fbpx
kasvojen kohotusleikkaus

Älä usko kaikkea, mitä internetistä ja mediasta luet tai kuulet. Väärää tietoa on helppo luoda ja levittää. Kielteinen tieto myös leviää yleensä kulovalkean tavoin. Kuten vanha kansa jo aikoinaan suositteli, viisas ihminen epäilee kaikkea. Juuri sen vuoksi kirjasimme internetin yleisimmät kauneuskirurgiaa koskevat myytit. Kasvojen kohotusleikkaus eli facelift on todellisuudessa huomattavasti turvallisempi ja helpompi hoitotoimenpide, kuin miltä netistä löytyvän tiedon perusteella saattaa tuntua.

 

Myytti: hoitotoimenpiteen seurauksena on epäluonnollinen tulos.

Todellisuus:Ne ajat ovat historiaa, jolloin kasvojen kohotusleikkaus aiheutti epäluonnollisia ja keinotekoisia tuloksia – ns. kissan näköisiä ihmisiä. Nykyisin internetissä on paljon tietoa kosmeettisesta kirurgiasta ja enemmistö meistä tietää, että ammattitaitoisesti ja laadukkaasti suoritettu hoitotoimenpide antaa pääsääntöisesti luonnollisen tuloksen.

 

Myytti: kasvojen kohotusleikkaus on tarkoitettu vain naisille.

Todellisuus:Ehdottomasti väärin. Ei ole olemassa mitään sääntöä, jonka mukaan kauneusleikkaukset olisivat tarkoitetut vain naisille. Tämä tabu on onneksi katoamassa. USA:ssa vuonna 2017 suoritetun tutkimuksen mukaan 31 prosenttia miehistä sanoi, että he harkitsevat kosmeettista kirurgiaa, hieman vähemmän kuin puolet osallistuneista sanoi, että tekisi mielellään jonkin leikkauksen tunteakseen olonsa itsevarmemmaksi ja neljännes haluaisi näyttää nuoremmalta pysyäkseen urallaan kilpailukykyisempänä. Vuodesta 1997 lähtien kiinnostuneiden prosentti on kasvanut jopa kolmanneksella. Halu näyttää hyvältä ja voida hyvin ei varmastikaan ole mikään synti.

 

Myytti: kasvojen kohotusleikkaus on tarkoitettu vain vanhoille ihmisille.

Todellisuus:Ei pidä paikkaansa. Jos et ole tyytyväinen ulkonäköösi, koska se ei ole sopusuhtainen tai jotain siinä häiritsee, sinulla on oikeus korjata asia plastiikkakirurgian avulla. Yhä tavallisempaa on, että hoitotoimenpiteessä käyvät myös 40. ja 50. ikävuoden puolivälissä olevat henkilöt jo pelkästään raikastaakseen ulkonäköään ja muuttaakseen veltostunutta ihoaan kimmoisammaksi.

 

Myytti: mediassa näkemämme epäonnistumiset ovat normi.

Todellisuus:Ehdottomasti ei. Ammattitaitoisesti suoritettu toimenpide, jossa huomioidaan tietty henkilö ja hänen tarpeensa, antaa luonnollisen tuloksen, sillä sitä käytetään olemassa olevan korjaamiseen, raikastamiseen ja tasoittamiseen. Tulos ei missään tapauksessa näytä keinotekoiselta tai epäinhimilliseltä.

 

Myytti: plastiikkakirurgiassa käyvät ovat turhamaisia.

Todellisuus:Ehdottomasti väärin. Se, että haluat parantaa ulkonäössäsi jotain, joka sinua häiritsee, ei tarkoita, että olisit turhamainen, pinnallinen tai itsekäs.

 

Myytti: tulokset kestävät ikuisesti.

Todellisuus:Valitettavasti eivät kestä. Leikkaustulokset kestävät tosin kauan, mutta silti ei voi väittää, että tulet näyttämään ikuisesti kymmenen vuotta nuoremmalta.Jos huolehdit terveydestäsi, syöt terveellisesti, nukut riittävästi ja myös kuntoilet, voi väittää, että näytät elämäsi loppuun asti kymmenen vuotta nuoremmalta kuin kulloinenkin kalenteripäivä väittää.

 

Myytti: plastiikkakirurgian tekemiseksi täytyy olla rikas.

Todellisuus:Ei ole totta. Nykyisin on monia erilaisia tapoja, miten hoitotoimenpiteen voi maksaa osissa ja Virossa toimii myös vain lääkintäpalveluiden rahoittamiseen erikoistunut luottolaitos.

 

Käytetyt lähteet: realself ja aikakauskirja New Beauty.

Jos sinulla on kasvojen kohotusleikkaukseen liittyviä kysymyksiä tai huolia, ota meihin rohkeasti yhteyttä!