fbpx
rhinoplastia

Sanotaan, että virolaisilla on perunanenä. Vaikka se olisikin totta (me emme ehdottomasti ole sitä mieltä) ja tunnet, ettet lainkaan pidä nenästäsi, sitä voi melko helposti ja pienellä vaivalla korjata. Taikasanana tässä on nenäleikkaus eli rhinoplastia. Sukeltautukaamme aiheeseen.

Kyseessä on erittäin tuloksekas kosmeettinen leikkaus, jolla voi sekä muotoilla oman nenän ulkonäköä että parantaa ongelmallista hengitystä. Toisin sanoen tässä yhteydessä voi todeta hoitotoimenpiteen esteettisen ja käytännöllisen arvon.

 

Voi valita joko suljetun tai avoimen menetelmän

Tarkemmin sanoen, sinulla on kaksi vaihtoehtoa nenän muodon muuttamiseksi: suljettu ja avoin menetelmä.

 • Suljetun rhinoplastian yhteydessä kirurgi tekee viillot ihonsisäisesti. Selitettynä hoitotoimenpide tarkoittaa seuraavaa: iho ja ihonalainen kudos ensin irrotetaan, jotta voitaisiin muotoilla luusta ja rustosta koostuvaa runkoa. Leikkauksen tuloksena muutetaan luiden sijaintia, lisätään rustoa, poistetaan luuta yms.
 • Avoimen menetelmän yhteydessä kirurgi tekee viillon kahden sieraimen väliseen ihon osaan.

Lue myös siitä, miten nenäleikkauksen hinta muodostuu ja siitä, mitä tulee ajatella, ennen kuin ryhdyt toimeen.

 

Milloin rhinoplastiasta on apua?

Jos et ole tyytyväinen nenäsi kokoon tai muotoon, sitä voi muuttaa. Mikään ei ole ikuista, varsinkaan meidän fyysinen ulkonäkömme. Kenenkään ei pitäisi kärsiä sellaisessa kehossa, josta ei pidä.

 • Voi muuttaa vain nenänpäätä;
 • Sierainten kokoa on mahdollista pienentää;
 • Halutessasi voit rekonstruoida nenäsi ja ylähuulen välistä kulmaa;
 • Tarvittaessa voi korjata synnynnäisiä virheitä ja syntyneitä vammoja;
 • Rhinoplastia auttaa myös niitä henkilöitä, joilla on ongelmallinen hengitys.

Lue myös aiempi blogikirjoituksemme siitä, millaisiin ongelmiin rhinoplastia voi auttaa.

 

Mitä sinun tulee tietää ennen nenäleikkausta?

 1. Kyseessä on yksilöllinen lähestyminen. Ei ole olemassa aiemmin valmiiksi sorvattua ns. kaikille sopivaa lähestymistä. Jokaisen leikkausta haluavan ja vastaanotollemme tulevan kanssa pohditaan aina huolellisesti, mitkä ovat juuri hänelle sopivat ja tarvittavat yksityiskohdat, jotka liittyvät kyseiseen hoitotoimenpiteeseen.
 2. Jos olet tupakoitsija, pidättäydy ehdottomasti tupakoinnista monta viikkoa ennen leikkausta ja sen jälkeen. Se on erittäin tärkeää.
 3. Vältä tiettyjä lääkkeitä (esim. verta ohentava aspiriini ja tulehduksen vastaiset lääkkeet) vähintään 10 päivää ennen leikkausta.

 

Mitä sinun pitäisi tehdä leikkauksen jälkeen?

 • Vältä ehdottomasti sellaista toimintaa, joka vaatii voiman käyttämistä. Esimerkiksi erilaista kuntoilua, mutta myös rauhallisempaa joogaa ja uimista;
 • Älä niistä! Taputtele nenää tarvittaessa varovasti nenäliinalla;
 • Vältä voimakasrakenteisia ruokia, joita joudut kunnolla pureskelemaan. On parempi lisätä ruokalistalle keittoja, puuroja, jogurtteja yms.
 • Yritä välttää leikkausta seuraavana aikana voimakkaita tunteita, joihin liittyy nauramista tai itkua;
 • Pese hampaasi erittäin varoen minimoidaksesi ylähuulen liikkumista;
 • Käytä vaatteita, joita ei tarvitse vetää pään yli. Näin vältyt mekaanisilta vammoilta.

The Health Clinicin nenäleikkauksiin erikoistuneen lääkärin tri Aet Saartsin mukaan rhinoplastian osalta on olemassa kaksi erittäin vahvaa hyötytekijää: esteettinen ja käytännöllinen puoli. ”Epäsopivan muotoisen tai kokoisen nenän korjaaminen antaa potilaille uuden ja paremman ulkonäön, joka puolestaan lisää itseensä tyytyväisyyttä ja sitä tietä kykyä ja tehokkuutta työpaikalla. Lisäksi myös sosiaaliset edut ja kanssakäyminen ystävien ja tuttavien kanssa paranee”, Saarts selvittää ja lisää, että nenäleikkauksen käytännöllinen puoli merkitsee sitä, että nenän väliseinämän leikkauksen jälkeen potilas voi yleensä paremmin hengittää ja sitä kautta hänen elämänlaatunsa paranee merkittävästi.

 

Jos sinulla heräsi kiinnostus rhinoplastiaa kohtaan tai haluaisit lisätietoa tästä aiheesta, ota meihin yhteyttä!