rasvansiirto

Rasvansiirto eli lipofilling on erittäin suosittu ja hyödyllinen hoitotoimenpide, jota on käytetty maailmalla jo yli 20 vuoden ajan. Sen tärkein tavoite on lisätä volyymia pehmeisiin kudoksiimme. Rasvansiirto  on suosittua, sillä toimenpiteeseen liittyy regeneroiva vaikutus ja sen riskin mahdollisuudet ovat hyvin vähäiset.

 

Mitä hyvää rasvansiirrossa on?

 • Auttaa siloittamaan leikkauksien jälkeisiä epätasaisuuksia ja epämiellyttäviä arpia
 • Vähentää radiodermatiittia eli säteilyihottumaa
 • On suurena apuna väärin menneiden kosmeettisten leikkausten korjaamisessa
 • Lisää ihon elastisuutta

Rasvansiirto sopii useille kehon osille: kasvoille, rintoihin ja pakaroihin. Kasvojen ihoa voi hoitotoimenpiteen avulla nuorentaa. Kasvoissa lipofillingin avulla voi korostaa esimerkiksi poskia, huulia ja korjata silmäpusseja. Rintojen osalta kyseessä on implanttien vaihtoehto ja toimenpiteellä voi palauttaa myös rintojen syöpää edeltäneen ilmeen. Pakaroihin voi siirtää esimerkiksi vatsasta imettävää rasvaa, jolloin omat pyöreydet voi muuttaa näkyvämmiksi!

 

Mitä tulisi ottaa huomioon ennen leikkausta?

 • Lipofilling vie enemmän aikaa kuin esimerkiksi täytepistokset. Siirrettävästä rasvamäärästä riippuen keskimäärin 45 minuutista kolmeen tuntiin
 • Rasvansiirto kasvojen alueelle vaatii vain paikallispuudutuksen, mutta rinnat ja pakarat jo nukutuksen
 • Hoitotoimenpide on hieman kivulias ja sen jälkeen seuraa hyvin todennäköisesti myös jonkinasteista turvotusta
 • Leikkauksesta täydellinen parantuminen voi kestää 2–3 viikkoa, ja sen jälkeen vielä pari kuukautta ennen kuin lopullinen (ja pysyvä!) tulos on näkyvissä
 • Parhaan tuloksen saavuttaminen voi myös vaatia useita toimenpiteitä

 

Miten kauan rasvansiirron vaikutus säilyy?

 • Osa siirretystä rasvasta imeytyy leikkausta seuraavien kuukausien aikana kehoon, jonka vuoksi sitä ruiskutetaan usein myös enemmän. Siirretty rasva kestää kauemmin niillä alueilla, joita liikutetaan vähemmän (posket ja kasvojen keskiosa)
 • Kehon hormonaaliset muutokset vaikuttavat siirretyn rasvan määrään, samoin vaikuttaa painon lasku ja nousu
 • Oma osansa on myös apoptoosilla eli ohjelmoituneella solukuolemalla. Se vaikuttaa rasvan määrään vain ensimmäisten leikkausta seuraavien kuukausien aikana
 • Tupakointi vähentää rasvansiirron vaikutusta ja lisää myös komplikaatioiden riskiä sekä haittaa erityisesti haavojen parantumista

Hyvä uutinen on se, että se rasva, joka ”jää henkiin”, on pysyvä!

Tri Siim Simmon mukaan ensimmäiset kolme päivää ovat kriittisimmät. Tänä aikana syntyy uusia pieniä verisuonia, joiden tehtävänä on rasvakudosten varustaminen verellä. Nämä verisuonet ovat alkuun hyvin hentoja. ”Leikkauksen jälkeen ei tarvita hierontaa tai muita lisähoitoja, tarvitaan vain rauhaa. Jos rasvaa on siirretty pakaroihin, vähintään kahteen viikkoon ei saisi istua. Saunominenkaan ei ole suositeltavaa, koska saunan kuumuus vahingoittaa ihoa ja ihonalaista kudosta, ja vastasiirretyille rasvasoluille sellainen kuumuus ei sovi”, Simmo selvittää.

 Tri Simmo muistuttaa myös siitä, että on hyvin tärkeää säilyttää oikea painonsa. ”Jos paino laskee rasvasolujen siirtämisen jälkeen, se menettää myös rasvakudosta. Ja päinvastoin ‒ jos paino nousee, myös siirretty alue kasvaa. Rintojen ja pakaroiden osalta painon nousu ei ole ongelma, mutta rasvansiirto kasvoihin voi aiheuttaa ns. kuukasvojen ilmiön”, Simmo kertoo ja lisää, että treenata saa kolmen viikon kuluttua kohtuullisesti. ”Päivittäiset kävelyt leikkauksen jälkeen ovat kaikin puolin suositeltavia, erikoisruokavaliota ei tarvita ja syödä tulisi niin kuin aiemminkin”.

 

Heräsikö kiinnostus? Haluatko lisätietoa? Ota meihin yhteyttä.

 

 

 

Rakas potilas!

Terveesi ja hyvinvointisi ovat meille aina ensisijaisia ​​tavoitteita ja siksi olemme siirtänyt kaikki kirurgien konsultaatiot ja leikkaukset 01.05 asti.

Meidän potilaskoordinaattorit ovat kuitenkin edelleen saatavissa sähköpostitse ja puhelimitse, lisäksi tarjoamme tällä hetkellä ilmaiseksi ​​kirurgien konsultaatioita sähköpostitse. Meillä on yli 10 vuoden menestyvä kokemus potilaiden palvelemisesta ulkomailla. Sähköpostikonsultointi on meidän päivittäinen rutiini ja tässä tilanteessa haluamme tarjoa potilaille edelleen parhaiten saatavissa olevaa ja henkilökohtaista lähestymistapaa.

Otamme yhteyttä kaikkiin potilaisiin, joiden on muutettava konsultaatio- ja leikkausaikoja. Jälkitarkastukset tehdään tarpeen mukaan ja sovitaan henkilökohtaisesti.

Olemme saatavilla sähköpostitse clinic@thehealthclinic.eu ja puhelimitse +372 6000 925, Ma-Pe 9:00-17:00.

Olkaa terveet!
The Health Clinic