fbpx

Rasvansiirto rintoihin

rasvansiirto rintoihin

AquaShape®-laite käyttää kehon omia rasvasoluja kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa imetään rasva kehon niiltä alueilta, joissa sitä ei tarvita (reidet, vatsa, lantion seutu), ja toisessa vaiheessa ruiskutetaan rasva niihin vartalon kohtiin, joihin halutaan lisää muotoja. Rintojen luonnonmukaiseen suurentamiseen tarvitaan rasvasoluja rinnan alustavan koon mukaan 150–300 ml yhtä rintaa kohden. Rasvansiirto rintoihin – sopii erityisen hyvin naisille, jotka toivovat rintoihinsa luonnollista ja pysyvää täyteläisyyttä ilman silikoniproteeseja.

 

Kirurgi Tri Siim Simmo / tri Martin Adamson
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 1,5-2,5 tuntia
Yötä sairaalassa 1-2
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Hinta alk. 3 890 €
*hintaan kuuluu 6 alueen rasvaimu, lisä alueet hinnaston mukaan
Osamaksu medicredit

alk. 105 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

RASVANSIIRTOMENETELMÄN EDUT RINTOJEN SUURENNUKSESSA

Luonnollinen rintojen suurentaminen on yksi käsitteistä, joita käytetään kuvaamaan hoitotoimenpidettä, jonka yhteydessä kuppikokoa ei suurenneta rintaimplanteilla vaan siirtämällä rintoihin ihmisen omasta kehosta peräisin olevaa rasvaa. Sen lisäksi, että prosessi parantaa rintojen muotoa ilman keinotekoisia rakenteita, rasvansiirrolla rintoihin on useita muitakin etuja verrattuna rintaimplanttien käyttöön:

 • Rasvansiirtoalueelle tehdään pieniä ja peitettyjä viiltoja.
 • Leikkauksesta kuntoutumiseen kuluva aika on lyhempi kuin perinteisen rintojen suurennuksen yhteydessä.
 • Leikkaukseen liittyy vähemmän riskejä ja erittäin alhainen komplikaatioiden määrä (sekä kosmeettisen että rekonstruoivan leikkauksen yhteydessä).
 • Meidän tekniikallamme voidaan säilyttää suurin mahdollinen määrä rasvasoluja.
 • Yhdellä leikkauksella voidaan suurentaa rintoja jopa puolentoista kuppikoon verran.
 • Leikkauksella on mahdollista kohdentaa ongelmalliset alueet ja toteuttaa kokonaisvaltainen muutos.
 • Jos rintaimplantit on jo asetettu, rasvan siirtäminen auttaa parantamaan rintojen muotoa.

 

IHANTEELLINEN EHDOKAS RINTOJEN SUURENNUSLEIKKAUKSEEN RASVANSIIRTOMENETELMÄLLÄ

Tähän erittäin spesifiin hoitotoimenpiteeseen ovat ihanteellisia ehdokkaat, joilla on seuraavat ominaisuudet:

 • Hyvin kimmoisa ja hyväkuntoinen iho. Rasvansiirtomenetelmällä tehtävä rintojen suurennusleikkaus mahdollistaa vain rintojen koon suurentamisen, mutta sen yhteydessä ei korjata venynyttä tai velttoa ihoa eikä rintakudosta. Irtonaisen rintakudoksen olemassaolo ei tarkoita sitä, että potilas ei voisi käyttää tätä hoitotoimenpidettä. Tarvittaessa rintoja voi kohottaa niiden riittävän hyvän muodon palauttamiseksi.
 • Riittävä rasvakudos muilla kehon alueilla, jotta siirrettävät rasvasolut ovat saatavilla. Rasvansiirto rintoihin vaatii runsaamman rasvan käyttämistä kuin muut tekniikat (esimerkiksi kasvojen alueella). Halutun tuloksen saavuttamiseksi meidän saattaa olla tarpeen hankkia rasvasoluja useilta alueilta.
 • Toive suurentaa rintojen kokoa kohtuullisesti. Nykyisin voi rasvansiirrolla suurentaa rintoja enintään puolentoista kuppikoon verran.

 

MITEN KAUAN TULOKSET PYSYVÄT?

On odotettavissa, että tietty osa siirretyistä rasvasoluista imeytyy takaisin kehoon. Tämä prosentti on kuitenkin varsin pieni. Tavallisesti 60–80 % rasvasta jää paikoilleen. Rintoihin integroituvat rasvasolut jäävät sinne pysyvästi. Kaikkien rasvasolujen tapaan myös siirretyt solut voivat kasvaa tai supistua kehon painon muuttuessa. Jos menetät rasvansiirron jälkeen huomattavasti painoasi, myös rintojesi koko voi pienentyä. Samoin on mahdollista, että jos lihot, myös rintasi kasvavat. Myös iällä ja painovoimalla on merkittävä vaikutus rintoihin, joten rinnat voivat tulevaisuudessa vajota. Se on ongelma, jota voi tarvittaessa korjata rintoja kohottamalla.

 

ONKO RASVANSIIRTO RINTOIHIN TURVALLISTA?

Rasvan siirtäminen rintojen suurentamiseksi on kliinisesti hyvin turvallinen prosessi. Tähän hoitotoimenpiteeseen liittyy vähemmän komplikaatioita kuin rintojen suurentamiseen implanteilla, ja rasvansiirtomenetelmää käyttäneiden potilaiden on todettu olevan tyytyväisempiä omiin suurennettuihin rintoihinsa.

 

RASVANSIIRROSTA KUNTOUTUMINEN

Potilaat ihmettelevät usein, miten helppoa heidän kuntoutumisensa rasvansiirtoon perustuvasta rintojen suurennusleikkauksesta on verrattuna siihen, mitä he odottivat. Usein on mahdollista palata omiin tavanomaisiin toimintoihin jo yhden tai kahden päivän kuluttua leikkauksesta. Potilaiden tulisi kuitenkin varautua turvotukseen ja kivuliaisuuteen rintojen ja rasvaimun alueilla. Myös mustelmien synty on tavallista. Hyvin tärkeää on välttää kolmen ensimmäisen viikon aikana rasvansiirtoalueen puristamista.

Epämukavuutta voi vähentää apteekkilääkkeillä. Tarvittaessa voi joidenkin päivien ajan käyttää suositeltavia reseptilääkkeitä. Viikon kuluessa potilaat voivat palata töihin ja alkaa suorittaa fyysisesti kevyitä toimintoja. Rasittavampaa kuntoilua, kuten joogaa ja voimaharjoittelua, voi jatkaa muutaman viikon kuluttua. Leikkauksen jälkeen potilaille annetaan yksityiskohtaiset ohjeet, jotka auttavat heitä kuntoutumaan rasvansiirrolla suoritetusta rintojen suurennuksesta. Vastaamme työpäivinä mielellämme mahdollisiin kysymyksiin.

 

Usein kysyttyä

 

Olenko minä sopiva ehdokas rintojen suurennukseen rasvansiirtomenetelmällä?

Jos haluat suurentaa rintoja kohtuullisesti ja samalla säilyttää niiden täysin luonnollisen ilmeen ja tunnon, rasvansiirto on sinulle paras ratkaisu. Jos taas haluat saada itsellesi erittäin isot rinnat, joiden yläosa on hyvin täyteläinen, sellaisen tuloksen voi saavuttaa vain käyttämällä rintaimplantteja.

 

Miten paljon rintani kasvavat?

Tavallisesti rasvansiirrolla on mahdollista kasvattaa rintoja vähintään yhden kuppikoon verran. Toisinaan voi saavuttaa myös suuremman muutoksen, mutta se riippuu käytettävän rasvan määrästä ja rintojen omasta koosta.

 

Miten suuri osa siirretystä rasvasta jää pysyvästi paikalleen?

Se riippuu kirurgin käyttämästä tekniikasta. Siirretyn rasvan pysymistä tukee matalalla paineella tehty rasvaimu (kun käytetään Water-Jet -järjestelmää tavanomaisen korkean paineen sijasta). Irrotettu rasva tulee sitten puhdistaa verestä ja muista jäämistä. Ylimääräinen neste ja muut aineet erotetaan, minkä jälkeen rasvan annetaan jonkin aikaa seistä tai se sentrifugoidaan. Rasvan pysymiseksi suositaan rasvan ruiskuttamista rintoihin pienillä kanyyleilla, jolloin rasvan voi jakaa rintoihin tasaisesti usean ruiskutuspaikan ansiosta. Näin rasvasolut voivat luoda mahdollisimman hyvän yhteyden vaskulaarikudokseen ja jäädä paikoilleen pysyvästi. Tällaisten tekniikoiden käytössä on yleistä, että 60–80 % ruiskutetusta rasvasta jää lopullisesti paikalleen.

 

Mitä voin tehdä edistääkseni siirrettyjen rasvasolujen pysymistä ja kasvua?

Rasvasolut ovat herkkiä insuliinille. Veren insuliinitasoa kohottaa runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio, joka muutaman viikon kuluessa leikkauksesta auttaa tukemaan rasvasolujen pysymistä ja kasvua.

 

Vaikuttavatko painoni muutokset rintojen kokoon?

Kyllä, rinnoissasi oleva rasva käyttäytyy kuten muuallakin kehossasi oleva rasva. Jos painosi nousee, kannattaa varautua kuppikoon kasvuun. Ja päinvastoin, jos laihdut, myös rintojen koko pienenee.

 

Montako kertaa tämän hoitotoimenpiteen voi tehdä?

Pääosa naisista on tyytyväisiä saavutettuun tulokseen jo yhden rintojen suurennustoimenpiteen jälkeen. Toimenpide on tietysti mahdollista toistaa, ja silloin rasva jää usein paremmin kehossa paikalleen, sillä tarvittava alustarakenne on rintoihin jo luotu.

 

Miten kuntoudun hoitotoimenpiteen jälkeen?

Voit päästä kotiin jo leikkausta seuraavana päivänä. Rintasi ovat turvoksissa, mutta eivät kovin paisuneet tai kivuliaat. Rintojen turpoaminen jatkuu seuraavien 2–3 päivän ajan, ja voit odottaa sen laskeutumista 2–3 viikon kuluessa. Sen jälkeen rintojen koko pysyy vakaana. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio kohottaa veressäsi olevan insuliinin määrää, ja tänä aikana tällaisen ruokavalion noudattaminen auttaa takaamaan uuden rintarasvasi pysymisen ja kasvun.

Rasvaimualueesi tuntuvat hieman kolhituilta, joten seuraavien kuuden viikon aikana mukavuuden tunnettasi lisää huomattavasti tukivyön käyttö.

Sinun pitäisi voida ajaa autoa 2–3 päivän kuluttua leikkauksesta, mutta kuukauden ajan leikkauksen jälkeen kannattaa välttää kuntoilua, johon liittyy voimakasta ponnistelua.

 

Käytetäänkö toimenpiteessä kantasoluja?

Kyllä, siirrettyjen rasvasolujen ympärillä on runsaasti kantasoluja. Nämä kantasolut ovat merkittävästi rasvasoluja pienempiä, ja niitä jää kehoon enemmän. Näillä kantasoluilla on kyky erilaistua tulevaisuudessa rasvasoluiksi.

 

Onko rasvansiirto rintoihin turvallista?

Kyllä, se on turvallista. Kirurgit ovat olleet useita vuosia huolissaan siitä, että rasvan siirtäminen rintoihin saattaa aiheuttaa ihonalaisten kertymien syntyä, mutta on osoitettu, että tällaisia tilanteita ei ilmene tai että ne ovat erittäin harvinaisia. Mikäli rintojen alueelle syntyy ihonalainen kertymä, tulee tehdä mammografia, jotta radiologi voisi erottaa rasvakertymän mahdollisesta rintasyövästä. Yhtäkään rasvansiirtoon liittyvää rintasyöpää ei ole koskaan havaittu. Se ei ole myöskään yllättävää, sillä rintasyöpä eri muodoissaan kehittyy rintarauhasen kudoksista, ei rintarasvasta. Jos olet yli 40-vuotias, on hyödyllistä käydä ennen leikkausta mammografiassa, jota voi myöhemmin käyttää vertailupohjana.

 

Voiko vanhat rintaimplantit vaihtaa omaan rasvaan?

Kyllä, siitä on tullut yhä suositumpi valinta. Samoin voi tasoittaa rintaimplantin näkyviä reunoja ja muuttaa saavutetun tuloksen siten luonnollisemmaksi.

 

Entä jos minulla ei ole paljon siirrettävää rasvaa ja haluan suurentaa rintojani ainakin kahden kuppikoon verran?

Siinä tapauksessa paras vaihtoehtosi on käyttää rintojen suurentamiseen rintaimplantteja, jotka siirretään rintalihaksen taakse. Implantin asettaminen rintalihaksen taakse vähentää huomattavasti rintojen kovettumisvaaraa. Implanttien asentaminen ja rasvan siirtäminen rintoihin ovat keskenään yhdistettäviä menetelmiä.

 

Millaista puudutusta toimenpiteessä käytetään?

Pääosa hoitotoimenpiteistä suoritetaan nukutuksessa sertifioitujen anestesiologien valvonnassa.

 

Liikkuuko rasva rinnassa siirtämisen jälkeen?

Kehosi hyväksyy siirretyn rasvan osaksi kehoasi, päinvastoin kuin silikoni- tai muun implantin. Rasvansiirrossa rasva ankkuroituu heti ympäröiviin kudoksiin. Kun verenkierto kehittyy, rasva jää myös hyvin vakaaksi.

 

Onko leikkauksen jälkeen paljon mustelmia?

Pienten rasvaosien siirtäminen vaatii useita kanyylin pistoja. Sen tuloksena syntyy usein paljon mustelmia ja turvotusta. Rasvansiirtoalueella on yleensä turvotusta 2–3 viikon ajan, mutta täydellinen paraneminen kestää usein 3–6 kuukautta.

 

Miten suuri osa siirretystä rasvakudoksesta jää keskimäärin paikalleen?

Rasva on haurasta kudosta, jota on helppo vahingoittaa. Erittäin tärkeää on se, millaista tekniikkaa rasvansiirrossa käytetään, miten elottomat osat pestään pois ja miten kudos siirretään takaisin kehoon siten, että verenkierto sen ympärillä palautuu nopeasti. Tämän lisäksi potilas voi itse vaikuttaa rasvan säilymiseen (terveys, paino, pääsy luovutettavaan kudokseen, hormonaalinen tila, arpeutuminen siirtoalueella jne.). Tutkimukset ovat osoittaneet, että rasvakudoksesta säilyy jopa 85 %.

 

Milloin voin palata töihin?

Pääosa potilaista voi varsin hyvin viikon kuluttua leikkauksesta ja voi palata töihin, jos itse tuntee olevansa siihen valmis. Kuitenkin osalla potilaista vointi on vielä kahden viikon kuluttua kivulias ja väsynyt.

 

Milloin voin rasvaimun jälkeen alkaa taas kuntoilla?

Pääosa potilaista voi aloittaa kevyen kuntoilun 10 päivän tai kahden viikon kuluttua. Emme kuitenkaan suosittele tekemään mitään, mikä voisi vaikuttaa rasvansiirron tulokseen kielteisesti. Kolmen viikon kuluttua leikkauksesta potilaat voivat alkaa vähitellen palauttaa omaa tavanomaista rutiiniaan.

 

Auttaako hieronta kuntoutumisessa?

Suosittelemme leikkauksesta kuntoutumisen nopeuttamiseen lymfahierontaa. Se on hyvin kevyttä hierontaa, joka auttaa vähentämään kehon turvotusta. Sen suorittajan tulisi olla alansa tekniikkaan koulutettu hierontaterapeutti. Ensimmäisten kahden tai useamman kuukauden aikana leikkauksesta emme suosittele syvää hierontaa. Verisuonet kehittyvät siirrettyyn rasvaan tavallisesti kahdessa viikossa, mutta syvä hieronta voi avata siirretyn rasvan uudelleen. Ihon varovainen koskettaminen esimerkiksi pesun ja voiteiden levityksen yhteydessä ei ole ongelma.

 

Miten isoja tehtävät viillot ovat?

Rasvan siirtämisessä tarvittavat viillot ovat melko pieniä, ja siksi niiden sulkemiseen ei tarvitse tehdä ompeleita.

 

Miten voin valmistautua rintojen suurennusleikkaukseen?

Pääosassa tapauksista suoritetaan mammografia. Saat myös ohjeita siitä, että kaksi viikkoa ennen leikkaustasi et saisi käyttää mitään lääkettä, mukaan lukien aspiriinia, joka voi vaikuttaa veren hyytymiseen. Sinun tulisi myös keskustella lääkärisi kanssa kaikkien muiden lääkkeiden käytöstä. Jos tupakoit, siitä on suositeltavaa luopua mahdollisten leikkaukseen liittyvien riskien vähentämiseksi.

Rasvansiirron hintaan sisältyy:

 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Konsultaatio sairaalassa ennen leikkausta
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet)
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet
 • Jälkitarkastus Helsingissä
Galleria ennen / jälkeen kuvista

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ