Prosessi - Plastiikkakirurgia, Lihavuusleikkaukset Virossa

Prosessi

 

Prosessi – ensimmäiset askeleet

Ota meihin yhteyttä sähköpostitse clinic@thehealthclinic.eu tai täytä lomake täällä. Voit myös tulla konsultointiin Helsinkiin (ilmainen) tai Tallinnaan. Konsultointia sähköpostitse teemme kuvien avulla. Tarvittaessa kysymme lisätietoa iästäsi, terveydentilastasi, aiemmista operaatioista, jms.

Lähettämiesi tietojen perusteella kirurgimme antavat suosituksen hoidosta/hoidoista ja jos olet leikkaukseen sopiva ehdokas, löydämme nopeasti leikkausajan (yleensä 1-2 viikon kuluessa).

 

Ennen leikkausta

Ennen leikkaukseen tuloa on lähetettävä sähköpostitse edellisten testien tulokset (mammografia, verikokeet, jne.).

Lähetämme sähköpostitse aikataulun, sopimuksen tutustumista varten, sairaalan säännöt (myös leikkaukseen valmistautumisen säännöt) ja varaamme sinulle laivaliput.

Maksu tapahtuu ennakkolaskulla.

Ennen Viroon saapumista lähettää asiakaskoordinaattorimme sinulle yleiset sairaalan säännöt ja tietoa siitä, miten leikkaukseen valmistaudutaan.

Plastiikkakirurgisia toimenpiteitä varten saavutaan Tallinnaan leikkauspäivän aamupäivänä. Bariatrisessa kirurgiassa (paitsi mahalaukun pallo) aikaisin aamulla tai 1 päivä aikaisemmin, koska leikkauspäivän aamuna on tehtävä sairaalassa tutkimuksia (gastroskopia, ultraääni, verikokeet).

 

Leikkauksen päivä

Satamassa tai lentokentällä sinut vastaanottaa asiakaskoordinaattorimme, jonka kanssa matkustat turvallisesti sairaalaan (noin 15 minuutin ajomatka). Asiakaskoordinaattorimme on paikallinen henkilö, joka puhuu suomea ja huolehtii siitä, että kaikki toiveesi ja huolesi saadaan hoidettua koko täällä olosi aikana. Matkan aikana hän selvittää sinulle, mitä tulee tapahtumaan ja mitä Virossa olosi pitää sisällään.

Sairaalaan saavuttaessa esitellään ensin sairaalan mahdollisuuksia ja sen jälkeen tapahtuu sisäänkirjautuminen (sitä varten tarvitaan henkilöllisyystodistus – passi, henkilökortti). Sairaalassa on mukavuuksilla varustetut potilashuoneet, johon voi halutessaan lisämaksusta (110 €/yö) ottaa mukaansa tukihenkilön tai perheenjäsenen, jonka kanssa viivytään yksityisessä potilashuoneessa. Sairaalassa on myös ilmainen WI-FI-yhteys, jota potilaat voivat käyttää.

Asiakaskoordinaattori selvittää kaiken tarpeellisen sairaanhoitajien kanssa ja etsii sinulle sopivimman huoneen ja neuvottelee mahdolliset erikoistoiveet, joita sinulla voi esiintyä sairaalassaoloaikana (mukaan lukien erityisruokavalio).

Huoneeseen ehdittyä asetutaan ensin taloksi ja sitten asiakaskoordinaattorimme selvittää prosessin jatkon – allekirjoitetaan jo aiemmin sähköpostitse lähetetyt sopimukset, maksetaan sovittu toimenpide (käteisellä tai pankkikortilla), sovitaan potilaan sairaalasta poistumisen aika ja puhutaan päiväohjelmasta.

Tilaamme potilaalle lähtöpäiväksi taksin (käytämme Viron parasta taksifirmaa Tallink Takso), jolla ajetaan mukavasti ja yksityisesti takaisin satamaan tai lentoasemalle. Annamme mukaan ilmaisen taksikortin.

Taksinkuljettaja on jo tietoinen potilaan nimestä ja määränpäästä, mihin ajetaan. Asiakaskoordinaattori lähettää taksin saapumisajasta muistutusviestin 1 päivä ennen sairaalasta poistumista – sinun ei siis tarvitse muistaa eikä kirjoittaa ylös taksin aikaa. Annamme mukaasi kansion, jossa on kaikki tarvitsemasi asiakirjat – sopimukset, lasku, jatkohoitosuunnitelma, esite (alueen kartta kaupoista, ajanvietemahdollisuuksista ja muusta hyödyllisestä), ilmainen taksikortti, asiakaskoordinaattorin käyntikortti, esite sekä palveluistamme että Virosta yleisesti. Kun kaikki toimet on tehty, asiakaskoordinaattorimme jättää sinut sairaanhoitajien ja lääkärien hoitoon ja kommunikoi kanssasi puhelimitse tai viestitse.

Pian sairaanhoitaja tuo sinulle sairaalavaatteet ja mittaa samalla verenpaineesi. Potilaan on ennen leikkausta täytettävä anestesian kysely, jonka sairaanhoitaja ottaa poistuessaan mukaansa ja toimittaa anestesialääkärille.

Seuraavaksi pukeudutaan sairaalavaatteisiin ja odotetaan, milloin kirurgi tulee suorittamaan viimeisen konsultaation ennen leikkausta. Kirurgin ja leikkaussalin aikataulusta riippuen on otettava huomioon, että operaatiosi voi jäädä iltapäivään. Kirurgin konsultaation jälkeen mennään yhdessä leikkaukseen ja lukitaan potilashuoneen ovi – niin kaikki henkilökohtaiset tavarasi ovat turvallisesti lukitun oven takana.

Leikkauksesta riippuen operaatio voi kestää 30 min – 4 h. Leikkauksen jälkeen siirrytään teho-osastolle ja kun on varmaa, että kaikki on kunnossa, sinut viedään takaisin huoneeseesi. Lääkäri tutkii sinut säännöllisesti.

 

Leikkauksen jälkeen

Yleensä ompeleet ovat itsestään sulavia, mutta arpien alueella on joitain turvaompeleita, jotka on poistettava suoritetusta toimenpiteestä riippuen 5-14 päivää operaation jälkeen.

Ohjeet leikkauksen jälkeiseen palautumiseen annamme mukaasi kotiin ja olemme sinua varten olemassa sekä puhelimitse että sähköpostitse, autamme mahdollisissa kysymyksissä ja murheissa.

Jälkitarkastus tehdään Helsingissä suoritetusta toimenpiteestä riippuen 3-6 kuukauden päästä leikkauksesta.