fbpx
kauneuskirurgia

Tervetuloa uudelle vuosikymmenelle! Vuosikymmenen vaihto lupaa innovaatioita jokaisella merkittävällä alalla tekniikasta lääketieteeseen, eivätkä kauneuskirurgia ja -toimenpiteet ole poikkeuksena. Tarkastelemme siis lähemmin, mitä mielenkiintoisia trendejä on luvassa vuonna 2020.

Rintaimplanttien vaihto pienempiin

On yhä kasvava trendi, että naiset vaihdattavat rintaimplanttinsa pienempiin. Yhteiskunnassa on tapahtumassa siirtymä siihen suuntaan, että naiset pitävät luonnollisemmasta vartalonmuodosta, minkä vuoksi halutaan myös pienempiä rintaimplantteja. Vartalon mittasuhteita arvioitaessa siirrytään taas kohti aitoutta, mikä on erittäin myönteistä.

Pienehköjä implantteja suosivat yhä enemmän myös sellaiset naiset, jotka teettävät rintojen suurennusleikkauksen ensimmäisen kerran. The Health Clinicin rintaleikkausten asiantuntijat, tohtori Jaan Troost ja tohtori Siim Simmo, ovat samaa mieltä. He ovat praktiikassaan aina suosittaneet vartalon mittasuhteisiin paremmin sopivia implantteja, jotka ovat yleensä jonkin verran pienempiä kuin mitä potilas kaipaa. Naisten mieltymysten muuttuminen lähentää nyt kirurgin ja potilaan näkemyksiä.

 

Vaatimattomampia muutoksia

Plastiikkakirurgia yhdistetään usein drastisia muutoksia tuottavaan kasvojen kohotusleikkaukseen eli faceliftiin. Yhä useammat potilaat eivät kuitenkaan halua samalla leikkauksella saada aikaan niin suuria muutoksia, vaan tehdä ne vaiheittain. Kaivataan luonnollisempaa lopputulosta vähäisemmillä parannuksilla, mikä pätee sekä kasvoihin että vartaloon kohdistuviin toimenpiteisiin.

Äskettäisessä haastattelussa Beverly Hillsissä toimiva plastiikkakirurgi tohtori Simon Ourian totesi, että muutama vuosi sitten potilaat halusivat vielä dramaattisia muutoksia, mutta nyt he ymmärtävät, että enemmän ei ole aina parempi. ”On erittäin virkistyttävää nähdä potilaita, jotka haluavat teettää pienehköjä korjauksia vaiheittain. Jotta he näyttäisivät edelleen itseltään, mutta vain pirteämmiltä.”

 

Suosittuja kauneusleikkauksia

Mitkä ovat maailman 3 suosituinta kauneusleikkausta, jotka ovat jatkuvasti listan kärjessä eivätkä pudonne sieltä myöskään uudella vuosikymmenellä? Aloitamme kärkilistan lopusta eli kolmannelta sijalta: siellä on nenän korjausleikkaus. Nenän korjausleikkaus on turvallinen, välittömiä tuloksia tuottava leikkaus, johon liittyy erittäin suuri potilastyytyväisyys, joten ei olekaan yllättävää, että se on niin suosittu.

Toisella sijalla on rasvaimu. Kuka meistä ei haluaisi olla hoikempi ja käyttää hyvin istuvia vaatteita? Aina ei ole kyse edes väärästä ravitsemuksesta tai riittämättömästä harjoittelusta: joskus ihmisen anatomia on vain sellainen, että keho suosii rasvan kertymistä tietyille alueille, kuten lanteille, ja ilman kirurgista korjaamista on siitä lähes mahdotonta päästä eroon.

Ensimmäisellä sijalla on kuitenkin jo viimeisen 15 vuoden ajan komeillut ja on nykyisten merkkien mukaan jatkossakin uudella vuosikymmenellä – rintojen suurennusleikkaus. Leikkauksen tekniikassa ja rintaimplanttien teknologiassa on edellisellä vuosikymmenellä tapahtunut useita uudistuksia, jotka tekevät toimenpiteestä vielä turvallisemman ja mukavamman – lyhentäen toipumisaikaa. Se on myös syynä siihen, miksi rintojen suurennus on edelleen maailman suosituin leikkaus. Uutena trendinä voi tuoda esiin myös oman rasvan siirtämisen rintoihin eli lipofillingin, joka tehdään usein rintaimplanttien kanssa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.

 

Jos jokin kauneusleikkaus alkoi kiinnostaa sinua, otathan yhteyttä meihin ja neuvottelet plastiikkakirurgin kanssa.