fbpx

B-Lite implantit ovat kymmenen vuoden tieteellisen ja kehittämistoiminnan sekä perusteellisen testaamisen tulos. Tämä patentoitu tuote luo edellytykset tavanomaisiin silikoni-implantteihin verrattuna jopa 30% verran kevyempien implanttien valmistamiseen, implantin antamasta rinnan muodosta ja koosta tinkimättä. B-Liten kevyille rintaimplanteille myönnettiin CE-merkintä vuonna 2013 ja kaupallinen myynti käynnistettiin vuonna 2015 ensin vain Euroopassa ja Israelissa.

Anatomiset tai pyöreät, sileät tai teksturoitu – valinnanvaraa on runsaan 300 tyypin/koon joukosta!

 

Teknologia

Kaikki B-Lite-implanttien valmistukseen käytettävät materiaalit on perusteellisesti testattu, rekisteröity, turvallisia, inerttejä, biologisesti sopivia ja niistä on pitkäaikaisia käyttökokemuksia lääketieteen alalta.

B-Lite -implanteissa on kestävä silikonikuori, joka täytetään B-Lite-geelillä. Tavanomaisia implantteja 30 % verran kevyempi paino saadaan aikaan implanttikuoren täytteenä käytettävien mikrosfäärien sitovalla ja lääketieteelliseen käyttöön tarkoitetulla silikonigeelillä. B-Lite mikrosfäärit inerttejä, erittäin puhtaita borosilikaatista valmistettuja onttoja mikrosfäärejä.

Nämä huipputeknologiaa edustavat mikrosfäärit ovat erittäin kestäviä ja niitä on käytetty mm. NASA:n toimesta keraamisten suojalaattojen valmistukseen niiden painon vähentämisen tarkoituksessa avaruusaluksessa ja syvän meren tutkimiseen käytetyissä aluksissa. Mikrosfäärejä sisältävä silikonigeeli on erittäin turvallinen ja sillä on useita ominaisuuksia, jotka saavat aikaan tuotteen huomattavasti alhaisemman painon, mutta ulkomuoto ja tuntu pysyvät silti hyvin luonnollisina.

Implantin kuori on täsmälleen sama kuin se, joita käytetään tavanomaisten implanttien valmistukseen. Kuoria valmistaa runsaan 25 vuoden valmistumiskokemuksen hankkinut saksalainen valmistaja, jonka tuotteita ovat vuosikymmenten ajan käyttäneet tuhannet naiset – joten kuorten turvallisuudesta on saatu runsaasti tieteellistä näyttöä.

 

Miksi on kehitetty B-Lite?

On todettu, että liian painavat rinnat aiheuttavat selkäkipua ja huonon asennon, joten isommat ja painavammat rinnat saattavat olla syynä köyryselkäisyyden eli kyfoosin tai notkoselkäisyyden eli lordoosin syntymiseen. Nämä selkävaivat pahenevat usein iän karttuessa, sillä myös ikään liittyy usein myös osteoporoosin uhka ja köyryselkäisyys sen kun pahenee, sillä huokoiset luut puristetaan yhteen ja selän köyryys korostuu.

Koska rinnat koostuvat lähinnä rauhasista, pehmeistä kudoksista ja rasvasta ja niissä ei ole paljonkaan muotoa tukevaa sidekudosta, rinnat liikkuvat herkästi ja niihin vaikuttaa myös maan painovoima. Ikääntyminen tuo mukanaan myös joustavien kudosten kunnon huononemisen ja rintojen paino korostuu epäedullisesti. Tämä näkyy mm. riippurinnoissa ja ulkonäköhaitoissa.

Painovoiman vaikutus suurennettuihin rintoihin on suorassa riippuvuudessa implanttien painosta ja aiheuttaa rintakudokseen ja luiden välisiin sidoksiin kohdistuvan mekaanisen rasituksen, joka taas aiheuttaa rintojen muodonmuutoksia. Muodonmuutokset ovat jatkuva prosessi, jonka aiheuttajana on implantin kudoksiin jatkuvasti kohdistama paine. Muina oireina on mainittu kudosten pitkäaikaisia ja usein pysyviä muutoksia, joihin saattaa liittyä terveyshaittoja, mm. rintakudoksen atrofia, rintojen nopeutunut laskeutuminen, normaalin tunnun menettäminen sekä rinnan alaviivan häviäminen. Toisin kuin on pitkään uskottu, rintaimplantin paino, ei sen tilavuus on syy rintojen suurennusleikkauksen jälkeisten haittojen ja vaivojen syntymiseen. Kevyet rintaimplantit parantavat asiakkaan turvallisuutta ja hyvinvointia, koska painovoiman johdosta rintakudokseen ja luustoon kohdistuva paine helpottaa.

 

Miten B-Lite on kehitetty?

B-LiteTM kevyet rintaimplantit on kehitetty yhtiössä G&G Biotechnology Ltd. Yrityksen tavoitteena oli rintojen suurennus- tai korjausleikkauksen läpi käyneiden naisten elämänlaadun parantaminen ja yksi mahdollisuus siihen on rintaimplanttien painon vähentäminen.

Monta kymmentä vuotta rintojen suurennusleikkauksia tehneen tohtori Jacky Govrin- Yehudainin tavoitteena oli vähentää rintojen suurennusleikkauksessa olleiden naisten kokemien oheisvaivojen vähentäminen. Hän ymmärsi, että useiden oheisvaivojen syntymisen syynä on rintaimplanttien paino ja hän pyysi bioinsinööriveljeä Dael Govreen Segalia kehittämään kevyet implantit, jotka ylittäisivät potilaiden ja kirurgien odotukset keveydellään.

Dael kokosi lääkäreistä, biolääketieteen asiantuntijoiden, kemistien ja biologien monitieteellisen tiimin ja aloitti työn maailman ensimmäisen kevyen rintaimplantin kehittämiseen. Vajaat kymmenen vuotta myöhemmin olivat kevyet B-Lite rintaimplantit valmiita laajalle yleisölle esiteltäviksi.

 

Rintojen suurentamisen tekniikan uusi aikakausi

„B-Lite on viime 30 vuoden merkittävin uudistus rintojen suurennusleikkausten tekniikassa siitä alkaen, kun ensimmäisen kerran lanseerattiin sitova silikonigeeli. “

Christopher Inglefield FRCS (Plast), Lontoo

 

Lisätietoja B-Liten kevyistä implanteista heidän kotisivulta www.b-lite.eu.