fbpx
Käsivarsien kiinteytys

Jos olet joskus tuntenut olosi kiusalliseksi vilkuttaessasi jollekulle, jotain paperille kirjoittaessasi tai pelkäät käyttää lyhythihaisia vaatteita, käsivarsien kiinteytys toimii pelastusrenkaanasi. Näin varsinkin kypsään ikään tullessa tai suuren painonpudotuksen seurauksena, jolloin iho menettää joustavuuttaan. Se voi tapahtui meistä monille ja siinä ei ole mitään hävettävää. Onneksi asian voi korjata.

The Health Clinicin kirurgi tri Rein Adamsonin mukaan käsivarsien kiinteytys on käyttöaiheena veltostuneen ja venyneen ihon ja ihonalaisen kudoksen yhteydessä olkavarren alueella.

Syynä on hyvin suuri painonpudotus tai ikääntyminen. ”Äärimmäisissä tapauksissa olkavarret saattavat muistuttaa ns. lepakon siipiä ja aiheuttaa epämiellyttävyyttä sekä vaatteita ostaessa että myös esteettisesti. Tämän ongelman voi ratkaista vain leikkauksella, kuntoilu tähän enää ei auta. Yleisimmin käytetään yhdistettyä menetelmää, jota tarkoittaa sitä, että suoritetaan rasvaimu yhdessä ylimääräisen ihon ja ihonalaisen kudoksen poistamisen kanssa”, tri Rein Adamson kertoo, ja korostaa, että leikkausta seuraava kuntoutumisvaihe on varsin pitkä ja erityistä kompressiosidettä on käytettävä noin kuusi viikkoa. ”Ongelmia voi ilmetä haavojen parantumisen suhteen ja se voi kestää oman aikansa”, kirurgi selvittää ja lisää, että lopullisen parantumisen jälkeen voi nauttia elämästä estoitta ja tuntuvasti onnellisempana.

Miten käsivarsien kiinteytys toimenpiteenä tapahtuu? Siihen on monia tapoja. Kirurgi saattaa pitää tarpeellisena suorittaa ensin rasvaimun, jonka jälkeen huolien aiheuttaja eli ylimääräinen iho poistetaan. Kolmanneksi syvempiä ihonalaisia kudoksia kiristetään ja leikkaushaava ommellaan kiinni.

Vaikka kuntoutuminen viekin oman aikansa, voit jo muutaman päivän kuluttua ryhtyä päivittäisiin toimiisi. Raskaita esineitä ei saa ehdottomasti nostaa, oikeastaan ei saisi muutamana leikkausta seuraavana viikkona käsiä lainkaan nostaa korkeammalle kuin 90 asteen kulmaan.

Käsivarsien kiinteytykseen, joka olemukseltaan on hyvin helppo leikkaus, voi liittyä myös seuraavia sivuvaikutuksia: kipu, polton tunne, turvotus, verenvuoto ja tilapäinen tunnottomuus.

Useimmissa tapauksissa parantumisprosessi on kuitenkin nopeaa ja kivutonta ja jo ensimmäisen viikon jälkeen tulokset ovat näkyvissä: luonnollisen näköiset olkavarret, jotka ovat taas kimmoisat.

 

5 hyvää syytä tehdä käsivarsien kiinteytys:

  • Vaatteet sopivat paremmin päälle, sillä kehosi on sopusuhtainen ja iho on kiinteä. Enää sinun ei välttämättä tarvitse käyttää pitkähihaisia vaatteita. Hei, uusi ja monipuolisempi vaatekaappi!
  • Nuorekkaampi ulkonäkö. Ihon sävy ja rakenne muuttuvat viehättävämmiksi, ts. tasaisemmaksi ja pehmeämmäksi. Olkavarsia muotoillaan toiveesi ja lääkärin suosituksen mukaan. Kädet tuntuvat myös kevyemmiltä, ja se mahdollistaa paremman liikkuvuuden.
  • Parempi ja varmempi itsetunto, sillä voit harrastaa nyt myös jotain sellaista, jota aiemmin et kiusallisuuden pelosta uskaltanut, ja käyttää vaatteita, jotka ennen olivat riippuvan ihon vuoksi pois suljettuja.
  • Vanhat arvet voidaan käsivarsien kiinteytyksen yhteydessä poistaa. Myöskään leikkauksesta jäävä arpi ei ole kovin häiritsevä ja ajan mittaan se muuttuu lähes huomaamattomaksi.
  • Mukavampi olla omassa kehossa. Edellä mainittujen etujen ansiosta viihdyt omassa kehossasi paljon paremmin! Ajatuksesi ovat myönteisempiä ja kohottavat elämänlaatua.

 

Kenelle käsivarsien kiinteytys ei välttämättä sovi?

  • Tupakoitsijoille, koska tupakointi hidastaa ihon verenkiertoa, joka puolestaan saattaa haitata parantumisprosessia. Myös riskien vaara on suurempi, jos tupakoit välittömästi ennen leikkauskautta tai sen aikana.
  • Henkilöt, joiden paino ei ole vakaa, koska hoitotoimenpiteen tulos voi tästä syystä olla häiritty tai jopa kadota.
  • Jokin lääketieteellinen tila, joka häiritsee haavan paranemista, esimerkiksi diabetes, laskimoiden vajaatoiminta ja laskimoiden haavaumat sekä ääreislaskimoiden sairaudet.

 

HUOM! Ennen päätöksen tekemistä neuvottele ehdottomasti lääkärin kanssa.

 

Jos kiinnostuit käsivarsien kiinteytyksestä, ota meihin yhteyttä!