fbpx

Rasvansiirto pakaroihin

rasvansiirto pakaroihin

AquaShape®-laite käyttää kehon omia rasvasoluja kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa imetään rasva kehon niiltä alueilta, joissa sitä ei tarvita (reidet, vatsa, lantion seutu), ja toisessa vaiheessa ruiskutetaan rasva niihin vartalon kohtiin, joihin halutaan lisää muotoja. Rasvansiirto pakaroihin on paras menetelmä suurentaa pakaroita luonnollisesti.

 

Kirurgi Tri Siim Simmo / tri Martin Adamson
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 1,5-2,5 tuntia
Yötä sairaalassa 1-2
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Hinta alk. 3 890 €
*hintaan kuuluu 6 alueen rasvaimu, lisä alueet hinnaston mukaan
Osamaksu medicredit

alk. 105 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

PAKAROIDEN SUURENNUS RASVANSIIRROLLA

Jos haluat suurentaa pakaroitasi tai muuttaa niiden muotoa ja olet löytänyt alueen, johon dieetti ja kuntoilu eivät pysty vaikuttamaan, pakaroiden suurentaminen rasvansiirrolla voi olla sinulle sopiva ratkaisu. Pakaroiden noston yhteydessä pakaroita muotoillaan ja alueella olevaa vähäistä rasvaa korvataan. Isopakaraiset naiset ja miehet voivat nauttia kehonsa täyteläisemmästä ja houkuttelevammasta profiilista. Tällaisen tuloksen voi saavuttaa turvallisesti potilaan omaa kehon rasvaa ruiskuttamalla.

Pakaroiden suurentaminen rasvansiirrolla on Brasiliassa kehitetty hoitotoimenpide, joka suoritetaan potilaan ollessa nukutuksessa. Leikkauksessa on kaksi vaihetta. Ensin kirurgi kerää potilaan omaa rasvaa steriilissä suljetussa tilassa suoritettavalla rasvaimulla valmistellakseen kerätyn rasvan pakara-alueelle siirrettäväksi. Yleisimmät alueet pakara-alueelle siirrettävän rasvan keräämiseen ovat alaselkä, vyötärö, lantio, reidet ja vatsa. Näin voidaan saada rasvansiirrossa tarvittavaa materiaalia ja myös muotoilla pakaroita ympäröiviä alueita paremman tuloksen saavuttamiseksi. Irrotettu rasva puhdistetaan erityisellä laitteella siten, että rasvasolut ovat valmiit siirrettäviksi pakaroihin ja niiden kehoon imeytyminen olisi mahdollisimman vähäistä.

Toisessa vaiheessa siirrettävä rasva lisätään pakaroihin sadoilla pienillä pistoksilla, joita tehdään eri syvyyksiin tasaisen, poikkeuksellisen houkuttelevan tuloksen saavuttamiseksi. Tällainen menetelmä tarjoaa mahdollisuuden taata pakaroille hyvä muoto pitkäksi aikaa. Erityistä huomiota kiinnitetään pakaroiden yläosiin siksi, että koko takamus näyttäisi nuorekkaalta ja luonnolliselta. Koko hoitotoimenpiteen suorittamiseen kuluu tavallisesti kahdesta neljään tuntia.

Pakaroiden rasvansiirrolla suurentamiseen liittyvät edut:

 • Lopputulos on näkyvä ja huomattavan luonnollinen.
 • Kehon muilla alueilla oleva rasva vähenee.
 • Kehon mittasuhteet paranevat.
 • Vaatteet istuvat yllä kauniimmin.
 • Pakaroita voi suurentaa turvallisesti.
 • Selluliitti on vähemmän havaittavaa.
 • Tuloksia on mahdollista saada nopeasti.

 

SOPIVAT EHDOKKAAT PAKAROIDEN SUURENNUSLEIKKAUKSEEN RASVANSIIRTOMENETELMÄLLÄ

Rasvansiirto pakaroihin auttaa luomaan luonnollisempia kaaria niille potilaille, jotka eivät ole tyytyväisiä pakaroidensa muotoon. Samoin on mahdollista lisätä täyteläisyyttä ja pyöreyttä potilaille, joiden pakarat ovat pienet tai epäyhtäläiset ja jotka haluavat tasapainottaa kehonsa profiilia. Kehonrakentajat voivat haluta suurentaa pakaroitaan, jos heidän ei onnistu kehittää pakaralihaksiaan samassa suhteessa muuhun kehoon nähden. Yleisesti voi sanoa, että jos olet vähintään 18-vuotias ja haluat antaa pakaroillesi täyteläisemmän, kaarevamman ilmeen, tämä hoitotoimenpide voi olla sopiva juuri sinulle.

Olet leikkaukseen hyvä ehdokas, jos haluat lisätä pakaroihisi täyteläisyyttä parantaaksesi niiden kokoa ja muotoa. Pakaroiden suurentaminen rasvansiirtoa käyttämällä vaatii sitä, että sinulla on kehosi muilla alueilla ylimääräistä rasvaa, sillä tähän toimenpiteeseen liittyy sinun oman rasvasi siirtäminen pakara-alueellesi. Jos rasvaa ei ole riittävästi, on mahdollista käyttää vaihtoehtoisesti pakaraimplantteja.

Tärkeää on myös hyvä yleinen terveydentila, joka takaa sujuvan leikkauksesta kuntoutumisen. Lisäksi painosi tulee pysyä vakaana, sillä painon nousu ja lasku voivat vaikuttaa pakaroidesi ulkonäköön myös leikkauksen jälkeen. Ihanteellinen potilas ei tupakoi, sillä tupakointi hidastaa kehon paranemiskykyä. Jos tupakoit, on tärkeää luopua siitä tilapäisesti ja antaa kehon parantua leikkauksen jälkeen normaalissa tahdissa.

 

KUNTOUTUMINEN RASVANSIIRROLLA SUORITETUSTA PAKAROIDEN SUURENNUKSESTA

Pakaroiden suurentamisen jälkeen potilaan tulisi ehdottomasti kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen välttää istumista suoraan pakaroiden päällä sekä selällään makaamista. Tänä aikana voit turvotuksen vähentämiseksi käyttää kompressiovaatteita. Leikkauksen jälkeen potilaat saattavat kokea jonkinasteista kipua tai epämukavuuden tunnetta, turvotusta ja mustelmien syntyä. Suurin osa potilaista voi pakaroiden suurentamisen jälkeen palata töihin kahden viikon kuluessa ja uppoutua tavanomaiseen arkielämäänsä viimeistään neljän viikon kuluttua. Turvotus laskee tavallisesti kuudenteen viikkoon mennessä, ja silloin näet myös saavutetun lopputuloksen.

 

RASVANSIIRROLLA SAAVUTETUT PAKAROIDEN SUURENNUSTULOKSET

Sopivia tekniikoita käyttävän kokeneen kirurgin käsittelyssä potilaat ovat pakaroiden suurentamiseen erittäin tyytyväisiä, sillä kyseessä on pysyvä tulos, joka takaa pakaroille ja niitä ympäröiville alueille nuorekkaamman, täyteläisemmän ja muodokkaamman ulkonäön.

 

Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa rasvansiirto pakaroihin?

Pakaroiden suurennustoimenpiteessä siirretään pakaroihin ylimääräistä rasvakudosta yhdeltä kehon alueelta, esimerkiksi reisistä tai vatsasta. Toimenpiteessä kirurgi käyttää rasvaimua matalalla paineella (Water-Jet) ylimääräisen rasvan keräämiseksi, minkä jälkeen saatu rasva puhdistetaan. Lopuksi kirurgi siirtää rasvakudoksen pakaroihin antamaan niille kimmoisan ja täyteläisemmän ulkonäön.

 

Kenelle tällainen leikkaus sopii?

Pakaroiden suurentaminen rasvansiirrolla on mahdollista niille potilaille, jotka eivät ole tyytyväisiä pakaroidensa ulkonäköön, koska ne ovat muodottomat, vajonneet, pienet tai muodoltaan epäsuhtaiset. Ennen tämän leikkauksen suorittamista on ehdottoman tärkeää, että sinulla on hyvä terveys, odotuksesi ovat realistiset ja painosi on siinä mielessä terveellisissä rajoissa, että toiselta kehon alueelta voi saada riittävästi ylimääräistä rasvakudosta siirtämistä varten.

 

Miten kauan saavutettu tulos pysyy?

Niin kauan kuin säilytät terveelliset elämäntavat ja normaalin painon, myös leikkauksen tulokset säilyvät. Vaikka onkin mahdollista, että siirretty rasvakudos imeytyy osittain takaisin kehoon, suurimmassa osassa tapauksia siirretystä rasvakudoksesta säilyy vähintään 60–80 %.

 

Milloin näen saavutetut tulokset?

Vaikka näetkin tulokset heti, kun turvotus laskee muutamassa viikossa, parhaat tulokset näkyvät jonkin verran myöhemmin. Seuraavan kuukauden aikana pakaroidesi rasvapitoisuus vakiintuu. Pääosa potilaista näkee lopullisen tuloksen, kun leikkauksesta on kulunut neljästä kuuteen kuukautta.

 

Milloin voin leikkauksen jälkeen istua?

Sinulle suositellaan ainakin kolmen viikon ajan istumista puhallettavalla tyynyllä, joka auttaa vähentämään epämukavuuden tunnetta ja tukee samalla sujuvaa leikkauksesta kuntoutumista. Liian aikaisin suoraan pakaroille istumalla aiheutat rasvansiirtotoimenpiteelle haittaa.

 

Miten kauan aikaa leikkauksesta kuntoutuminen vie?

Enemmistö potilaista pääsee töihin ja omiin totuttuihin toimiinsa yhden tai kahden viikon kuluttua leikkauksesta. Kuntoutumisesi riippuu siitä, miten huolellisesti noudatat leikkauksen jälkeistä aikaa koskevia ohjeita ja miten nopeasti kehosi hoitaa itseään. Kuntoutumisen kannalta kaikkein tärkeintä on lepääminen ja rauhallinen tavanomaiseen elämänrytmiin palaaminen.

 

Milloin voi leikkauksen jälkeen alkaa taas kuntoilla?

Kävelemisen ja kevyet harjoitukset voit aloittaa kahden tai kolmen viikon kuluttua leikkauksesta. Suurin osa voi leikkauksen jälkeen palata täydelliseen fyysiseen aktiivisuuteen kuuden tai kahdeksan viikon kuluttua leikkauksesta, kun leikkaus on onnistunut hyvin ja kuntoutuminen sujuu . Vaikka tuntisitkin voivasi hyvin jo aikaisemmin, on välttämätöntä antaa rasvansiirrolle aikaa, jotta pakaroissa oleva rasva vakiintuisi ja saavuttaisit toivotut tulokset.

 

Miten paljon rasvakudosta pakaroihin voi siirtää?

Tämän kysymyksen tulisi oikeastaan kuulua näin: ”Miten paljon rasvakudosta voi pakaroihin siirtää TURVALLISESTI?” Jos siirrettäviä soluja on liikaa, todelliset rajat liittyvät hoitotoimenpiteen turvallisuuteen. Pakaroiden suurentaminen rasvaa siirtämällä on pääosassa tapauksista turvallinen leikkaus. Suuremman rasvamäärän siirtämisen yhteydessä kasvavat rasvan nekroosiin, infektioon ja rasvaemboliaan liittyvät vaarat. On hankalaa sanoa, millainen määrä tekee leikkauksesta vaarallisen, mutta leikkaukseen liittyvä turvallisuusraja on varmasti lähellä, kun pakaraan siirretään yli 500 cc rasvakudosta. Kuitenkin nämä suuremmatkin määrät voivat olla järkeviä oikean ja terveen potilaan kohdalla.

 

Mistä rasvakudosta voi hankkia?

Kaikkein yleisimmät alueet siirrettävän rasvakudoksen hankkimiseen ovat alaselkä, vyötärö, lantio, vatsan alue ja reidet. Suurempia määriä rasvakudosta voi turvallisesti hankkia juuri näiltä alueilta. Pienempiä määriä rasvakudosta voi saada myös yläselästä ja käsien alueelta. Laihemmilla naisilla ei ole harvinaista sekään, että riittävän rasvakudosmäärän saamiseksi rasvaimu tulee suorittaa useammalta alueelta.

 

Jos minulla ei ole riittävästi rasvakudosta, voinko käyttää jonkun toisen rasvaa?

Et voi. Kaikenlaisessa rasvansiirrossa on turvallista käyttää vain sinun omaa rasvakudostasi.

 

Voiko takamusta muuttaa leveämmäksi?

Kyllä. Rasvakudosta voi siirtää kaikkialle pakaroiden alueella. Pääosassa tapauksista tavoitteena on pakaroiden ulkonevuuden ja leveyden parantaminen.

 

Pysyykö takamukseni kosketettaessa luonnollisena?

Kyllä. Sen jälkeen, kun turvotus on laskeutunut ja se osa rasvakudoksesta, joka ei jää paikalleen, on poistunut kehosta, pakaroiden tulisi saavuttaa erittäin luonnollinen tunto.

 

Miten kauan kestää, että pakarani tuntuvat tavallisilta?

Voidaan olettaa, että leikkauksesta kuntoutumiseen kuluu enintään kolme kuukautta. Tänä aikana ilmenevä jäykkyyden tunne liittyy turvotukseen ja rasvasolujen nekroosiin (niiden rasvasolujen osalta, jotka eivät kestäneet siirtämistä). Turvotuksen laskiessa, kun kuolleet solut ovat poistuneet kehosta, myös pakaroiden pehmeämpi, luonnollisempi tunne palautuu.

 

Missä paikoissa leikkausarvet sijaitsevat?

Kirurgiset arvet ovat näkyvimmät rasvaimualueilla, mutta mahdollisesti myös pakaroissa riippuen siitä, millä tavoin on tullut päästä rasvaa ruiskuttamaan ja millainen taipumus henkilöllä on arpien muodostumiseen.

Rasvaimussa tehtävät viillot ovat pieniä, enintään sentin pituisia, ja ne tehdään tavallisesti paikkoihin, jotka voi peittää vaatteilla tai kehon omilla ihopoimuilla. Vaikka arvet ovatkin pieniä, ne ovat näkyvimmillään ensimmäisten kuuden kuukauden aikana leikkauksen jälkeen. Ne himmenevät ajan mittaan ja muuttuvat joillakin potilailla myös näkymättömiksi ihonsävystä riippuen. Tummaa ja esiin työntyvää arpea voi korjata, mutta tavallisesti vasta kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta.

 

Mitä eroa on rasvansiirrolla ja implanttien käytöllä?

Rasvansiirrossa käytetään ihmisen omaa kehonrasvaa toivotun pakaramuodon saavuttamiseen. Potilaan omalla rasvalla on paljon helpompaa saavuttaa pakaroiden luonnollinen ulkonäkö ja pehmeys. Potilaan pakaroiden volyymin ohella rasvansiirto tarjoaa mahdollisuuden poistaa rasvaa kehon muilta alueilta ja parantaa siten koko kehon linjoja. Rasvansiirtoon liittyy myös pienempi infektion vaara, sillä leikkauksessa käytetään potilaan oman kehon kudosta ja se mahdollistaa nopeamman leikkauksesta kuntoutumisen.

 

Rasvansiirto pakaroihin hinta sisältää:

 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Konsultaatio sairaalassa ennen leikkausta
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet)
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet
 • Jälkitarkastus Helsingissä

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ