fbpx
rinnasuurendus

Rintojen suurentaminen on erittäin monien naisten haave. Koska rintojen suurennusleikkaus, jolla silikoniset implantit asennetaan, tuntuu pelottavalta ja hintakaan ei ole halpa, etsitään toisinaan apua vaihtoehtoisista menetelmistä. Valitettavasti tulee heti todeta, että todellisia pysyviä tuloksia ei onnistuta siten saavuttamaan.

 

Liian kaunis ollakseen totta

Verkkokaupat tarjoavat suuren määrän valmisteita, joista väitetään, että niillä paino vähenee ilman dieettiä ja treenausta 6-12 kg kuukaudessa. Vaikka kuluttajansuojavirasto onkin varoittanut ihmisiä uskomasta liian kauniisiin lupauksiin, aina löytyy niitä, jotka uskovat ihmeisiin. Sama tilanne on myös rintojen suurentamista lupaavien geelien, tablettien ja voiteiden suhteen. Kuten eräs lääkäri osuvasti totesi: “Jos ne toimisivat, ei rintojen suurentaminen proteeseilla olisi jatkuvasti maailman yleisin kauneusleikkaustoimenpide“. Outoja menetelmiä on muitakin, esimerkiksi yksi menetelmä lupaa rinnan ympärysmitan kasvavan 3 cm verran 10 päivässä käyttämällä… musiikkia, joka sisältää lapsen itkua.

Sen, jota pienet rinnat todellakin häiritsevät, tulee ottaa huomioon, että tähän päivään saakka rintojen suurentaminen implanteilla on ainoa todellisia ja pysyviä tuloksia antanut menetelmä.

 

Voiko olla lääketieteellistä tarvetta suorittaa rintojen suurennusleikkaus?

Jos jätetään pois psyykkiset tekijät (heikko itsetunto ja sen aiheuttama masennus), ei rintojen suurentamiselle ole suoranaista tarvetta. Ei tarvitse pelätä, että lapsi jäisi nälkäiseksi, jos äidillä on pienet rinnat. Rinnat sisältävät suuremmalta osin rasvakudosta, jolla ei ole maidon eritykseen minkäänlaista vaikutusta. Niinpä lapsen ruokintaan ei auta myöskään rinnan sisään asennettu silikoni.

Sen sijaan psyykkiselle puolelle rintojen suurentamisella voi olla valtava vaikutus. Hyvin monet naiset kuvaavat, että alkoivat sen jälkeen, kun heille oli suoritettu rintojen suurennusleikkaus, tuntea itsensä aivan kuin uudeksi ihmiseksi. Usko omaan vetovoimaisuuteen palasi. Tuskin rintojen suurentaminen itse on suhdetta parantanut, mutta se on nostanut naisen itsetuntoa ja sitä tietä parantanut koko parisuhdetta.

 

Hillitse itseäsi!

Joku nainen, joka on tähän asti käyttänyt A-kupin rintaliivejä ja lopulta kerännyt päättäväisyyttä ja rahaa leikkaukseen menoa varten, haluaa käyttää tätä mahdollisuutta „täysillä“ ja tahtoo, että tuloksena olisivat E-kupin rinnat. Kirurgille ei ole eroa sillä, miten suuren implantin hän asentaa, mutta parempi olisi kuitenkin pysyä järkevyyden rajoissa ja valita B-, korkeintaan C-kuppi. Muussa tapauksessa voi olosi sen jälkeen, kun rintojen suurennusleikkaus on tehty, olla outo, vaikkakin syyt ovat toiset.