fbpx
Intiimikirurgia

Esteettisen kirurgian mahdollisuuksien käytöstä kehon intiimialueella on tullut trendi suhteellisen hiljattain. Teema on todellakin intiimi – usein siitä ei uskalleta puhua eikä osata ajatellakaan, että johonkin tähän aiheeseen liittyvään epämukavuuteen on olemassa ratkaisu. Mutta jos tällaista hoitotoimenpidettä käytetään, mitä on odotettavissa sen jälkeen? Tästä kaikesta kerromme tänään tarkemmin.

 

Fyysinen epämukavuus

Jokaisen naisen keho on muotoutunut omalla tavallaan. Jokin täysin luonnollinen ruumiinosan ominaisuus (sekä synnynnäinen että esimerkiksi synnytyksessä aiheutunut) saattaa olla todellinen epämukavuuden aiheuttaja. Intiimialueella tällaisia ongelmia voi aiheutua sekä häpyhuulten että emättimenkin osalta.

Esimerkiksi liian suuret häpyhuulet voivat rajoittaa mukavuutta treenatessa tai vaikeuttaa yhdyntää. Synnytyksen jälkeen tai luonnostaan liian laaja emätin ja esimerkiksi klitorista ympäröivä liiallinen iho voivat samoin vaikuttaa sukupuolielämään kielteisesti. Näitä ominaisuuksia voi kuitenkin korjata.

 

Kirurgia esteettisistä syistä

Toinen syy, miksi intiimialuetta halutaan kohentaa, on esteettisyys. Usein tämä syy liittyy myös fyysiseen epämukavuuteen. Kannattaa korostaa sitä, ettei ole olemassa ihanteellista ulkonäköä, mutta jokaisella on vapaus pyrkiä sitä lähelle, myös vyön alapuolella.

Sukuelinten alue on usein se kehon alue, joka voi aiheuttaa itsetunnolle eniten ongelmia. Alastomuus ja seksuaalisuus tekevät ihmisestä tietyssä määrin haavoittuvan – kielteiset kokemukset ja epämukavuudet saattavat siten koskettaa syvältä jokaista. Tällaisissa ongelmissa on esteettinen kirurgia ollut ratkaisuna monille.

 

Millainen on leikkausta seuraava kausi?

Intiimialueen kohentaminen saattaa olla jotain sinulle, mutta kuten jokaisen kirurgisen toimenpiteen yhteydessä, saattaa herätä kysymys siitäkin, millaista tulee olemaan siitä kuntoutuminen ja mitä jälkeenpäin on odotettavissa.

Katsauksen tästä antaa The Health Clinic’in plastiikkakirurgi tri Siim Simmo:

Suoritamme intiimialueen leikkauksia lähinnä kahdesta syystä – alueen esteettisestä ulkonäöstä johtuvien epämukavuuksien ja fyysisten vaivojen vuoksi. Leikkauksen jälkeen on leikattu alue tietenkin kivulias, mutta klinikkamme kokemukset osoittavat, että kylmä pussi leikatulla alueella ensimmäisten kahden päivän aikana lievittää kipua ja turvotusta. Särkylääkkeitä käytetään tavallisesti 1–2 päivää, ei enempää.

Häpyhuulien plastiikan osalta suositellaan välttämään yhdyntää 3–4 viikon ajan. Mikäli kyseessä on emättimen plastiikka, silloin vähintään kuusi viikkoa. Häpyhuulten lopullinen parantuminen tapahtuu noin neljässä viikossa, emättimen plastiikan osalta se vie noin kaksi kuukautta.

Herkkyyshäiriöitä emme ole potilaittemme osalta havainneet. Päinvastoin, kun kaikki liika on poistettu, on mukavuudentunne pikemminkin vain kasvanut.

Leikkauksen ja siitä kuntoutumisen jälkeen monet naiset ovat kokeneet suurempaa mukavuudentunnetta päivittäisessä elämässään ja antoisampaa sukupuolielämää. Se on tietysti luonnollista, jos intiimialueen ominaispiirteet ovat haitanneet liikkuvaa toimintaa. Ei kannata myöskään unohtaa sitä myönteistä vaikutusta, jonka kohonnut itsetunto ja tyydyttävämpi ulkonäkö aiheuttavat.

 

Lue lisää: ”Miten plastiikkakirurgia on auttanut ihmisiä kautta aikojen?”