fbpx
mini-abdominoplastia

Ylipainoisuus ja lihavuus ovat yleismaailmallisesti kasvavia ongelmia. Elämänlaatua ankarasti raunioittava huoli vaivaa jopa lapsia. Asia on vakava. Painon noustessa säännöllinen fyysinen aktiivisuus ja säännöstelty ruokavalio auttavat usein. Mutta eivät valitettavasti aina. Toisinaan ei auta dieetti sen enempää kuin kuntoilukaan, näetpä sitten miten paljon vaivaa tahansa. Sellaisessa tapauksessa avuksi tulee mini-abdominoplastia.

 

Mikä on mini-abdominoplastia?

Kyseessä on vatsan osittainen kiristysleikkaus. Se tarkoittaa, että tehtävä viilto on merkittävästi pienempi ja navan seudun viillosta voi jopa täysin luopua.

Toimenpiteessä kiristetään vain navan ja viiltoalueen välistä ihoa. Kirurgi venyttää ihoa alaspäin, poistaa siitä liian osan, jonka jälkeen haava suljetaan. Kuten nähdään, kyse on luonteeltaan melko kevyestä leikkauksesta, joka oppineelta ja kokeneelta suorittajalta sujuu huomaamattoman nopeasti ja ilman komplikaatioita.

 

Kenelle sopii?

Jokainen ihminen on oman kehonsa isäntä, joten tulee lähteä omasta voinnista, hoitotoimenpiteen tarpeellisuudesta ja omasta toiveesta.

Kuitenkin, kuten blogikirjoituksemme alussa tuli mainituksi, mini-abdominoplastia auttaa juuri niitä, joiden osalta dieetti eikä kuntoilu eivät toimi. Tämän ei silti pidä olla ainoa syy hoitotoimenpiteeseen turvautumiseen. Leikkaus sopii erittäin hyvin myös niille, joilla alavatsan iho on niin veltto, että se roikkuu ja aiheuttaa siksi kiusallisuutta ja ongelmia.

 

Millaisia mini-abdominoplastian tulokset ovat?

Yhteenvetona voi sanoa, että tuloksena on kimmoisampi vatsa ja kapeampi vyötärö.

Millaisia etuja toimenpiteellä on?

  • Esteettiset edut. Näytät lopultakin juuri niin hyvältä kuin olet aina halunnut. Olet sen arvoinen! Kaunis ulkonäkö heijastuu myös päivittäisissä tehtävissäsi, vaikuttaa myönteisesti itseensä tyytyväisyyteen ja siitä seuraten myös kommunikointiin läheisten kanssa.
  • Fysiologiset edut. Veltto ja roikkuva vatsan iho aiheuttaa fysiologisia epämukavuuksia, jotka rajoittavat enemmän tai vähemmän sinun kykyäsi selviytyä päivittäisistä tehtävistäsi. Esimerkiksi sujuva ja nopea liikkuminen, kuntoilu yms. voi olla hankalaa. Mini-abdominoplastian ansiosta nämä huolet poistuvat.Olet ehkä aina halunnut harrastaa tanssia tai urheilua, mutta se ei ole ollut mahdollista, sillä luonnon antama geenipaketti ei yksinkertaisesti suosi sitä? Nyt se on mahdollista! Heti mini-abdominoplastian ja kuntoututumisen jälkeen.
  • Sosiaaliset edut. Parempi ulkonäkö = parempi sosiaalinen elämä. Parempi sosiaalinen elämä tarkoittaa puolestaan tuntuvasti laadukkaampaa elämää. Itseensä tyytyväisyys heijastuu nimittäin hyvin juuri siinä, miten paljon haluat sosiaalistua muiden kanssa.
  • Työelämää koskevat edut. Pidämmepä siitä tai emme, enemmistö ihmisistä lähtee suurelta osin visuaalisesta fyysisestä ulkonäöstä. Tosiasia on se, että ulkonäkösi voi vaikuttaa menestymiseesi elämässä ja työasioissa. Emme siis tarkoita vain malleja ja näyttelijöitä. Vaatimaton ulkonäkö saattaa, vaikka se onkin väärin, tarkoittaa jonkin kiinnostavan uramahdollisuuden menetystä.

Tri Rein Adamsonin mukaan mini-abdominoplastia on käyttöaiheena sopiva vain silloin, kun kyseessä on kohtuullinen vatsanpeitteiden velttous ja riippuva alavatsan iho. ”Leikkauksessa poistetaan osa liiasta eli riippuvasta ihosta yhdessä ihonalaisen rasvakudoksen kanssa. Voidaan suorittaa myös vatsalihasten ja vatsanpeitteiden kiristys navan alla, tätä kutsutaan plastiaksi”, Adamson selvittää.

 Adamson kertoo, että et mini-abdominoplastian etuina on sekä pienempi leikkausarpi että vähäisempi leikkausta seuraava trauma. ”Tämän ansiosta myös riskit ovat pienemmät ja kuntoutuminen nopeampaa. Vatsanpeitteiden velttouden yhteydessä tulisi silti harkita täysimittaista abdominoplastiaa yhdessä navan siirtämisen ja vatsalihasten plastiikan kanssa. Ja näin sekä ylä- että alavatsan osalta.”

 

Lue lisää bariatrisesta kirurgiasta ja sen mahdollisuuksista, mikäli ongelmana on lähinnä ylipaino, jolloin yksistään mini-abdominoplastia ei auta.

Jos luulet, että tarvitsisit mini-abdominoplastiaa, ota meihin yhteyttä ja tule konsultointiin!