fbpx

FAQ

 

Hva er medisinsk turisme?

Medisinsk turisme er betegnelsen for personer som søker behandling i utlandet. Dette omfatter også fritids aspektene som typisk assosieres med reiseliv og turisme. Medisinsk turisme er et svært gammelt konsept, men ikke før i de siste årene har flere og flere folk begynt å dra fordel av dette populære alternativet som dekker helsetjeneste behov.

 

Hvorfor reiser folk til utlandet for medisinsk behandling?

Det er mange grunner til å reise utenlands for medisinske prosedyrer. Kjernefaktorene er:

  • Kostnadsbesparelser
  • Høy kvalitet på omsorg
  • Minimale ventelister
  • Mulighet til å kombinere kirurgi med ferie
  • Spesielle behandlinger
  • Mulighet til å se et nytt land

 

Hvorfor Estland og hvorfor er kostnadene ved medisinsk behandling betydelig lavere i Estland?

Estland har mye å tilby medisinske turister. En ting er kostnadene ved behandling, men viktigere er kvaliteten på omsorgen. Ivrige og erfarne spesialister er hjertet av medisinsk turisme i Estland. Landet tiltrekker millioner av turister hvert år for å se skjønnheten vi har å tilby, inkludert den best bevarte og intakte middelalderbyen i Europa – Tallinn. Medisinske turister har nå muligheten til å se Estland fra enda en vinkel – fra innsiden av operasjonssalen.

Kostnaden for medisinsk behandling i Estland er hovedsakelig påvirket av lavere levekostnader og lavere lege avgifter. Estiske sykehus og klinikker bruker den samme høye kvalitet på diagnostikk og kirurgisk utstyr som sykehusene utenlands gjør.

 

Hvorfor bruke The Health Clinic?

The Health Clinic er den ledende deltakeren i Estland som støtter personer i søk etter medisinsk behandling i utlandet. Vi har signert kontrakter med de beste medisinske leverandørene i Estland, og i tillegg til den beste behandling, leverer de profesjonalitet, sikkerhet og gjestfrihet.

Vi er et kompleks byrå og organiserer alt for våre kunder – flybilletter, overnatting, samråd med legen, kirurgi, overføringer og The Health Clinic’s egne konsulenter sørger for at våre kunder føler seg verdsatte og trygge under oppholdet hos oss. Konsulentene er tilgjengelige til enhver tid.

The Health Clinic tilbyr rimelige løsninger innen medisin og velvære til alle. Vårt dypeste ønske og ambisjon er å hjelpe folk. Vi ønsker å hjelpe dem med å leve et sunnere og lykkeligere liv. 

 

Hva med språket?

Alle våre leger snakker engelsk.

 

Hvordan kan jeg stole på kvaliteten på estiske leger?

Våre leger deltar på kurs hvert år over hele verden, i USA, Storbritannia og Tyskland. Du kan se våre legers levnetsløper her: http://www.thehealthclinic.eu/norsk/vart-team-og-vare-klinikker.

Om det estiske medisinske utdanningssystemet: etter videregående skole kan elevene søke seg inn på Universitetet i Tartu, som den eneste høyere institusjon i Estland, hvor de kan utdanne seg til å bli leger. Det tar minimum 6 år å utdanne seg ved Universitetet i Tartu. Etter dette vil kandidatene være turnusleger i 3-5 år ved forskjellige sykehus, avhengig av deres spesialiteter. Etter totalt 9-11 år med hardt arbeid blir en endelig lege. Det er et stort behov for estiske leger i Nord-Europa og mange leger arbeider allerede i Finland, Sverige, Storbritannia, osv.

 

Bør jeg møte min fastlege før jeg går videre med kirurgi?

Det er ditt valg og din beslutning å reise til utlandet for medisinsk behandling, men vi råder våre kunder til å informere fastlegene sine om eventuelle operasjoner. Fastlegen kan også være et kontaktpunkt når det gjelder ettervern etter hjemkomsten.

 

Kan jeg ta med meg en støtteperson?

Selvfølgelig. Vi oppfordrer deg til å ta noen med deg. 

 

Hva med reiseforsikring?

Vi anbefaler deg å snakke med ditt forsikringsselskap ettersom vanlig reiseforsikring vanligvis ikke dekker problemer knyttet til operasjonen gjennomført i utlandet. Det er bedre å være sikker. Det er mange forsikringsselskaper i dag som fokuserer på medisinsk reiseforsikring. 

 

Kan jeg bestille min egen reiseordning?

Vi organiserer gjerne reise og opphold for deg, men selvfølgelig har du all rett til å lage dine egne ordninger.

 

Er det risiko ved å utføre en prosedyre / behandling i utlandet?

Som med enhver prosedyre er det visse risikoer og dette avhenger ikke av om du er til behandling hjemme eller i utlandet. Før du tar en beslutning om hvor du skal behandles bør du undersøke og forsikre deg om  at legen du velger er kvalifisert.

 

Hva med ettervern?

Vi anbefaler deg å informere din fastlegen eller spesialist om din kommende operasjon slik at du kan motta ditt ettervern lokalt.

De fleste operasjoner krever lite eller ingen etterbehandling i det hele tatt og våre kirurger sørger for at du er klar til å reise hjem etter behandlingen.

 

Kan jeg ombestemme meg før operasjonen?

Absolutt. Du trenger ikke å gjøre noe du ikke vil. Du kan ombestemme deg rett før operasjonen.

 

Hva skjer hvis det er komplikasjoner eller noe går galt? 

Alle operasjoner medfører en viss risiko. Som oftest går alt som planlagt, men vi råder deg til å utvise en viss varsomhet med hver prosedyre. Planlegg riktig og forutse eventuelle komplikasjoner. Tillat en viss fleksibilitet i planen og undersøk hva du kan forvente – spør legen din om detaljerte instruksjoner og om å forklare hvordan en minimerer mulighetene for komplikasjoner.

Umiddelbare postoperative problemer vil bli løst i løpet av sykehusoppholdet ditt. Dersom komplikasjoner oppstår senere, vil vi finne en løsning på problemet, og du har alltid muligheten til å komme tilbake til oss.

 

Kan jeg gå på sightseeing?

Vi organisere gjerne et sightseeing program for deg hvis du er interessert i å se mer av Estland. Vi kan definitivt anbefale det.

 

Hvis jeg ønsker å fortsette med The Health Clinic, hva er neste skritt?

Send oss ​​informasjon om deg selv og ditt problem, og vi vil komme tilbake til deg innen 24 timer. Vi er sikker på at vi kan finne en måte å hjelpe deg. Vår e-post er clinic@thehealthclinic.eu  og du kan kontakte også oss på telefon: +372 52 12 477.