fbpx
Липофилинг

Oman rasvan käyttäminen rintojen suurennukseen on verrattain uusi mutta samalla tehokas kirurginen menetelmä. Kaikkien hoitotoimenpiteiden tapaan silläkin on kuitenkin omat etunsa ja haittansa. Mitä tarkemmin sanottuna tulisi ottaa huomioon, kun valitaan rintojen suurennus omalla rasvalla?

 

Mitä tutkimukset osoittavat?

Rintojen suurennus rasvalla ei ole vain oman ulkonäön muokkaamista, vaan myös apukeino niille, jotka tarvitsevat sitä esimerkiksi rintasyövän jälkeen. Erilaisia kiinnostuneita silmällä pitäen on Beautiful ABC laatinut hoitotoimenpiteestä perusteellisen aineiston, joka esittelee sen jokaista puolta yksityiskohtaisesti sekä kuvin että sanoin.

Laadinnassa on käytetty eri lähteitä ja potilaiden kokemuksiin perustuvia tutkimuksia. Aineistossa on koottuna toimenpiteen plussat ja miinukset. Esittelemme ne tässä artikkelissa omilla kommenteillamme täydennettyinä.

Plussat

 • Muokkaa sekä rasvan kohdepaikkaa että paikkaa, jolta rasvaa on siirretty. Ei-toivottuja rasvapoimuja voi hyödyntää siellä, missä haluat.
 • Tulokset ovat pysyviä. Rasvan määrä muuttuu vain henkilön painon muuttuessa radikaalisti.
 • Käytetään luonnollista Toimenpide ei sisällä ulkopuolisen materiaalin siirtämistä.
 • Leikkaus on nopea, siihen liittyy vähän epämukavuuksia ja siitä kuntoutuminen on nopeaa. Leikkauksen jälkeen saattaa ilmetä vain tilapäistä tunnottomuutta, mustelmia tai lievää turvotusta.
 • Mini-invasiivinen, pieni komplikaatioiden riski – ennen kaikkea siksi, että on käytetty ”omaa materiaalia”.
 • Pieni arpien mahdollisuus kohdassa, jolta rasvaa siirretään; kohdepaikassa arpien mahdollisuutta ei ole lainkaan.
 • Pehmentää ihoa – plussa jokaiselle, mutta ennen kaikkea hyödyllinen niille, jotka ovat käyneet läpi syöpähoidon.

Miinukset

 • Täydellisen symmetrian varmistamiseksi saattaa olla tarpeen uusia toimenpide.
 • Rintojen suurennus omalla rasvalla ei korjaa ihovaurioita eli isoja ihovenymiä tai
 • Erittäin hoikkien naisten osalta toimenpidettä ei voi suorittaa, koska ei ole alueita, joilta rasvaa voisi ongelmitta ja riittävässä määrin poistaa.
 • Suuret muutokset hormonitoiminnassa tai painossa voivat myöhemmin suurentaa tai pienentää rintoja.

 

Mitä meidän kokemuksemme osoittavat?

Tunnussana, jota rasvan siirrosta rintoihin voi parhaiten käyttää, on ”luonnollisuus”. Asialla on kuitenkin kaksi puolta, joista toinen on myönteinen ja toinen kielteinen.

Myönteinen puoli on se, että siirron jälkeen uuden kokoisten rintojen tunto on samanlainen kuin aiempienkin rintojen. Toiseen rintojen suurennus vaihtoehtoon, silikoneihin, verrattuna rinnat eivät ole toimenpiteen jälkeen jäykemmät eivätkä tunnu merkittävästi raskaammilta. Teknologian kehitys on onneksi vähentänyt näitä ominaisuuksia myös implanttien osalta.

Kielteisempi puoli on se, että rasvansiirrolla on mahdollista suurentaa rintoja kerralla vain puolen kuppikoon verran. Jos haluat paljon suurempaa kuppikokoa, silikonit ovat parempi valinta.

 

Rintojen suurentaminen rasvalla on toimenpide, johon liittyy vähän komplikaatioita

Oman kehon korjaaminen vaatii tietoisuutta. Hoitotoimenpiteitä käsittelevät aineistot ovat vain apuvälineitä, sillä todellinen päätös selviää vasta konsultoimalla lääkärin kanssa, joka voi kertoa sinulle tarkemmin kaikista vaihtoehdoista ja tarjota kaikkein sopivinta ratkaisua juuri sinulle.

Sekä tutkimukset että meidän omat kokemuksemme ovat kuitenkin osoittaneet, että omalla rasvalla tapahtuvalla rintojen suurentamisella on paljon etuja ja siihen liittyy vähän komplikaatioita.

Lue lisää: ”Lipofilling muokkaa pakarat pyöreämmiksi”