Reisien kiinteytys Virossa - The Health Clinic

Reisien kiinteytys

Reisien kiinteytys – toimenpiden tarkoituksena on kiinteyttää ja muotoilla reiden ihoa, joka on löystynyt ja kyhmyinen. Reisien kiinteytys poistaa ylimääräisen rasvan ja ihoa sekä reisien sisä- että ulkopuolelta, jotta aikaan saadaan reisille sileä ulkonäkö. Reisien kiinteyttämisen tuloksena on kauniit, hoikemmat, tiukemmat reidet.

 

Kirurgi Tri. Siim Simmo / tri. Rein Adamson
Anestesia Yleisanestesia
Leikkausen kesto 1-3 tuntia
Yötä sairaalassa 2 yötä
Sairausloman tarve 2-3 viikkoa
Hinta 2990 €
Osamaksu medicredit

alk. 87,50 € / kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

Reisien kiinteytys – toimenpiden tarkoituksena on kiinteyttää ja muotoilla reiden ihoa, joka on löystynyt ja kyhmyinen. Lisäksi tavoitteena on ihon epätasaisuuksien vähentäminen. Monilla reisien kiinteytysleikkaukseen halukkailla on löystynyt iho syntynyt laihtumisen seurauksena tai vain ikääntymisen luonnollisena osana.Reisien kiinteytys poistaa ylimääräisen rasvan ja ihoa sekä reisien sisä- että ulkopuolelta, jotta aikaan saadaan reisille hoikempi, tiukempi ja sileä ulkonäkö.

Reisien kiinteytys
Vaikka toimenpiteessä voidaan poistaa ylimääräisen ihon lisäksi myös pieni määrä rasvaa, niin tämä leikkaus ei ole tarkoitettu suurten rasvakyhmyjen poistoon. Ennen tätä leikkausta painon tulisi olla lähellä normaalipainoa, ja merkittäviä painonmuutoksia olisi syytä välttää juuri ennen leikkausta. Jos ihon alla on paikoin rasvapahkuroita ja iho ei ole kovin joustava, voi kirurgi suositella rasvaimusta ja reisien kiristyksen yhdistelmää.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Reisien kiinteytys – oletko sopiva ehdokas leikkaukseen?

Jos sinulla on laskimotulehdus toisessa tai molemmassa jalassa, et välttämättä ole sopiva potilas reisien kiinteytys leikkaukseen. Useimmat plastiset/ muotoilevat leikkaukset vaativat melko pitkiä ihoviiltoja ja arvet ovat näkyvissä, joten potilaiden on oltava siihen valmiita. Kaikissa plastiikkakirurgisissa leikkauksissa, jotka suoritetaan potilaan toivomuksesta ja ulkonäön parantamiseksi on tärkeä, että potilaiden yleistila olisi hyvä ja leikkauksen tavoitteet realistiset. Jos halutaan muuttaa reisien muotoa, voi plastiikkakirurgia olla ratkaisu, mutta…

  • varmista, että haavat paranevat ilman liiallista arpimuodostusta (esim. keloidarpi ).;
  • varmista, että olet ymmärtänyt täysin, millaisia rajoituksia leikkaus sinulle asettaa ja millainen on paranemisprosessi.

 

Mitä tapahtuu leikkauksen aikana?

Reisien kiinteytys leikkausta tehdään yleisanestesiassa. Yleensä leikkaus kestää kaksi- kolme tuntia riippuen sen laajuudesta.

Reisien kiinteytys leikkausta tehdään kahdella tavalla, riippuen ongelma-alueen laajuudesta.

Reiden sisäpinnan kiinteytys

Reiden sisäpuolia on erittäin vaikea muotoilla liikunnalla. Reiden sisäpinnan muotoilua varten tehdään ihoviilto reittä ja nivusaluetta erottavalle linjalle, poistetaan ylimääräinen iho ja tarvittaessa myös lihas.

Reiden ulkoreunan kiinteytys

Tällä toimenpiteellä tiukennetaan ihoa reiden etu- ja ulkopuolelta.
Leikkauksen lopussa potilaalle puetaan päälle tukivaatetus (muistuttaa elastista tukikorsettia), joka vähentää turvotusta ja edistää ihon luonnollista kaventumista ja pingottumista. Reisien kiinteyttämisen jälkeen potilas viipyy sairaalassa yksi, enintään kolme päivää. Leikkauksen jälkeen seurataan potilaan kipuja, yleistilaa, mahdollista vuotoa ja hoidetaan välittömät komplikaatiot.

 

Reisien kiinteytys – miten leikkaukseen valmistaudutaan?

Lääkäri antaa käytännön ohjeita, miten leikkaukseen valmistaudutaan. Tässä on joitakin yleisiä ohjeita.

  • Vältä aspiriinia, aspiriinia sisältäviä lääkkeitä sekä kaikkia muita tulehduskipulääkkeitä kaksi viikkoa ennen leikkausta. Aspiriini ohentaa verta ja siten estää veren hyytymistä, aiheuttaa vuotoja sekä mustelmia.
  • Tupakointi vaikeuttaa paranemisprosessia, joten lopeta ennen leikkausta tupakointi ja jos välttämättä haluat aloittaa uudelleen, älä aloita ennen täydellistä paranemista.
  • Pari päivää ennen leikkausta on syytä välttää alkoholia.
  • Aamusta pitää olla ravinnotta (6 tuntia ennen leikkausta), tätä ohjetta on syytä noudattaa.

 

Leikkauksen jälkeen

Sairaslomaa suositellaan kaksi-kolme viikkoa. Kolmesta seitsemään päivään leikkauksen jälkeen on kiputuntemuksia ja väsymystä. Tukivaatetusta on jatkuvasti käytettävä 2 – 3 viikkoa ja vain yöllä vielä kahdesta kolmeen viikkoa. Tämä auttaa reisien muotoutumisen pysyvyyttä. Ensimmäisten kolmen viikon aikana ei suositella fyysistä rasitusta.

Vaikka useimmat mustelmat ja turvotukset häviävät kolmen viikon aikana, voivat osat turvotukset pysyä jopa kuudesta kuukaudesta vuoteen. Leikkauksen jälkeisten mustelmien ja turvotuksen kesto riippuu mustelma- ja turvotusherkkyydestä. Makuulla ollessa pään tulisi olla sydämen tason yläpuolella. Turvotuksen ja kivun hoitoon voi käyttää kylmäpakkauksia.

Ensimmäisellä viikolla leikkauksen jälkeen sallitaan kevyt rasitus, mutta vältettävä on kumartumista tai tavaroiden nostamista. Kävely on suositeltava mahdollisimman nopeasti leikkauksen jälkeen, sillä se vähentää turvotusta ja estää veritulppien muodostumista jalkoihin. Vaikka jokainen tapaus on yksilöllinen, tapahtuu toipuminen reisien kiristyksestä yleensä yhdessä – kahdessa viikossa; töihin voi palata parin viikon kuluttua ja jatkaa liikuntaa neljän – kuuden viikon kuluttua. Paraneminen on yksilöllinen ja ihmiset erilaisia.

 

Reisien kiinteytys – tulokset

Reisien kiinteyttämisen tuloksena on kauniit, hoikemmat, tiukemmat reidet.  Jos löystynyt iho uusiutuu, voidaan tehdä lisätoimenpide. Jo ensimmäisenä viikkona leikkauksen jälkeen on ulkonäkö luonnollinen ja edustava ja seuraavien kuukausien aikana tulokset ovat yhä paremmat.

 

Reisien kiinteytysleikkausta toteuttaa tohtori Siim Simmo ja tohtori Rein Adamson, jotka ovat kokeneita vartalonmuotoilukirurgeja.
Kysy lisätietoja tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon.