fbpx
silmälaser

Nenän muodon korjaaminen leikkaamalla eli rhinoplastia on yksi kysytyimmistä, mutta samalla myös vaikeimmista kauneusleikkauksista.

On tärkeää löytää yhteinen käsitys kauneudesta

Harkittaessa sitä, onko rhinoplastia oikea ratkaisu, saattaa ensimmäisenä isona esteenä olla se, että potilaalla ei ole tarkkaa kuvitelmaa siitä, millaista tulosta hän haluaa. Jos pyydetään itselle vain kaunista nenää, lääkäri ei voi olla varma, että hänen käsityksensä kauneudesta on sama kuin potilaan käsitys. Ennen kuin suoritetaan rhinoplastia leikkaus sitä edeltää perusteellinen konsultointi, jonka aikana lääkäri selvittää, mitä yleensäkään on mahdollista tehdä ja millaista tulosta hän suosittelee. Jokaisella kirurgilla on oma käsityksensä kauniista nenästä, siksi asiakkaan kannattaisi tutustua valokuviin lääkärin aiemmista töistä.

Jopa silloin, kun potilaalla on hyvin selvä näkemys tuloksesta – hän haluaa itselleen esimerkiksi Anne Hathawayn tai Natalie Portmanin nenän – , se ei välttämättä sovi leikkauksen tavoitteeksi. On mahdollista, että olemassa oleva „materiaali“ on sellainen, josta ei onnistu muokata potilaan silmissä ihanteellista nenää. Lisäksi on otettava huomioon kasvojen muoto muuten. Nenä, joka vaikuttaa yhden henkilön kasvoissa olevan täydellinen, voi toisissa kasvoissa tuntua jopa kummalliselta. Kauneusleikkauksia tekevä kirurgi osaa katsoa kasvoja kokonaisuutena ja pyrkii tasapainoiseen yleisvaikutelmaan, joka varmistaa paremman esteettisen lopputuloksen kuin silloin, jos keskityttäisiin vain yhteen melkein ihanteelliseen osaan kasvoja.

 

Rhinoplastia – lopullinen tulos on nähtävissä vuoden kuluttua

Sen mukaan, mitä halutaan korjata, kirurgi joko poistaa tai lisää luuta, rustoa ja ihoa. Välittömästi leikkauksen jälkeen ei ole mahdollista ymmärtää, millainen uusi nenä alkaa olla, sillä kasvot ovat turvonneet, silmien alla on mustelmia ja nenää itseään peittää muovinen kiinnike. Parin viikon päästä turvotus laskee, mutta lopullinen nenän muoto on nähtävissä usean kuukauden, ehkä jopa vasta vuoden päästä.

 

Kauneus on katsojan silmissä

Kokeneet kirurgit tietävät, että tyytyväisyys omaan ulkonäköön riippuu todellisuudessa enemmän itsetunnosta kuin peilissä näkyvästä kuvasta. Jotakin henkilöä ei häiritse hänen epätavallisen muotoinen nenänsä millään tavalla, mutta toisesta tuntuu siltä, että nenä ei pilaa ainoastaan koko hänen ulkonäköään, vaan myös elämän ja toivon onnellisuudesta, rakkaudesta ja menestyksestä. Tämän vuoksi, ennen kuin potilaalle tehdään nenäleikkaus, plastiikkakirurgi yrittää ymmärtää, mikä henkilöä todella häiritsee.

Jokainen lääkäri haluaa, että hänen potilaansa olisi tyytyväinen tulokseen. Meidän kokemuksiin perustuva neuvontamme varmistaa sen, että myöhemmin peilissä avautuva kuva on juuri sellainen, joksi molemmat osapuolet sen kuvittelivat.

Lue lisää