fbpx

Reisien kiinteytys

Reisien kiinteytys -toimenpiteen tarkoituksena on kiinteyttää ja muotoilla reiden ihoa, joka on löystynyt ja kyhmyinen. Reisien kiinteytys poistaa ylimääräisen rasvan ja ihoa sekä reisien sisä- että ulkopuolelta, jotta aikaan saadaan reisille sileä ulkonäkö. Reisien kiinteyttämisen tuloksena on kauniit, hoikemmat, tiukemmat reidet.

 

Kirurgi Tri Siim Simmo / prof Jyri Hukki / tri Heikki Penttilä / tri Rein Adamson
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 1-3 tuntia
Yötä sairaalassa 1-2 yötä
Sairausloman tarve 2-3 viikkoa
Hinta alk. 3 590 €
Osamaksu medicredit

alk. 97 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

Reisien kiinteytys -toimenpiteen tarkoituksena on kiinteyttää ja muotoilla reiden ihoa, joka on löystynyt ja kyhmyinen. Lisäksi tavoitteena on vähentää ihon epätasaisuuksia. Monilla reisien kiinteytysleikkaukseen halukkailla on löystynyt iho syntynyt laihtumisen seurauksena tai vain ikääntymisen luonnollisena osana. Reisien kiinteytys poistaa ylimääräisen rasvan ja ihoa sekä reisien sisä- että ulkopuolelta, jotta aikaan saadaan reisille hoikempi, tiukempi ja sileä ulkonäkö.

Vaikka toimenpiteessä voidaan poistaa ylimääräisen ihon lisäksi myös pieni määrä rasvaa, tämä leikkaus ei ole tarkoitettu suurten rasvakyhmyjen poistoon. Ennen tätä leikkausta painon tulisi olla lähellä normaalipainoa, ja merkittäviä painonmuutoksia olisi syytä välttää juuri ennen leikkausta. Jos ihon alla on paikoin rasvapahkuroita ja iho ei ole kovin joustava, kirurgi voi suositella rasvaimun ja reisien kiristyksen yhdistelmää.

 

Reisien kiinteytys – oletko sopiva ehdokas leikkaukseen?

Jos sinulla on laskimotulehdus toisessa tai molemmassa jalassa, et välttämättä ole sopiva potilas reisien kiinteytysleikkaukseen. Useimmissa plastisissa/muotoilevissa leikkauksissa pitää tehdä melko pitkiä ihoviiltoja ja arvet ovat näkyvissä, joten potilaiden on oltava siihen valmiita. Kaikissa plastiikkakirurgisissa leikkauksissa, jotka suoritetaan potilaan toivomuksesta ja ulkonäön parantamiseksi, on tärkeää, että potilaiden yleistila olisi hyvä ja leikkauksen tavoitteet realistiset. Jos halutaan muuttaa reisien muotoa, voi plastiikkakirurgia olla ratkaisu, mutta…

 • varmista, että haavat paranevat ilman liiallista arpimuodostusta (esim. keloidarpi)
 • varmista, että olet ymmärtänyt täysin, millaisia rajoituksia leikkaus sinulle asettaa ja millainen on paranemisprosessi.

 

Mitä tapahtuu leikkauksen aikana?

Reisien kiinteytys tehdään yleisanestesiassa. Yleensä leikkaus kestää kaksi tai kolme tuntia sen mukaan, kuinka laaja se on.

Reisien kiinteytysleikkausta tehdään kahdella tavalla, joka riippuu ongelma-alueen laajuudesta.

Reiden sisäpinnan kiinteytys

Reiden sisäpuolia on erittäin vaikea muotoilla liikunnalla. Reiden sisäpinnan muotoilua varten tehdään ihoviilto reittä ja nivusaluetta erottavalle linjalle, poistetaan ylimääräinen iho ja tarvittaessa myös lihas.

Reiden ulkoreunan kiinteytys

Tällä toimenpiteellä tiukennetaan ihoa reiden etu- ja ulkopuolelta.
Leikkauksen lopussa potilaalle puetaan päälle tukivaatetus (muistuttaa elastista tukikorsettia), joka vähentää turvotusta ja edistää ihon luonnollista kaventumista ja pingottumista. Reisien kiinteyttämisen jälkeen potilas viipyy sairaalassa yksi, enintään kolme päivää. Leikkauksen jälkeen seurataan potilaan kipuja, yleistilaa, mahdollista vuotoa ja hoidetaan välittömät komplikaatiot.

 

Reisien kiinteytys – miten leikkaukseen valmistaudutaan?

Lääkäri antaa käytännön ohjeita, miten leikkaukseen valmistaudutaan. Tässä on joitakin yleisiä ohjeita.

 • Vältä aspiriinia, aspiriinia sisältäviä lääkkeitä sekä kaikkia muita tulehduskipulääkkeitä kaksi viikkoa ennen leikkausta. Aspiriini ohentaa verta ja siten estää veren hyytymistä, aiheuttaa vuotoja sekä mustelmia.
 • Tupakointi vaikeuttaa paranemisprosessia, joten lopeta tupakointi ennen leikkausta. Jos välttämättä haluat aloittaa uudelleen, älä aloita ennen täydellistä paranemista.
 • Pari päivää ennen leikkausta on syytä välttää alkoholia.
 • Aamusta pitää olla ravinnotta (6 tuntia ennen leikkausta), tätä ohjetta on syytä noudattaa.

 

Leikkauksen jälkeen

Sairauslomaa suositellaan 2–3 viikkoa. 3–7 päivää leikkauksen jälkeen on kiputuntemuksia ja väsymystä. Tukivaatetusta on jatkuvasti käytettävä 2–3 viikkoa ja vain yöllä vielä 2–3 viikkoa. Tämä auttaa reisien muotoutumisen pysyvyyttä. Ensimmäisten kolmen viikon aikana ei suositella fyysistä rasitusta.

Vaikka useimmat mustelmat ja turvotukset häviävät kolmen viikon aikana, osa turvotuksista voi pysyä jopa kuudesta kuukaudesta vuoteen. Leikkauksen jälkeisten mustelmien ja turvotuksen kesto riippuu mustelma- ja turvotusherkkyydestä. Makuulla ollessa pään tulisi olla sydämen tason yläpuolella. Turvotuksen ja kivun hoitoon voi käyttää kylmäpakkauksia.

Ensimmäisellä viikolla leikkauksen jälkeen sallitaan kevyt rasitus, mutta on vältettävä kumartumista tai tavaroiden nostamista. Kävely on suositeltavaa mahdollisimman nopeasti leikkauksen jälkeen, sillä se vähentää turvotusta ja estää veritulppien muodostumista jalkoihin. Vaikka jokainen tapaus on yksilöllinen, tapahtuu toipuminen reisien kiristyksestä yleensä yhdessä – kahdessa viikossa; töihin voi palata parin viikon kuluttua ja jatkaa liikuntaa 4–6 viikon kuluttua. Paraneminen on yksilöllistä ja ihmiset erilaisia.

 

Reisien kiinteytys – tulokset

Reisien kiinteyttämisen tuloksena on kauniit, hoikemmat, tiukemmat reidet. Jos löystynyt iho uusiutuu, voidaan tehdä lisätoimenpide. Jo ensimmäisenä viikkona leikkauksen jälkeen on ulkonäkö luonnollinen ja edustava, ja seuraavien kuukausien aikana tulokset ovat yhä paremmat.

 

Reisien kiinteytys – hintaan sisältyy:

 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Konsultaatio sairaalassa ennen leikkausta
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet)
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet
 • Jälkitarkastus Helsingissä
Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Reisien kiinteytysleikkauksia suorittavat tohtori Siim Simmo ja tohtori Rein Adamson, jotka ovat kokeneita vartalonmuotoilukirurgeja.

KYSY LISÄTIETOA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ