fbpx

Prosessi

 

Prosessi – ensimmäiset askeleet

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen clinic@thehealthclinic.eu tai täytä lomake täälläVoit myös tulla konsultointiin Helsinkiin tai Tallinnaan. Konsultointia sähköpostitse teemme kuvien avulla. Tarvittaessa kysymme lisätietoja iästäsi, terveydentilastasi, aiemmista operaatioista jne.

Lähettämiesi tietojen perusteella kirurgimme antavat suosituksen hoidosta/hoidoista. Sen mukaan tehdään hintatarjous ja sovitaan leikkausaika.

 

Ennen leikkausta

Ennen leikkaukseen tuloa on lähetettävä sähköpostitse edellisten testien tulokset (mammografia, verikokeet jne.).

Lähetämme sähköpostitse aikataulun, sopimuksen tutustumista varten, sairaalan säännöt (myös leikkaukseen valmistautumisen säännöt) ja varaamme sinulle laivaliput.

Maksu tapahtuu ennakkolaskulla.

Tulo Tallinnaan on leikkauspäivän aamulla.

 

Leikkauspäivä

Satamassa sinut vastaanottaa asiakaskoordinaattorimme, jonka kanssa matkustat turvallisesti sairaalaan (noin 15 minuutin ajomatka). Asiakaskoordinaattorimme on paikallinen henkilö, joka puhuu suomea ja huolehtii siitä, että kaikki toiveesi ja huolesi saadaan hoidettua koko täällä olosi aikana.

Sairaalaan saavuttaessa esitellään ensin sairaalan mahdollisuuksia ja sen jälkeen tapahtuu sisäänkirjautuminen (sitä varten tarvitaan henkilöllisyystodistus: passi, henkilökortti). Sairaalassa on mukavuuksilla varustetut potilashuoneet, joihin voi halutessaan lisämaksusta (200 €/yö) ottaa mukaansa tukihenkilön tai perheenjäsenen, jonka kanssa viivytään yksityisessä potilashuoneessa. Sairaalassa on myös ilmainen WI-FI-yhteys, jota potilaat voivat käyttää.

Asiakaskoordinaattori selvittää kaiken tarpeellisen sairaanhoitajien kanssa ja etsii sinulle sopivimman huoneen ja neuvottelee mahdolliset erikoistoiveet, joita sinulla voi olla sairaalassaoloaikana (mukaan lukien erityisruokavalio).

Huoneessa asetutaan ensin taloksi ja sitten asiakaskoordinaattorimme selvittää prosessin jatkon – allekirjoitetaan jo aiemmin sähköpostitse lähetetyt sopimukset, tarvittaessa maksetaan sovittu toimenpide, sovitaan potilaan sairaalasta poistumisen aika ja puhutaan päiväohjelmasta.

Tilaamme potilaalle lähtöpäiväksi taksin (käytämme Viron parasta taksifirmaa Tallink Takso), jolla ajetaan mukavasti ja yksityisesti takaisin satamaan. Annamme mukaan ilmaisen taksikortin.

Taksinkuljettaja tietää potilaan nimen ja määränpään, johon ajetaan. Asiakaskoordinaattori lähettää taksin saapumisajasta muistutusviestin 1. päivä ennen sairaalasta poistumista – sinun ei siis tarvitse muistaa eikä kirjoittaa ylös taksin aikaa. Annamme mukaasi kansion, jossa on kaikki tarvitsemasi asiakirjat: sopimukset, lasku, jatkohoitosuunnitelma, ilmainen taksikortti. Kun kaikki toimet on tehty, asiakaskoordinaattorimme jättää sinut sairaanhoitajien ja lääkärien hoitoon ja on kanssasi yhteyksissä puhelimitse tai viestitse.

Pian sairaanhoitaja tuo sinulle sairaalavaatteet ja mittaa samalla verenpaineesi. Potilaan on ennen leikkausta täytettävä anestesiakysely, jonka sairaanhoitaja ottaa poistuessaan mukaansa ja toimittaa anestesialääkärille.

Seuraavaksi pukeudutaan sairaalavaatteisiin ja odotetaan, milloin kirurgi tulee suorittamaan viimeisen konsultaation ennen leikkausta. Kirurgin ja leikkaussalin aikataulun mukaan on otettava huomioon, että operaatiosi voi jäädä iltapäivään. Kirurgin konsultaation jälkeen mennään yhdessä leikkaukseen ja lukitaan potilashuoneen ovi – niin kaikki henkilökohtaiset tavarasi ovat turvallisesti lukitun oven takana.

Leikkaus voi kestää 30 min – 6 h. Leikkauksen jälkeen siirrytään teho-osastolle ja, kun kaikki on varmasti kunnossa, sinut viedään takaisin huoneeseesi. Lääkäri tutkii sinut säännöllisesti.

 

Leikkauksen jälkeen

Yleensä ompeleet ovat itsestään sulavia, mutta arpien alueella on joitain turvaompeleita, jotka on poistettava suoritetun toimenpiteen mukaan 5–21 päivää operaation jälkeen.

Ohjeet leikkauksen jälkeiseen palautumiseen annamme mukaasi kotiin. Saat meidät kiinni sekä puhelimitse että sähköpostitse, ja autamme mahdollisissa kysymyksissä ja murheissa.

Jälkitarkastus on mahdollista Helsingissä ja se sovitaan asiakaskoordinaatorin kanssa.