Mahalaukun plikaatio

Mahalaukun laparoskooppinen plikaatio on toimenpide, jolla pienennetään mahalaukun kokoa ja samalla nautittavan ruoan määrää. Mahalaukun kokoa pienennetään poimuttamalla mahalaukun suuren kaaren kudosta. Mahalaukun kokoa ja tilavuutta pienennetään noin 70 %, minkä tuloksena kylläisyyden tunne saavutetaan pienempien annosten nauttimisen jälkeen.

 

Kirurgi Tri Rein Adamson
Leikkaus tarvitaan, jos BMI on alk. 30 kg/m2 (riippuu perussairauksista)
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 40 min – 2 tuntia
Yötä sairaalassa 2
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Odotettu laihdutus 30-55 % ylipainosta
Plussat * Ei sisällä leikkaamista tai suoliston uudelleen reititystä
* Ei tarvita säätöjä
Miinukset * Pitkäaikaisia seurantatietoja ei ole käytettävissä
* Mahdolliset kanavan tukokset
Leikkaus käännettävä KYLLÄ
Hinta 4 550 €
Osamaksu medicredit

alk. 124 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

Mahalaukun laparoskooppinen plikaatio on toimenpide, jolla pienennetään mahalaukun kokoa ja samalla nautittavan ruoan määrää. Tästä menetelmästä käytetään myös nimitystä mahalaukun suuren kaaren laparoskooppinen plikaatio eli LGCP (laparoscopic greater curvature plication).

Mahalaukun plikaatio

Miten mahalaukun plikaatio suoritetaan?

Mahalaukun plikaatioleikkaus suoritetaan laparoskooppisena leikkauksena, eli potilaan vatsaan tehdään pienet viillot. Avointa leikkaushaavaa ei ole. Noin 40 minuutista kahteen tuntiin kestävän leikkauksen suorittava kirurgi pienentää mahalaukun kokoa poimuttamalla mahalaukun suuren kaaren kudosta. Mahalaukun kokoa ja tilavuutta pienennetään noin 70 %, minkä tuloksena kylläisyyden tunne saavutetaan pienempien annosten nauttimisen jälkeen.

 

Miten mahalaukun plikaatio vaikuttaa painonpudotukseen?

Mahalaukun plikaatio on leikkausmenetelmä, jossa pienennetään mahalaukun kokoa, jolloin kerralla nautittavan ruoan määrä pienenee. Leikkausmenetelmä ei vaikuta ravinteiden imeytymiseen, sillä suolen ohitusleikkausta ei tehdä. Jo pienen annoksen nauttiminen saa aikaan kylläisyyden tunteen, joka jatkuu useiden tuntien ajan.

 

Kenelle mahalaukun plikaatioleikkaus soveltuu?

Mahalaukun plikaatio soveltuu yleensä ihmisille, jotka ovat tottuneet nauttimaan kerralla isoja annoksia. Jos yleensä syödään kerralla pieniä määriä, mahalaukun plikaatio ei ole ylipainosta pääsemisen kannalta sopiva vaihtoehto. Parhaisiin tuloksiin pääsevät potilaat, jotka noudattavat leikkauksen jälkeen ruokavalio-ohjeita ja harrastavat liikuntaa. Jos ruokavaliota ei noudateta, on mahdollista, että paino ei laske, vaan saattaa jopa nousta.

Mahalaukun plikaatio sopii parhaiten ihmisille, joiden kehon painoindeksi on vähintään 35, mutta leikkausmenetelmää suositellaan joissakin tapauksissa myös alhaisemman painoindeksin potilaille.

Laske painoindeksisi:

90
10

Sinun painoinindeksi:

Mitkä ovat mahalaukun plikaation edut?

Täyttämällä yhteydenottolomakkeen suostun vastaanottamaan tietoa kirurgien ja alan asiantuntijoiden laatimista terveyssuosituksista, ravitsemusohjelmista ja The Health Clinicin tarjouksista.Mahalaukun plikaation läpikäyneet potilaat voivat sen mukaan, mikä on leikkausta edeltävä paino, odottaa, että paino putoaa noin 40–70 % kahden leikkausta seuraavan vuoden aikana. Monet ylipainon aiheuttamat sairaudet lievittyvät tai parantuvat leikkauksen seurauksena. Diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen, uniapneaan ja korkeaan kolesterolitasoon liittyvät oireet lievittyvät runsaalla 75 %:lla bariatrisen toimenpiteen läpi käyneellä potilaalla. Pitkän aikavälin tutkimustuloksia ei ole vielä käytettävissä, mutta leikkauspotilaiden terveydentilan on todettu ensimmäisenä leikkauksen jälkeisenä vuotena parantuneen selvästi plikaation aikaansaaman painonpudotuksen myötä.

Mahalaukun plikaation varsinainen tarkoitus on yhdistää muiden bariatristen leikkausten tarjoamat edut, mutta välttää niiden aiheuttamia haittoja. Plikaatiomenetelmässä ei tehdä muutoksia ruoansulatusjärjestelmään, kuten mahalaukun ohitusleikkauksessa, eikä vatsaan asenneta vierasesineitä, kuten mahalaukun pantaleikkauksessa. Plikaatiomenetelmä on myös sellainen leikkausmenetelmä, jossa leikkausta edeltävä tilanne voidaan palauttaa. Se voidaan tehdä myös mahalaukun pantaleikkauksessa, mutta ei mahalaukun ohitusleikkauksessa.

 

MIKÄ SISÄLTYY PAKETTIHINTAAN?

 

Mahalaukun plikaatioleikkauksia suorittaa tohtori Rein Adamson, joka on Viron johtavia bariatrisia kirurgeja.


TESTAA SOPIVUUTTA