fbpx

Fertilitas

Yksityissairaala Fertilitas aloitti toimintansa 1. marraskuuta 1993 Nõmmen kaupunginosassa. Ensimmäisenä vuonna sairaalassa tarjottiin gynekologisia palveluja. Vuonna 1994 alettiin tarjota synnytysapu ja vuosina 1995 ja 1996 lisättiin vielä erikoisaloja, muun muuassa urologia, kirurgia ja plastiikkakirurgia. Vuonna 2000 sairaala sai UNICEFin Baby Friendly Hospital- sertifikaatin (vauvaystävällinen sairaala). Vuodesta 2002 sairaala on ollut terveyttä edistävien WHO Health Promotion Hospitals -sairaaloiden verkoston jäsen.

Fertilitas muutti 1. maaliskuuta 2004 Nõmmen kaupunginosasta Haabneemeen Viimsin kuntaan. Siellä se avasi kaikkia nykyajan vaatimuksia vastaavan hoito- ja diagnostiikkakompleksin, joka koostuu polikliinisesta ja sairaalahoidon osasta. Sairaalan puolelle on rakennettu kolmesta leikkaussalista koostuva operaatiolaitos, kaksi synnytyshuonetta sisältävä synnytyslaitos sekä 30-paikkainen aktiivinen hoito-osasto. Fertilitasin perhesynnytyskeskus tarjoaa erilaisia synnytysmahdollisuuksia (myös vesisynnytys), ja siellä tutkitaan ja hoidetaan lapsettomuutta.

Fertilitas AS:llä on toimilupa gynekologian, nenä-korva-kurkkusairauksien, plastiikkakirurgian ja ortopedian aloilla. Lisäksi tarjotaan päiväkirurgisia palveluja kirurgian ja urologian alalla. Lääkärit käyttävät nykyajan diagnostiikkaa, ja sairaalan yhteistyökumppanien kanssa potilaille taataan kaikkien tarvittavien laboratoriotutkimusten ja lääketieteellisten visuaalidiagnostisten tutkimuksien tekeminen. Fertilitas ottaa potilaita vastaan yhteensä 19 erikoisalalla, ja sairaalassa toimii tällä hetkellä 49 erikoislääkäriä.