fbpx
Bukplastik

Kun olet laihduttanut, ollut raskaana tai sinulla yksinkertaisesti ei ole kaikkein parhaita geneettisiä taipumuksia, vatsanahkasi voi olla venynyt ja vatsalihaksesi voivat olla veltostuneet – tuloksena ovat vatsan rasvapoimut. Se voi aiheuttaa sinulle epämukavuuden tunnetta, kun haluat käydä kesällä rannassa, käyttää vartalonmyötäisiä vaatteita tai yksinkertaisesti tuntea olosi omassa vartalossasi miellyttäväksi. Veltostunut vatsan alue ei aiheuta vain huonoja tuntemuksia vapaa-aikana, se voi vähentää myös uramahdollisuuksia, sillä tietyillä työaloilla moitteeton ulkonäkö on erittäin tärkeä.

 

Vatsanahan kiristys – miksi leikkausta tehdään?

Valitettavasti terveydelliset ravitsemustottumukset ja kuntoilu eivät aina riitä hoikan ja kiinteän vyötärön saavuttamiseen tai palauttamiseen. Tässä tulee avuksi nykyaikainen plastiikkakirurgia. Vatsanpeitteiden kiristysleikkauksessa (vatsanahan kiristys) vatsasta poistetaan liiallinen rasvakudos ja iho, ja vatsan aluetta tasoitetaan. Myös lihaksia kiinteytetään ja venytysarpien havaittavuutta vähennetään tarvittaessa. Vartalo muuttuu hoikemmaksi, nuorekkaammaksi ja viehättävämmäksi.

Hoidon jälkeen parantunut ulkonäkö kohottaa sinun itsevarmuuttasi ja auttaa tarvittaessa tekemään myös muilla alueilla elämänlaatua parantavia muutoksia. Esimerkiksi kun tunnet olosi tiukoissa urheiluvaatteissa mukavammaksi, voi motivaatio mennä kuntosalille, ryhmätreeneihin tai vain juoksemaan kasvaa. Hoikempi vyötärö vaikuttaa hyvin myös sinun yleiseen terveyteesi ja hyvinvointiisi. Useat tutkimukset ovat esimerkiksi todistaneet, että kehon rasvapitoisuuden vähentäminen parantaa kehon insuliiniherkkyyttä ja siten vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä.

 

Miten hoito toteutetaan?

Vatsanahan kiristyksen aikana nukutuksessa olevalle potilaalle tehdään ihoviilto lantiosta lantioon ja navan alueelle. Arpi bikinialueella muuttuu ajan mittaan vähemmän havaittavaksi ja sitä on paljon helpompi peitellä kuin vatsan poimuja.

 

Kauanko vatsanahan kiristys ja siitä kuntoutuminen kestää?

Hoidon kesto riippuu leikkauksen laajuudesta, mutta pysyy tavallisesti välillä 1,5-3 tuntia. Ensimmäisinä päivinä tulee olla rauhallisesti, sitten voi aloittaa tavallisia päivittäisiä toimintoja. Raskaammat fyysiset rasitukset eivät ole sallittuja 1-1,5 kuukauden aikana ja haavan aluetta tulisi suojaa suoralta auringonvalolta puolen vuoden ajan.

 

Sopisiko vatsanahan kiristys sinulle?

  • Onko vatsallasi liiallista velttoa ihoa, josta haluat päästä eroon?
  • Onko erinomainen vartalo sinulle tärkeä ja oletko valmis sen saavuttamiseksi käymään läpi leikkauksen?

Jos vastasit kysymyksiin ”kyllä”, plastiikkaleikkaus saattaa sopia sinulle. Saadaksesi tietää tarkempia edellytyksiä ja yksilöllisiä mahdollisuuksia, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.