fbpx
Ansiktslyft

Vielä sata vuotta sitten 40-vuotias nainen oli vanha: synnyttänyt tusinan lapsia, tehnyt päivästä toiseen raskasta työtä ja joutunut tyytymään huonoon ruokaan ja vähäiseen uneen. Viron uudelleen itsenäistymisen jälkeen yhteiskuntaelämä siirtyi kaksikymppisten ja kolmekymppisten sukupolven käsiin ja se käsitys, että 40-vuotias on ikivanha ja joutaa tieltä pois, sai vahvistusta. Mitä muu Eurooppa ajattelee ikääntymisestä?

 

Nelikymppisenä elämä vasta alkaa!

Vuonna 2008 toteutettiin 28 Euroopan maassa tutkimus, jolla etsittiin vastausta kysymykseen, milloin keski-ikä alkaa ja milloin ollaan vanhoja. Selvisi, että norjalaisista nuoruus loppuu vähän päälle kolmekymppisenä, mutta kreikkalainen pitää itseään vielä viisikymppisenäkin nuorena. Virolaisten mielipide oli sama kuin Euroopan keskiarvo, jossa todetaan, että nuoruus päättyy vähän yli nelikymppisenä. Naisten keskimääräinen elinikä on kuitenkin 80 vuotta, joten 40-vuotispäivänä on elämästä vasta puolet takana! Millaiseksi toinen puolet elämästä muodostuu – hiljakseen eläkkeelle jäämisen odotteluksi vai elämästä nauttimiseksi – riippuu siitä, miten ihminen itse suhtautuu itseensä. Nuoruus päättyy silloin, kun itse sanot itsellesi, että nyt se on ohi.

 

Kasvojenkohotus – Geenejä ei voi muuttaa, mutta ryppyjä voi

Hyvien geenien ansiosta jollakin naisella ei ole havaittavia ryppyjä vielä viisikymppisenäkään, samalla kun toinen näyttää kuihtuneelta jo kolmekymmentäviisivuotiaana. Kasvojen ihon ulkonäköön vaikuttavat hyvin paljon elintavat, ruokatottumukset, uni ja stressi. Oma osansa on myös käytettävillä ihonhoitotuotteilla, mutta mainosten kauniita lupauksia ryppyjen katoamisesta ei kannata silti ottaa aivan totuutena. Kaikkein näkyvimpiä ja pysyvimpiä tuloksia sileän ihon saavuttamisessa antaa kasvojen kohotusleikkaus.

 

Mikä kasvojenkohotus leikkaus on?

Kasvojenkohotus leikkaus on kirurginen toimenpide, jossa tehdään viilto korvan taakse ja hiusten alueelle hiusrajan lähelle (näin on helppo peittää leikkausjälki). Joskus tarvitaan viillon tekemistä myös leuan alle. Kirurgi poistaa liian ihon ja rasvakudoksen ja tarvittaessa korjaa kasvojen ääriviivoja. Tällä tavoin voi vähentää ryppyjä, mutta myös esimerkiksi vähentää kaksoisleukaa tai nostaa alas vajonneita suupieliä ja muuttaa kasvot ei vain nuoremmiksi, vaan myös ystävällisemmiksi ja kauniimmiksi. Arvet jäävät paikkoihin, joista niitä ei näe, ja ajan mittaan ne muuttuvat enemmistöllä potilaista huomaamattomiksi.

Enemmän tietoja kasvojenkohotus leikkauksesta tässä