fbpx
rintojen suurennusleikkaus

Onko rintojen suurennusleikkaus järkevää päivittäin urheilua harrastavien naisten osalta? Eikä pelkästään atleettien ja maratonfanaatikkojen osalta, vaan myös niiden naisten osalta, jotka nauttivat juoksemisesta, tenniksestä, aerobicista tai muusta vastaavasta vain liikunnan merkeissä. Fyysisesti aktiivisempien naisten povi on latteampi, sillä kuntoilu on ”syönyt” pääosan heidän rasvasoluistaan, joista rinnat suurelta osin koostuvat. Se saattaa vaikuttaa naisen itsetuntoon ja vointiin.

Kreikkalaisen legendan mukaan Amazonin naissoturit leikkasivat oikean rintansa pois voidakseen paremmin käsitellä keihästä ja metsästää. Kuulostaa paradoksaaliselta, eikö vain? Fyysisesti aktiivisemmat naiset ovat taipuvaiset ennemmin pienentämään rintojensa kokoa, eivät suurentamaan. Jotta kuntoilu olisi helpompaa.

Mutta voi käydä niin, ja useimmiten se on näin, että kuntoillessa rasvakudos vähenee ja povesta tulee latteampi. Onneksi sen voi nykyisin korjata plastiikkakirurgian avulla. Fyysisesti aktiivisten naisten, jotka harkitsevat rintojen suurentamista, tulisi kuitenkin ottaa muutama tärkeä seikka huomioon.

 

Rintojen suurennusleikkaus: mitä tulisi tietää?

The Health Clinicin kirurgin tri Siim Simmon mukaan rintojen suurennusleikkaus on plastiikkakirurgian kysytyin leikkaus. ”The Health Clinicilla on Viron laajin implanttivalikoima. Koska emme ole sidoksissa mihinkään tiettyyn yritykseen, olemme vapaat suosittelemaan jokaiselle potilaalle juuri hänelle parhaiten sopivia ratkaisuja”, Simmo kertoo ja jatkaa: ”Yleisesti ottaen implantit voidaan jakaa pyöreisiin ja anatomisiin. Anatomiset ovat luonnollisempia ja jäävät enemmän niin sanotusti piiloon, pyöreät nousevat taas enemmän esiin täyttäen rinnan yläosan, jota monet haluavat”.

”Implantit voi asentaa osittain lihaksen alle ja lihaksen päälle. Siitä, minne implantti sopii, keskustelemme jokaisen asiakkaan kanssa yksilöllisesti. Implanttien koot ovat vuosien mittaan kasvaneet, mutta muistutan, että liian iso implantti ei aina anna kaunista tulosta. Hieman pienempi koko voi lopulta näyttää jopa suuremmalta, koska se sopii kehoon kanssa paremmin yhteen”, Simmo selvittää ja lisää: ”Suosittelen ennen konsultointiin tuloa tekemään jonkin verran kotityötä: millainen koko miellyttää, mikä merkki, minne implantti asennetaan jne., sillä muuten ensimmäisen konsultoinnin aikana tietomäärä on niin valtava, että se estää keskittymästä oikeisiin asioihin”.

 

Millaisen koon haluat?

Kokemus osoittaa, että yleensä halutaan suuremmat rinnat. Ja näin varsinkin niiden naisten osalta, jotka kuntoilevat aktiivisesti, mutta haluavat kuitenkin naisellisen poven.

Implanttien koot ovat kuutiosentteinä, mutta kaupoissa rintaliivejä myydään kuppikoon mukaan (joka puolestaan usein riippuu valmistajasta ja tuotebrändistä).

Aktiivinen nainen haluaa (oletettavasti) olemassa olevaa povea suuremman, mutta ei kuitenkaan hyvin isoa, sillä se voi haitata urheilua. Myös yleinen trendi osoittaa, että rintojen suurennusleikkaus merkitsee lähinnä hillittyä muutosta.

 

Mihin haluat implantin sijoitettavaksi?

On kaksi mahdollisuutta: joko rintalihaksen päälle tai sen taakse. Tähän asti on hallitsevana käytäntönä ollut implantin asentaminen olemassa olevan kudoksen taakse, lihaksen päälle. Näyttää siltä, että tämä vaihtoehto sopii hyvin naisille, jotka pitävät voimaharjoittelusta.

Lihaksen taakse asennettu implantti voi näyttää paljon luonnollisemmalta, koska oma luonnollinen kudos peittää sitä enemmän. Tämän vaihtoehdon osalta on otettava huomioon se, että rinta-alueeseen kohdistuvaa kuntoilua ei saisi tehdä vähintään parin kuukauden ajan.

 

Mittasuhteiden tulee olla kunnossa

Jos sinulla on ahdas rintakehä, sinun pitäisi harkita rintaa kohottavia implantteja. Mikäli sinulla on leveämpi rintakehä, sopivat sen sijaan läpimitaltaan leveämmät implantit, jotta ei jäisi sellaista vaikutelmaa, että rintojen väli on liian iso.

Tärkeitä yksityiskohtia on (yksilölliseltä kannalta) muitakin, ja ne tulee ottaa huomioon ennen leikkausta ja sen jälkeen. Pohdi niitä ehdottomasti kirurgisi kanssa.

 

Lue lisää rintojen suurennusleikkauksesta ja tutustu lipofillingiin liittyviin myytteihin.

 

Mikäli rintojen suurennusleikkaus herätti kiinnostuksesi, ota meihin ehdottomasti yhteyttä ja tule konsultointiin!