fbpx
abdominoplasty

Vatsan ulkonäkö on henkilökohtainen aihe, sillä sen olemuksesta riippuu suuresti koko kehon vaikutelma. Samoin painonpudotusprosessien tulisi kaikkein eniten näkyä juuri vatsasta. Olemme edeltä käsin kuvanneet syitä siihen, miksi abdominoplastia on monille hyvä ratkaisu ja nyt on aika käsitellä yleisimpiä kysymyksiä, joita tämä hoitotoimenpide saattaa herättää:

  • Kenelle hoitotoimenpide sopii?
  • Paljonko aikaa se vaatii?
  • Mistä leikkauksessa on kyse?
  • Millaisia riskejä on?
  • Millainen tulee olemaan leikkausta seuraava kausi?

 

Jos vatsa ei muutukaan odotetusti…

Sekä naisten että miesten elämässä voi tulla eteen tapahtumia ja muutoksia, jotka saattavat jättää jälkensä vatsan ulkonäköön. Usein, esimerkiksi laihduttamisen tai raskauden jälkeen, vatsa ei muotoudu tai palaudu entiselleen toivotulla tavalla – rasvakudos ja veltto iho eivät anna periksi. Jotta ulkonäkösi muodostuisi sinun toiveidesi mukaisesti tällaisten muutosten jälkeen, on mahdollista käyttää abdominoplastiaa.

 

Abdominoplastia – millainen aika tulee sijoittaa?

Leikkauksen kesto on 1,5–3 tuntia kehon erityispiirteistä ja leikkauksen laajuudesta riippuen. Sairaalassa tulee leikkauksen jälkeen olla 2–3 päivää. Kuntoutumiseen voi kulua jopa 2 viikkoa ja suuren osan tästä ajasta saattaa liikkumisesi olla rajoitettua, joten tuona aikana kannattaa rajoittaa toimintaa. Kuudennesta viikosta alkaen voi alkaa kuntoilla ja noin kuusi kuukautta tulisi haavan aluetta suojata auringonpaisteelta.

Noin kahden viikon ajan ennen leikkausta ja sen jälkeen tulisi välttää nikotiinin käyttöä ja ehdottomasti ei saisi 14 päivän ajan ennen leikkausta käyttää aspiriinia tai muita sen vastaavia valmisteita. Alkoholin käyttöä tulisi samoin rajoittaa koko prosessin ajan.

 

Mistä hoidossa on kysymys?

Abdominoplastia on turvallinen kauneushoito, jossa komplikaatioita ilmenee harvoin. Sinun toiveidesi ja lääkärin neuvojen mukaisesti voit valita joko mini-abdominoplastian (ihon kiristäminen, ennen kaikkea sen alaosan ulkonäön korjaamiseksi) tai perinteisen abdominoplastian (navan siirtäminen, ihon ja lihasten kiristäminen). Mahdollisimman hyvän tuloksen varmistamiseksi leikkausta voi täydentää myös lantion alueen rasvaimulla.

Komplikaatioita ilmenee harvoin, mutta kokeneet lääkärit ovat niiden varalta valmiina joko sopivien hoitomenetelmien tai myöhempien korjausmahdollisuuksien avulla.

 

Oman ulkonäön hallinta

Oman vartalon täydellistäminen nostaa elämänlaatua. Abdominoplastia on hyvä keino korjata ulkonäköä isojen kehomuutosten jälkeen. Matkalla haluttua ulkonäköä kohti on siten yksi este vähemmän.

Voit luottaa meihin, autamme sinua saavuttamaan toiveesi.