fbpx
Пересадка жира

Rintasyöpä koskettaa vuosittain Euroopan unionissa vähintään 300.000 naista, ja usein sen tehokkaana hoitomenetelmänä on mastektomia (eli rintarauhaskudoksen poisto). Rasvansiirto rintoihin on yksi tapa jälleenrakentaa rintoja luonnollisesti tai muokata muiden menetelmien tulosta.

Mastektomia saattaa tuntua joltain äärimmäiseltä keinolta rintasyövän vaarallisuudesta riippumatta. Todellisuudessa se on tietoinen valinta oman terveyden nimissä ja jos nainen haluaa, poistetun voi palauttaa.

 

Mitä siirto antaa?

Rasvansiirrolla (eli lipofillingillä) voi tasoittaa ja nostaa esiin oman kehon yksityiskohtia. Yleisesti rasvansiirto rintoihin on mahdollisuus tasapainottaa rintoja ja suurentaa rintoja luonnollisemmin.

Hoitotoimenpide auttaa niitä, jotka haluavat rintansa (tai rintojensa) jälleenrakentamista mastektomian jälkeen. Miten tämä hoitotoimenpide voi tarkemmin kuvattuna auttaa?

  • Yhtenäistää ulkonäköä – rinnan koko voi kuntoutuessa vielä muuttua.
  • Takaa aidomman tunteen – rasva ei ole niin jäykkää kuin silikoni.
  • Peittää leikkauksen jäljet – voit näyttää yhtä nuorekkaalta kuin ennen hoitoa.

Rasvansiirto rintoihin auttaa sekä yhden rinnan palauttamisessa että myös täydellisen mastektomian jälkeen. Kokonaan jälleenrakennetun rinnan voi rasvansiirrolla muotoilla mahdollisimman samanlaiseksi kuin olemassa olevan. Jos on luotu uudelleen molemmat rinnat, lipofilling varmistaa niille luonnollisemman ulkonäön.

 

Riskejä on vähemmän

Tutkimukset osoittavat, että rasvansiirto rintoihin ei palauta syövän riskiä eikä sillä ole yhteyksiä syövän syntyyn. Jälleenrakentamisen menetelmästä riippumatta ei ole olemassa mahdollisuutta, että rintasyöpään voisi sairastua uudestaan.

Rasvansiirrossa rintoihin on pienempi komplikaatioiden mahdollisuus, koska kyseessä on ”oma materiaali”. Silikoni-implantteihin liittyy pieni riski, että keho ei ota niitä omakseen, mutta rasvan osalta tätä ei ole.

 

Rasvansiirto rintoihin on yksi vaihtoehto

Mastektomian läpikäyneille naisille on tarjolla monia vaihtoehtoja. Halu olla käyttämättä jälleenrakentamisen mahdollisuutta on täysin perusteltu, sillä naista ei saisi arvioida ulkonäön perusteella. Samalla on ymmärrettävää myös halu palauttaa oma ulkonäkö erilaisten jälleenrakentamisen vaihtoehtojen avulla.

Yksi näistä on rasvansiirto rintoihin, joka auttaa muuttamaan korjaustuloksen luonnolliseksi ja mahdollisimman lähelle sitä ulkonäköä, joka oli ennen hoitoa. Syöpä on hoidettavissa ja voitettavissa oleva sairaus.

Lue lisää: Miten rasvansiirto rintoihin eroaa implanteista?