Triinu maovähendusoperatsioon

Triinun päätös lähteä mahalaukun pienennysleikkaukseen syntyi epämukavasta olosta, joka vaikutti negatiivisesti niin työ- kuin yksityiselämäänkin. Hän nousi Helsingistä Tallinnaan matkaavaan laivaan varmana siitä, että mahalaukun pienennysleikkaus olisi hänen mahdollisuutensa. Tähän mennessä Triinulta on pudonnut painoa 33 kiloa ja hän käyttää iloisena vaatekokoa S.

 

 

Mikä sinua häiritsi ulkonäössäsi ja olossasi eniten?

Luonnollinen synnytys ei juuri vaikuttanut kehooni. Sen sijaan kehoni muuttui rajusti kahden keisarileikkauksen seurauksena. Minua ei enää miellyttänyt se kuva, joka katsoi aamuisin peilistä. Vatsa alkoi kasvaa, ja sitä oli hankala peittää housujen sisään. Halusin tuntea itseni jälleen sellaiseksi kuin olin ennen lapsia ja saada takaisin rakkauden itseäni kohtaan.

Teen fyysistä työtä, enkä jaksanut enää niin paljon kuin olisin halunnut. Väsyin hyvin nopeasti.

Miksi päätit lähteä tälle tielle?

Painoni nousi joka päivä ja tajusin, etten enää pysty pysäyttämään sitä omin avuin. Suomen hintatasoon minulla ei ollut varaa ja aloin tutkia leikkausmahdollisuuksia Virossa. Ratkaisevaa oli se, että niistä oli paljon positiivista palautetta. Pidin kovasti myös siitä, että kaiken pystyi hoitamaan suomen kielellä. Myös laivaliput ja kuljetus Tallinnassa sisältyivät paketin hintaan, mikä oli minulle iso plussa.

Mitä kokeilit ennen leikkausta?

Olen ollut monenlaisilla dieeteillä ja harrastanut liikuntaa sekä itsekseni että valmentajien kanssa. Lopulta tein geenitestin, josta kävi ilmi, että ongelmani on pitkälti geneettinen. Olen jojoillut; pystyn pudottamaan painoa, mutta saan sitä myös nopeasti takaisin syömällä. Leikkauspäätöstä puolsi se, että saisin sille pisteen.

Kuinka paljon painoit ennen leikkausta?

Leikkauspäivän aamuna painoin 86 kg ja nyt painan 53 kg.

LihavuusleikkausTriinu ennen ja jälkeen leikkausten. Mahalaukun pienennysleikkauksen lisäksi tulee usein tarve korjata myös muita kehon alueita ihanteellisen tuloksen saavuttamiseksi. Triinulle tehtiin myös rintojen suurennus, vatsaplastiikka ja kylkien rasvaimu.

Mitä leikkauksia sinulle tehtiin?

Aloitin mahalaukun pienennysleikkauksesta. Aluksi suunnitelmissa oli vain yksi leikkaus, mutta lopulta kuljin Helsingin ja Tallinnan väliä 3 kertaa.

Suuren painonpudotuksen myötä katosivat myös rinnat ja keho oli epäsuhtainen. Painonpudotuksen vuoksi vatsaan oli kertynyt ylimääräistä nahkaa, jota ei ollut mitenkään mahdollista korjata liikunnalla, ja siksi päätin ottaa mahalaukun pienennysleikkauksen lisäksi rintojen suurennuksen, vatsaplastiikan ja kylkien rasvaimun. Suomessa näiden toimenpiteiden hinnat ovat huomattavasti korkeammat, ja luotin jo Health Clinicin kirurgeihin.

 

Triinu maovähendusoperatsioon

Sinnikkyys palkitaan! Triinun vaatekoko on nykyään S.

Oliko palautuminen vaikeaa? Mikä toimenpiteistä oli palautumisen kannalta hankalin?

Yleisesti voin sanoa, että palautuminen kaikkien toimenpiteiden jälkeen oli suhteellisen helppoa. Nyt se kaikki on jo unohtunut. Nopeinta palautuminen oli mahalaukun pienennysleikkauksen (mahalaukun pitkittäisen resektion) jälkeen, sillä haavat olivat hyvin pienet. Kirurgi sanoi, että mitä nopeammin olen jalkeilla, sitä nopeammin paranen. Jo toisena päivänä pääsin pois sairaalasta ja matkustin takaisin Suomeen. Aluksi vaikeinta oli hyväksyä rasvaimussa syntyneet mustelmat, mutta nekin olivat ohimeneviä.

 

Triinu maovähendusoperatsioon

Triinun mukaan leikkaus Tallinnassa ei ollut ongelma – kaksi tuntia laivassa on lyhyt aika siihen nähden, että se muutti elämäni täysin.

Kuinka hyvin arvet ovat parantuneet?

Arvet ovat parantuneet tosi hyvin, tosi puhtaasti. Tulehduksia ei ole ollut ollenkaan. Kaikki on sujunut tosi hienosti.

Mitä sanoisit niille, jotka harkitsevat mahalaukun pienennysleikkausta?

Päätöstä ei kannata tehdä päätä pahkaa. Mutta jos olet pohtinut sitä jo vuosia, se kannattaa. Ja todellakin suosittelen virolaisia kirurgeja – he ovat alansa huippuja.

Kadutko, että et tehnyt tätä jo aiemmin?

Tänään minulla on omassa kehossani oikein hyvä olla. Mielestäni kaikella on aikansa, ja minun kohdallani kaikki on loksahtanut paikoilleen oikeaan aikaan.

Harkitsetko mahalaukun pienennysleikkausta?

 

KOKEILE, SOPIIKO SE SINULLE