fbpx
nenäleikkaus: ennen ja jälkeen

Toisinaan asiat ovat uskomattomankin yksinkertaisia. Jos synnynnäinen nenäsi on visuaalisesti epäesteettinen tai se ei toimi kuten pitäisi, asian voi korjata rinoplastiikan avulla. ”Nenäleikkaus: ennen ja jälkeen” on yksi yleisimmistä asiakkaitamme kiinnostavista aiheista. Tutkikaamme tätä aihetta tarkemmin.

Nenä on kehonosa, jonka kaikki huomaavat. Haluammepa tai emme. Kaikilla meistä ei tarvitsekaan olla sellaista poikkeuksellista hajuaistia, jota parfyymi- tai viiniteollisuudessa tarvitaan. Ja kaikilla meistä ei täydy olla kadehdittavan suloista nöpönenää. Pääasia on, että ilma liikkuisi nenän kautta hyvin ja nenän ulkonäkö olisi sellainen, johon olemme itse tyytyväiset.

 

Ongelman luonne voi olla erilainen:

 1. Esteettinen. Huolta tai epämiellyttävyyttä aiheuttava seikka on nenän koko ja/tai muoto. Tuloksena on valitettavan usein tyytymättömyys omaan itseensä ja ympäröivään maailmaan. Sisäisestä tyytyväisyydestä riippuu hyvin paljon se, miten laadukas elämämme ja suhteemme läheisiimme on. Lue myös aiemmasta blogikirjoituksestamme, mihin nenäleikkaus auttaa.
 2. Lääketieteellinen. Nenän rakenne voi aiheuttaa päivittäisiä toimintoja häiritseviä ongelmia. Tilanne voi olla synnynnäinen tai onnettomuuden aiheuttama. Esimerkiksi hengitysvaikeudet, mutta myös heikentynyt hajuaisti.

Edellä esitetyn perusteella voi väittää, että nenäleikkauksen suorittamiseen on olemassa neljä pääsyytä. Tarkastelemme niitä lähemmin.

 

Nenäleikkaus: ennen ja jälkeen – 4 syytä leikkauksen suorittamiseen:

 • Tyytyväisyys omaan itseensä paranee. Siitä, millainen itsetuntomme on, riippuu hyvin paljon myös se, miten suhtaudumme ympärillämme olevaan.
 • Yleinen elämänlaatu kohoaa huomattavasti, sillä olet lopultakin tyytyväinen ulkonäköösi ja voit vihdoin hengittää nenän kautta täysin esteittä. Avautuu monia mahdollisuuksia, jotka aiemmin tuntuivat mahdottomilta, esim. kuntoileminen, sosiaalisissa tilaisuuksissa käyminen, intiimisuhteet yms.
 • Niillä, joille nenä aiheuttaa lääketieteellisiä vaivoja, paranee henkisen hyvinvoinnin lisäksi myös fyysinen hyvinvointi.
 • Dominovaikutuksena myös sosiaalinen ja työelämäsi paranevat, sillä tunnet vointisi omassa kehossasi loistavaksi ja se heijastuu myös ulospäin, jolloin erilaiset suhteet paranevat.

 

Mitä pitää muistaa nenäleikkauksen jälkeen?

Toimenpiteenä rinoplastiikalla voidaan suurentaa (tai pienenpää) nenänsisäistä luuta tai rustoa. Toimenpide itse suoritetaan yleensä nukutuksessa ja siitä kuntoutuminen kestää noin viikon tai puolitoista.

Leikkauksen jälkeen sinun täytyy maata vuoteessa ja pitää turvotuksen ja verenvuodon vähentämiseksi päätäsi rintakehää hieman korkeammalla. Ole tietoinen siitä, että nenä saattaa olla turvotuksen vuoksi hieman ummessa. Ota huomioon, että parin päivän aikana nenästä voi erittyä myös vähäisessä määrin verta ja limaa. Tämä kaikki on aivan normaalia ja se on osa koko hoitotoimenpidettä.

HUOM! Nenäleikkaus on hyvin yksilöllinen, siinä ei ole olemassa yleistettäviä tuloksia.

 

6 neuvoa siitä, miten tulisi käyttäytyä muutaman viikon ajan leikkauksen jälkeen:

 1. Älä kuntoile
 2. Mahdollisuuksien mukaan peseydy ammeessa, älä suihkussa
 3. Älä niistä nenääsi
 4. Yritä välttää voimakkaita ilmeitä, ml. nauramista ja hymyilyä
 5. Harjaa hampaasi varoen välttääksesi ylähuulen liiallista liikkumista
 6. Käytä vaatteita, joissa on edessä vetoketju

Jos sinulla on aiheeseen ”nenäleikkaus: ennen ja jälkeen” liittyviä kysymyksiä, ota meihin rohkeasti yhteyttä ja tule Viron kokeneimpiin nenäkirurgeihin kuuluvan tri Aet Saartsin konsultointiin.