fbpx
näsoperation

Onko nenäsi liian iso, käyrä tai vaurioitunut onnettomuuden seurauksena? Jos et ole nenäsi muotoon tyytyväinen, sen huomaavat todennäköisesti muutkin. Itseensä tyytymättömyys ja epävarmuuden tunne oman ulkonäön suhteen vaikuttavat tavallisesti sekä yksityis- että työelämään. Onneksi tämän päivän erittäin kehittynyt lääketiede ja plastiikkakirurgia tarjoavat mahdollisuuksia sekä oman nenän että muidenkin kehon osien korjaamiseen – jotta voisit omassa kehossasi hyvin ja tuntisit olosi itsevarmaksi.

Nenän muodon korjaus eli rhinoplastia parantaa asiakkaan tarpeen mukaan nenän ulkomuotoa ja rakennetta. Rhinoplastia voi olla myös avuksi henkilöille, joilla on ongelmia hengityksen suhteen. Nenäleikkauksen hinta riippuu ennen kaikkea potilaan toiveista ja leikkausmenetelmästä.

Millaisia ovat yleisimmät korjaukset, joita nenäleikkauksella voi tehdä?

  • Nenän suurentaminen
  • Nenän pienentäminen
  • Nenänpään uudelleenmuotoilu
  • Vinon nenän suoristaminen
  • Sierainten leveyden vähentäminen
  • Nenän ja ylähuulen välisen kulman muuttaminen

Millaisia nenän leikkausmenetelmät ovat?

Nenän ulkomuodon muuttamiseksi toteutetaan likipääsy nenän runkoon suljetulla tai avoimella menetelmällä.

Suljetussa nenäleikkauksessa nenän rakenteeseen likipääsyssä tarvittavat viillot tehdään sierainten sisäsivulle. Tällaisella tekniikalla voi muuttaa luiden sijaintia, poistaa niitä ja lisätä myös rustoa. Koska tällä menetelmällä ei tehdä nenän ulkopintaan viiltoja, on näkyvien arpien puuttuminen myös tämän nenän leikkaustavan suurin etu. Samoin leikkausta seuraava kuntoutumisaika on avoimeen nenäleikkaukseen verrattuna tavallisesti lyhyempi.

Suljettu nenäleikkaus ei kuitenkaan anna mahdollisuutta hyvin suuriin muutoksiin. Nenänpään, laajojen epämuodostumien tai käyryyden poistamiseen sopii tavallisesti paremmin avoin nenäleikkaus, jossa nenän sisäisten viiltojen lisäksi tehdään viilto myös sierainten väliseen ihoon. Arvet ovat pienet, mutta ihon värivaurioiden välttämiseksi potilaan tulee välttää suoraa auringonvaloa vähintään kolme kuukautta.

Mikä on nenäleikkauksen hinta?

Nenäleikkauksen hinta on The Health Clinicalla tavallisesti 3.000–3.500 euroa. Nenäleikkauksen hinta sisältää myös kaksi yöpymistä sairaalassa, jossa seurataan potilaan terveyttä ja leikkauksen jälkeistä tilaa.

Jos sinulla heräsi kysymyksiä tai haluat parantaa nenäsi muotoa, ota yhteyttä meidän asiantuntijoihimme ja tule konsultaatioon.