fbpx
Rasvaimu

Rasvaimu suoritetaan ennen kaikkea kosmeettisista syistä. Tiedämme, että se auttaa pääsemään eroon liiallisesta rasvasta alueilla, jossa rasvaa ei haluta lainkaan nähdä. Nittä alueita ovat esimerkiksi pakarat, reidet ja vatsa, mutta myös kaula, leuka yms. Mutta kovin paljon ei ole puhuttu rasvaimusta lääketieteellisestä näkökulmastakatsottuna. Tämän hoitotoimenpiteen ansiosta voidaan hoitaa myös hyvin spesifejä lääketieteellisiä tiloja. Kaikesta tästä kohta myös tarkemmin.

Ensin kuitenkin joitakin tärkeitä seikkoja, joita tulee korostaa. Ennen rasvaimua ja rasvaimun jälkeen ‒ kaikessa siihen liittyvässä ei ole kyseessä painonvähennyskeino, vaan mahdollisuus muokata omaa vartaloa. Siten tällä hoitotoimenpiteellä ei ole mahdollista hoitaa ylipainoisuutta eikä saavuttaa mallin tai huippu-urheilijan notkeaa ja lihaksikasta kehoa, joka täyttäisi kansainväliset kauneusihanteet. Kyseessä on pikemminkin hoitotoimenpide, jonka avulla on mahdollista muuttaa tai korostaa omia luonnollisia vartalon linjoja. Täytyy ottaa huomioon sekin, että monia naisia vaivaava selluliitin määrä saattaa toimenpiteen jälkeen jopa kasvaa.

 

5 lääketieteellistä tilaa, joihin rasvaimu voi auttaa:

  • Lipoödeema on krooninen tila, jossa kudoksiin kerääntyy liiallista nestettä, joka aiheuttaa normaalia elämää haittaavaa turvotusta. Yleensä tällaista turvotusta esiintyy käsissä tai jaloissa, jolloin rasvaimua käytetään toisinaan turvotuksen, epämukavuuden ja kivun vähentämiseen.
  • Gynekomastia eli miesten rintojen korjaaminen. Toisinaan rasvaa kerääntyy myös miesten rintojen alle. Rasvaimulla voi hyvin menestyksekkäästi korjata tilannetta ja saavuttaa ulkonäössä huomattava muutos: ennen rasvaimua ja rasvaimun jälkeen.
  • Lipodystrofinen oireyhtymä. Se tarkoittaa, että rasva kerääntyy yhteen tiettyyn kehonosaan ja katoaa jostain toisesta kehonosasta täysin. Rasvaimun avulla tätä epätasaisuutta voidaan tuloksellisesti korjata.
  • Jyrkkä painonmenetys lihavuuden jälkeen. Rasvaimu on hyvä keino tasoittaa epätasaisuutta ja -normaalisuutta niillä potilailla, jotka ovat menettäneet enemmän kuin 40 prosenttia painoindeksistään.
  • Lipooman eli pienen hyvänlaatuisen rasvakasvaimen poistamiseen rasvaimu sopii erittäin hyvin.

 

HUOM! On tärkeää, että ennen jokaista hoitotoimenpidettä tutustutaan sen erityispiirteisiin, mahdollisiin komplikaatioihin ja tuloksiin sekä ehdottomasti sen yksilölliseen sopivuuteen. Pohdi toiveitasi asiantuntijan kanssa ja varaa koko toimenpiteeseen (edeltävine ja seuraavine konsultointeineen) riittävästi aikaa ja energiaa. Ennen rasvaimua ja rasvaimun jälkeen ‒ kyseessä on kokonaisuus, joka ei ole vain kosmeettinen leikkaus, vaan sillä on myös lääketieteellinen tehtävä täytettävänään.

Lue ehdottomasti myös rasvaimusta vatsan alueelta, tutustu 10 asiaan, jotka tulee tietää ennen hoitotoimenpiteeseen tuloa ja tutki myös sitä, mistä rasvaimun hinta muodostuu.

 

Heräsikö kysymyksiä tai yksityiskohtaisempaa kiinnostusta? Ota meihin yhteyttä.