fbpx
rindade vähendamine

Suuret rinnat voivat aiheuttaa elämässä monenlaista epämukavuutta, jopa terveysongelmia. Olisi helppoa, jos koko vaikuttaisi vain vaatteiden valintaan. Ongelmat, joita isojen rintojen yhteydessä voi syntyä, ovat seuraavat:

  • Ne aiheuttavat selkäsärkyjä ja ryhtiongelmia
  • Ne edistävät päänsärkyjen aiheutumista
  • Ne rajoittavat merkittävästi liikuntamahdollisuuksia
  • Ne saattavat vaikuttaa itsetuntoon kielteisesti

Rintojen pienennys on ratkaisu silloin, kun liiallinen koko alkaa vaikuttaa elämänlaatua heikentävästi.

 

Enemmän mukavuutta omassa kehossa

Rinnat ovat kuvaannollisesti paino, jota naisen tulee koko elämänsä ajan kantaa. Jos tämä paino on liian suuri, se pitää selän, olkapäät tai niskan jännittyneenä ja siitä kärsii ryhti. Epäluonnollinen ryhti johtaa särkyihin, joita voi ilmetä ei vain selän ja niskan alueella, vaan myös päässä ja nivelissä.

Samoin voi vaikuttaa myös rintojen koko, jonka takia ei ole mahdollista asettua istuessa tai maatessa sopivaan asentoon, joka taas puolestaan asettaa kehon liialliseen jännitykseen. Juokseminen, aerobiset ja voimistelua sisältävät toiminnat voivat olla hankalia. Rintojen pienennys tuo mukanaan särky- ja ryhtiongelmien lieventymisen.

 

Auttaa myös itsetuntoon

Tällainen elämänlaadun lasku voi vaikuttaa kielteisesti henkiseen terveyteen, mutta ei pelkästään siihen. Valitettavasti elämme maailmassa, jossa naisten ulkonäkö liitetään heidän henkilökohtaiseen arvoonsa ja liian suuret rinnat voivat aiheuttaa paljon ei-toivottua huomiota ja laskea itsetuntoa. Rintojen pienennys on mahdollinen myös tällaisessa tilanteessa.

Plastiikkakirurgian puoleen kääntyminen voi sellaisenaan tuntua siltä kuin yritettäisiin miellyttää pahantahtoista maailmaa – silti henkilökohtainen näkemys omasta kehosta on kaikkein tärkeintä. Ei kuitenkaan kannata unohtaa, että keho ei kuulu kenellekään muulle kuin itselle, ja ulkonäköä koskevat valinnat on tehty ennen kaikkea itseä varten. Miksipä olla löytämättä ratkaisuja, jotka takaavat paremman itsetunnon?

 

Samanlainen ongelma voi olla myös miehillä

Miehiä puolestaan voi kohdata rintojen liikakasvu. Gynekomastia on ongelma, josta kärsii enemmän kuin 30 % miehistä. Se voi myös vaikuttaa tuhoisasti itsetuntoon. Ratkaisu tähän on kuitenkin olemassa.

 

Lääkärin kanssa löytyy ratkaisu

Lääkärin kanssa konsultoiden voi tutkia, olisiko hoitotoimenpiteestä sinulle hyötyä ja mitä se tulisi pitämään sisällään. Kannattaa unohtaa ennakkoluulot, liialliset pelot ja kaikki henkilöt, jotka suhtautuvat rintojesi kokoon liian henkilökohtaisesti.

Tärkeintä on sinun oma hyvinvointisi, ja siinä rintojen pienennys voi auttaa.