fbpx
lihavuusleikkauksen jälkeinen plastiikkakirurgia

Se, joka ei ota riskejä, ei juo samppanjaa, kuuluu tunnettu venäläinen sanonta. Yleismaailmallisesti rehottava ylipainoisuus ei ole vain hyvinvointiyhteiskunnalle ominainen sairaus, sillä monille se on perinnöllinen ongelma. Pääosalta meistä vaatii melkoisesti rohkeutta muuttaa kirurgian avulla kehon osaa, joka aiheuttaa harmia ja epämiellyttävyyttä. Saavutettava hyöty on kuitenkin moninkertainen. Tämän päivän blogin aiheena on plastiikkakirurgia lihavuusleikkauksen jälkeen.

Tri Martin Adamson, The Health Clinicin kirurgisen tiimin monipuolinen asiantuntija, on kokenut bariatrian ja mahalaukun seinämien korjaavia leikkauksia suorittava kirurgi.

Painokirurgiaa seuraava kirurgia, joka poistaa veltostunutta ihoa, on ajankohtainen enemmälle kuin puolelle mahalaukkuleikkauksessa olleista potilaista”, tri Adamson selvittää ja lisää: ”Huomattavan painonmenetyksen jälkeen suurta osaa potilaista vaivaa veltostunut iho varsinkin vatsan, reisien ja olkavarsien alueella, mutta myös selässä ja rintamuksella. Tarpeen mukaan suoritamme vatsan, olkavarsien, reisien, selän ja rinnan plastiikkakirurgisia toimenpiteitä”.

Tri Adamsonin mukaan leikkauksen tavoitteena on veltostuneen ihon ja ihonalaisen kudoksen poistaminen ja alueelle uuden esteettisen muodon antaminen.

Se antaa potilaalle mahdollisuuden tuntea olonsa itsevarmemmaksi ja onnellisemmaksi, sillä hygieniaan liittyvät ongelmat katoavat ja myös uuteen vartalon muotoon sopivia vaatteita on helpompi löytää. Leikkauksia voi myös yhdistellä keskenään ja suorittaa vatsan ja olkavarsien plastiikat samassa vaiheessa”, tri Adamson selvittää ja toteaa, että painokirurgia tekee terveemmäksi ja bariatrian jälkeinen eli veltostuneen ihon kirurgia onnellisemmaksi.

Esteettinen kirurgia eli plastiikkakirurgia on siten kaikenlaisten ihmisen kehon vikojen ja kauneusvirheiden toimivaa, rakenteellista ja esteettistä korjaamista. Kyseessä on lääketieteen ala, joka auttaa ihmisiä saavuttamaan ulkoisilla muutoksilla sisäistä tyytyväisyyttä ja tasapainoa. Termi ”plastiikka” tulee kreikan kielen sanasta ”plastikos”, joka tarkoittaa muovaamista, muotoilua.

 

Kolme esimerkkiä siitä, miten lihavuusleikkauksen jälkeinen plastiikkakirurgia pystyy auttamaan:

  • Esimerkiksi erilaisten bariatrian hoitotoimenpiteiden (mahalaukun sisäinen pallo, mahalaukun muovipanta, mahalaukun plikaatio, mahalaukun pitkittäinen resektio tai mahalaukun ohitusleikkaus) seurauksena ruokahalusi voi vähetä huomattavasti ja painonmenetyksen vuoksi myös rinnat voivat pienentyä. Plastiikkakirurgia auttaa palauttamaan rintojen koon ja muodon tai kohottamaan rintoja.
  • Plastiikkakirurgia auttaa muidenkin veltostuneiden kehon osien kiristämiseen, esimerkiksi vatsan alueen plastiikalla voi poistaa etumaisen vatsa-alueen löystynyttä ihoa. On mahdollista kiristää myös vatsalihaksia, mutta tässä asiassa ei voi luonnollisestikaan asettaa toivoa vain kirurgin apuun, vaan tulee itsekin tehdä vatsalihasharjoituksia säännöllisesti. Myös reisien osalta plastiikkakirurgia auttaa silloin, kun painonpudotus on ollut huomattava.
  • Jos painokirurgia ei anna sataprosenttisia tuloksia, sitä on mahdollista tukea esimerkiksi rasvaimulla. Painokirurgian tulokset ovat paljolti yksilöllisiä ja riippuvat henkilön geeneistä ja elämäntavoista.

Oma elämämme on meidän itsemme ohjattavissa. Kehomme ja sen ulkonäkö sekä terveys ovat omissa käsissämme. Fyysisestä tyytyväisyydestä riippuu suurelta osin myös henkinen tasapainomme. Joten – sanoista tekoihin!

Jos haluat voida omassa kehossasi paremmin, ota meihin yhteyttä!