fbpx

Overarmreduksjon

 

Overarmreduksjon 1Genetisk disposisjon, alder eller raskt vekttap kan medføre en situasjon der huden mister sin tykkelse, elastisitet og festet til undervevet. Tyngdekraften trekker huden på armen nedover og gir en løshet i huden som ikke kan påvirkes med kosthold eller trening. Ved stramming av overarmen kan armen modelleres om ved å stramme opp den slappe huden. Dersom overflødig hud og fettvev fjernes, kan en bli helt kvitt slappheten i armen og resultatet er en strammere og mer ungdommelig kontur. Stramming av overarmen gir armene bedre proporsjon i forhold til resten av kroppen, og pasientene finner ofte at klærne passer mye bedre.

 

Om behandlingen

Stramming av overarmen kan gjennomføres med lokalbedøvelse eller full narkose. Dersom full narkose blir valgt, sover pasienten under hele operasjonen. Dersom det brukes lokalbedøvelse, blir et beroligende middel injisert i en vene for å hjelpe deg å slappe av. Hvilken bedøvelsesmetode som passer best er avhengig av den individuelle situasjonen og hva legen anbefaler deg. Du bestemmer sammen med ham hva som er best for akkurat deg.

Selv om behandlingen tilpasses akkurat dine behov, utføres først og fremst fettsuging, som gjøres gjennom små snitt i albue- og skulderregionen. Etter dette fjernes et elliptisk stykke overflødig hud fra området under armen, slik at arret blir skjult i armhulen. Dersom det er nødvendig å fjerne en større mengde hud, fjernes det fra innsiden av overarmen. Samtidig strammes også effektivt det dypereliggende vevet, og deretter lukkes den strammede huden og det dypereliggende vevet igjen. Til slutt i behandlingen legges et elastisk omslag på såret.

 

Tilheling

Avhengig av omfanget på behandlingen forlater du sykehuset med et elastisk omslag rundt armene. Selv om du straks kan bruke hendene, så du kan vaske ansiktet, spise og skrive, anbefaler vi ikke å løfte armen høyere enn 90 graders vinkel fra kroppen i minst to uker. Du må holde deg borte fra arbeid i tre til sju dager.

Etter stramming av overarmene vil du sannsynligvis oppleve at det kommer litt væske fra sårene. Noen ganger legges det i et par dager små drensrør under huden for å unngå væskeansamling. Samtidig kan kirurgen skrive ut antibiotika for unngå betennelser.

Forvent ikke at du skal kjenne deg i god form og se bra ut umiddelbart etter operasjonen. Selv om ny teknologi reduserer ubehaget etter operasjonen, kan du likevel oppleve smerte, betent følelse, hevelser, blødninger og midlertidig følelsesløshet. Smertene kan holdes under kontroll med medikamenter foreskrevet av kirurgen, men i et par dager kan du kjenne deg stiv og øm. Det er normalt om du et par dager eller uker etter personen kjenner deg urolig eller deprimert. Dette vil snart gå over når du kjenner deg bedre og også ser bedre ut.

 

Risiko

Som ved alle kirurgiske prosedyrer innebærer også stramming av overarmer en viss risiko. Generell risiko ved operasjoner omfatter blodutredelser og hevelser, som i snitt varer to uker, men noen ganger også kan vare en måned eller mer. Husk at menneskekroppen er asymmetrisk, og selv etter operasjonen kan de to sidene av kroppen se litt forskjellige ut.

Alle operasjoner forutsettes at det foretas snitt, og det vil bli arr etter dem. Hos de fleste pasienter tilheles arrene godt, men hos et lite antall mennesker blir arrvevet tett og tykt. Under behandlingen skades de små nervene som sørger for følsomheten i huden. Dette kan forårsake endringer i følsomhet eller følelsesløshet. Selv om det er uvanlig, kan det også forekomme alvorlige blødninger og betennelser.

Etter operasjonen kjenner du smerte eller ubehag. Vanligvis varer det i et par dager. I omkring en prosent av tilfellene medfører operasjonen mer alvorlige komplikasjoner. Det er en kirurgisk prosedyre og det kan medføre alvorlige komplikasjoner som blodpropper eller embolier eller en uventet reaksjon på medikamenter eller narkose.

Karakteristisk for denne operasjonen er et langt arr som kan tilheles sakte. Det er ikke uvanlig at skorpen på arret kan løsne i løpet av et par uker og at det kan samle seg væske under huden (blod eller serum).

 

Resultater

Det optimale resultatet av en stramming av overarmen er vakre armer med balanserte og gode proporsjoner. Du kan kjenne deg mer selvsikker og komfortabel i alle slags klær, særlig i kjole uten ermer. Allerede den første uken etter behandlingen er resultatene naturlige og representative, med i løpet av de neste tre til seks ukene blir de enda bedre.