fbpx
rasvaimun riskit

Rasvaimu eli liposuktio on tehokas apukeino vartalon eri alueiden muuttamiseksi kauniimmaksi. Rasvaimulla voi korjata vatsaa, lantioita, olkavarsia, kaksoisleukaa ja muita alueita. Leikkauksen aikana poistamme osan rasvasoluista lopullisesti, jonka vuoksi tulos on nopeampi ja tehokkaampi kuin laihduttaminen tai liikunta. Samalla tulee ottaa huomioon, että jokaiseen leikkaukseen liittyy riskejä ja kirurgin pätevyydestä ja huolellisuudesta huolimatta hoitotoimenpiteen aikana tai sen jälkeen saattaa syntyä komplikaatioita.

 

Millaisia rasvaimun riskit ovat?

Leikkauksen aikana saattaa aiheutua verenvuotoja, jotka voimme tavallisesti välittömästi pysäyttää. Harvoissa tapauksissa voi veren tai veren korvikkeen siirto olla tarpeen. Leikkauksen aikana voi aiheutua myös hermojen ja pehmeiden kudosten ruhjevaurioita, mutta niitä ilmenee harvoin ja ne asettuvat yleensä muutaman viikon kuluessa.

Leikkauksen jälkeen saattaa esiintyä turvotusta, mustelmia, jälkiverenvuotoa, verenkiertohäiriöitä ja muita komplikaatioita. Vaikka pääosassa tapauksista kuntoutuminen kestää muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen, saatetaan harvoin tarvita korjaavia leikkauksia tai sairaalahoitoa.

Lue lähemmin siitä, mitkä ovat rasvaimun riskit rasvaimun infosivulta alaotsikon ”Mahdollisten komplikaatioiden huomioiminen ” kohdalta.

 

Kuinka rasvaimun riskit voidaan minimoida?

Kerro lääkärille käyttämistäsi lääkkeistä

Veren hyytymistä estävät lääkkeet saattavat aiheuttaa verenvuodon, jonka vuoksi niitä ei ole suositeltavaa käyttää ennen leikkausta. Verta ohentavasti vaikuttavia ovat esimerkiksi lääkkeet, jotka sisältävät ibuprofeenia ja aspiriinia. Kerro lääkärille ehdottomasti kaikista käyttämistäsi lääkkeistä, jotta hän voisi sanoa sinulle, mitkä niistä ovat sallittuja ennen leikkausta ja mitkä eivät.

Luovu tilapäisesti tupakoinnista ja nikotiinin käytöstä

Nikotiini aiheuttaa verenkierron hidastumista ja saattaa aiheuttaa verenkiertohäiriöitä leikkausalueella. Rasvaimun riskit ovat pienemmät, kun luovut päivittäisestä tupakoinnista vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta ja haavan paranemiskaudeksi. Älä käytä myöskään nikotiinipurukumia tai muita nikotiinia sisältäviä tuotteita.

Anna luotettavan ja kokeneen asiantuntijan suorittaa rasvaimu

Mitä laadukkaampi palvelu, sitä parempi tulos – samoin kuin muillakin elämän alueilla, tämä pitää yleensä paikkansa myös kirurgiassa. Jotta rasvaimun riskit olisivat mahdollisimman pienet, suorituta hoitotoimenpide sellaisella asiantuntijalla, jolla on alalta useiden vuosien kokemus ja jonka taustan voit tarkistaa.

Lue rasvaimusta lähemmin:  kuvaus ja hinnat.