fbpx
plastiline kirurgia

Oikea aika suorittaa nenäleikkaus on silloin, kun voit varata itsellesi usean viikon pituisen rauhallisen kuntoutumisajan ja sinulla on käsitys siitä, millaista tulosta voi odottaa.

 

3 syytä siihen, miksi tehdä nenäleikkaus juuri kesällä

  1. Sinun tulee ottaa huomioon se, että nenää ei saa niistää usean viikon aikana leikkauksen jälkeen. Myöhäissyksyllä, talvella ja kevättalvella, kun ylähengitysteiden sairaudet ovat yleisiä, voi niistämisen välttäminen olla hyvin hankalaa.
  2. Kuukauden ajan leikkauksen jälkeen ei saa käyttää silmälaseja. Jos näkö vaatii korjausta, mutta piilolinssit eivät sinulle sovi, paras tapa kuluttaa aikaa on kävellä luonnossa ja levätä perheen parissa. Silti tulee muistaa, että kolmeen kuukauteen leikkauksen jälkeen ei saa ottaa aurinkoa, joten varaa käyttöösi leveälierinen hattu tai lippalakki, joka suojaa kasvoja auringolta. Parin viikon ajan tulisi myös välttää uimista.
  3. Jos sinun on hankalaa siirtää työasioitasi muille kuukauden ajaksi, voi kesäloman aika olla leikkaukseen sopivin.

 

Oletko valmis muutokseen?

Nenäleikkaus merkitsee hyvin tärkeää muutosta ulkonäköön. Siksi on tärkeää, että potilas olisi siihen sekä fyysisesti että myös psyykkisesti valmis. Lääkärit korostavat, että tunne-elämän tasapainoisuus on tärkeää – vaikka leikkauksen jälkeen peilistä vastaan katsova uusi minä onkin kauan kaivattu kuva, se voi silti aiheuttaa henkistä sekaannusta. Ja vaikkakin lääkärit ennen nenäleikkausta korostavat, että todellisen muutoksen näkee vasta usean kuukauden, ehkä jopa vasta vuoden jälkeen, saattaa ensivaikutelma leikkauksen jälkeen – turvonneet kasvot, mustelmat, nenäntuki – aiheuttaa pelästymistä ja pettymystä.

Valmiutta teettää nenäleikkaus osoittaa myös se, miten realistisesti tulos kuvitellaan. Potilas ei välttämättä aina ymmärrä sitä, millainen nenä hänelle on mahdollista tehdä ja mikä sopisi harmonisesti kasvoihin kokonaisuutena. Lääkärin tehtävä on selvittää hänelle nämä asiat. Lisäksi on tärkeää, että sekä lääkäri että potilas ymmärtäisivät samalla tavoin sen, millainen kauniin nenän on potilaan mielestä oltava.

Jotta voisit valmistautua siihen, mitä nenäleikkaus merkitsee, lue siitä lisää tästä: Nenäleikkaus. Käytännön valmistautumisesta kertoo seuraava artikkeli: Nenän muotoilu – mitä tulee ottaa huomioon ennen leikkausta ja sen jälkeen. Tästä saat tietää, millainen tulisi psyykkisen valmiuden olla ennen nenäleikkausta: Nenäleikkaus edellyttää realistisia odotuksia.