fbpx
ninaoperatsioon

Lääkäreinä ymmärrämme, että keho on ihmisen arvokkain aarre. Jotta siltä myös tuntuisi ja sen ymmärtäisi, voidaan tarvita tiettyjä toimintoja, elämäntapojen muutoksia ja hoitotoimenpiteitä. Plastiikkakirurgia on mahdollisuus täydellistää ulkonäköään, mutta tätä mahdollisuutta kannattaa käyttää hyvin informoituna. Nenän plastiikkakirurgiassa on tietoisuus välttämätöntä, sillä kasvot ovat kaikkein tärkein yksilöllisyyden ilmenemismuoto ja yleisvaikutelman muodostaja.

Seuraavassa viisi asiaa, jotka tulee muistaa ennen kuin tätä mahdollisuutta käytetään:

  • Rhinoplastiasta tulee päättää vakuuttuneena ja realistisin odotuksin
  • Tulee katsoa itseään ja itseensä tietääkseen, mikä tarkalleen ottaen omassa nenässä häiritsee
  • “Täydellisiä” neniä ei ole mahdollista kopioida
  • Saattaa ilmetä yllätyksiä, jotka pääsääntöisesti ovat korjattavissa
  • Lopullinen tulos selviää vuoden aikana

 

Vakuuttunut henkilö ei kadu

Rhinoplastia vaatii harkittua päätöstä. Ennen kuin varaat konsultaatioajan, kannattaa miettiä, oletko siihen valmis. Tutustu hoidon olemukseen, esimerkiksi voi pyytää ennakolta neuvoja ja lisätietoja lääkäriltä. Samalla ei kannata epäröidä, sillä omaan nenään tyytymättömyys on perusteltu ongelma, jonka vuoksi elämänlaatusi voi kärsiä.

Kun olet saapunut konsultaatioon, lääkäri tutustuu tarpeisiisi ja toiveisiisi ja auttaa sinua pääsemään selville päätöksestäsi. Pohdi, miksi nenäsi tarvitsee muutosta ja millaista muutosta. Lääkäri voi sitten katsoa, voiko vaadittuun tulokseen päästä ja miten. Kuvitelmien nenä ei aina välttämättä sovi todellisuuden kasvoihin. Olemme edellä kuvanneet sitä, mikä tässä kaikessa on selville pääsyn edellytyksenä.

 

Mutta jos kuitenkin kadun?

Sen ennalta ehkäisemiseksi tuleekin olla kaikista edessä olevista muutoksista täysin tietoinen. Lääkäri voi myös omalta osaltaan tehdä kaikkensa, jotta katumista ei tapahtuisi. Rhinoplastiassa on myös kyse hoitotoimenpiteestä, jossa komplikaatioriski on yksi pienimmistä, ja jossa suurin osa komplikaatioista on tarvittaessa hoidettavissa ja parannettavissa.

Kuten olemme kuvanneet, leikkauksen jälkeiset haavat ja turvotus saattavat aiheuttaa ison säikähdyksen, mutta ne ovat tilapäisiä. Täydellinen leikkauksesta kuntoutuminen on kuitenkin pitkä prosessi ja lopullisin tulos selviää vuoden kuluttua. Myös uuteen ulkonäköön tottuminen vie aikaa, mutta yleensä ennusteena on kuitenkin itsetunnon tuntuva nousu.

 

Kun saat päätetyksi…

… ota meihin yhteyttä. Yhdessä voimme vielä pohtia ja suunnitella. Rhinoplastia on valinta, jota ei tule tehdä yksin ja tietämättömänä. Ja kun ihanteisiin suhtautuu realistisesti, voi päästä hyvin lähelle niitä.