Lihavuusleikkaus (laihdutusleikkaus) - The Health Clinic

Lihavuusleikkaus (laihdutusleikkaus)

Lihavuusleikkaus (laihdutusleikkaus) 1


The Health Clinic on Virossa ensimmäinen ja kokenein oman alansa klinikka, joka vuonna 2009 aloitti bariatristen leikkausten tarjoamisen yksityisasiakkaille.

Vaikea ylipaino vähentää ihmisen omanarvontuntoa, aiheuttaa vakavia terveydellisiä haittoja ja lyhentää elinikää. Klinikallamme työskentelevät alansa huippuasiantuntijat, ja olemme kehittäneet erilaisia hoitomalleja, jotta asiakkaidemme elämänlaatu paranisi merkittävästi ja he voisivat elää terveellisempää, kauniimpaa ja pitempää elämää. Bariatrisen kirurgian keinoilla voidaan ehkäistä ja parantaa aina täydelliseen tervehtymiseen asti useita ylipainon aiheuttamia sairauksia ja oireyhtymiä.

 

Bariatrinen joukkue

Tri Rein Adamson aloitti ensimmäisten kirurgien joukossa bariatriset leikkaukset vuonna 2004. Hän kutsui ulkomailta Viroon bariatrisen kirurgian asiantuntijan, joka teki Viron ensimmäisen bariatrisen leikkauksen ja jossa tri Adamson avusti häntä. Tri Adamson on suorittanut The Health Clinicissä leikkauksia heti yrityksen ensimmäisistä päivistä alkaen.

Lihavuuskirurgian lisäksi tri Adamson on Viron kokenein postbariatristen leikkausten suorittaja. Postbariatrisilla leikkauksilla korjataan vatsan, olkavarsien ja reisien löystynyttä ihoa, joka on syntynyt suuren ja nopean painonpudotuksen seurauksena. 

Tri Rein Adamson
Tri Rein Adamsonista:
 • Viron kokenein bariatrinen kirurgi
 • suorittanut yli 1 000 bariatrista leikkausta
 • 14 vuoden kokemus erilaisista bariatrisista leikkauksista
 • suorittaa ainoana Virossa säännöllisesti kaikkia viittä bariatrista perusleikkausta (mahalaukun ohitusleikkaus, mahalaukun pitkittäinen resektio, mahalaukun plikaatio, mahalaukun muovipanta, mahalaukkuun viety pallo)
 • kokemusta bariatristen leikkausten suorittamisesta Viron suurimmissa sairaaloissa (Itä-Tallinnan keskussairaala, Pohjois-Viron aluesairaala, Fertilitas-yksityissairaala).
 • Curriculum Vitae.

 

Tri Martin AdamsonThe Health Clinicissä suorittaa bariatrisia leikkauksia myös tohtori Martin Adamson, joka on yhdessä isänsä Rein Adamsonin kanssa suorittanut bariatrisia leikkauksia jo vuodesta 2011 alkaen. Martin Adamson on saavuttanut bariatrian alueella suuren kokemuksen. Hän on monipuolinen asiantuntija, joka on erikoistunut painokirurgiaan ja vatsanseinämän rekonstruktioon. Hän panostaa turvalliseen kirurgiaan ja parhaimman toiminnallisen ja esteettisen tuloksen saavuttamista.

 

 

 

Anni LaasKaikkien kirurgisten mahalaukun pienennysleikkausten potilaita seuraa ja neuvoo bariatrisen kirurgian sairaanhoitaja/ravitsemusasiantuntija Anni Laas, joka pitää huolen siitä, että potilas saa painonpudotuksen aikana jatkuvaa ja kattavaa tukea ravintoon, liikkumiseen ja elämäntavanmuutokseen liittyvissä asioissa. Anni Laasilla on runsaasti kokemusta sairaalloisen lihavien potilaiden neuvomisesta. Hän haluaa jatkuvasti kehittää osaamistaan ja tehdä tiivistä yhteistyötä muiden erikoisalojen asiantuntijoiden kanssa, minkä ansiosta hän on hyvin kokenut asiantuntija laihdutusleikkauksen läpi käyneiden potilaiden neuvomisessa. Anni konsultoi asiakkaitamme tarvittaessa myös The Health Clinicin tiloissa.

Anni tapaa potilaan leikkauksen jälkeen ja kuuden leikkausta seuraavan kuukauden ajan The Health Clinicin toimistolla. Hän neuvoo asiakkaita myös sähköpostin välityksellä vuoden ajan leikkauksen jälkeen ja antaa vuoden jälkeen potilaalle oman arvionsa leikkauksen tuloksista.

 

Erik OrguThe Health Clinicin tiimiin liittyi marraskuussa 2017 alansa huippuasiantuntija, ravitsemus- ja liikuntaneuvoja Erik Orgu. Hän on laatinut varta vasten bariatrisen leikkauksen läpi käyneiden asiakkaiden ruokalistan, jossa annoskoko on oikea (noin 200 ml), ravinnepitoisuus on tasapainotettu ja, mikä tärkeintä, ruoat ovat maukkaita!

The Health Clinicillä on laihdutusleikkauksia suoritettu vuodesta 2009 lähtien, ja kokemustemme mukaan potilaisten pahin leikkauksen jälkeinen ongelma on oikean ravintotasapainon löytäminen. Potilaat ymmärtävät, missä suhteessa elintarvikkeita pitäisi nauttia, mutta on aivan eri asia, miten elintarvikkeista valmistetaan maukas ateria. Erik Orgun reseptien avulla tämä ongelma on saanut ratkaisun.

Olemme vakuuttuneita, että kehittämämme hoitokokonaisuus, johon kuuluvat kokeneet kirurgit ja muut alansa huippuasiantuntijat, yksilöllinen konsultointi ja seuranta, varmistavat potilaillemme merkittävän ja pysyvän painonpudotuksen sekä elämänlaadun huomattavan parantumisen.

 

Bariatrinen kirurgia

Yhä enemmän korostetaan seikkaa, että mahanpienennysleikkauksen tarpeen ja tehon arvioimisessa ei voi päällimmäisenä indikaattorina olla kehon painoindeksi (BMI), sillä se antaa ihmisen kunnosta ja terveydentilasta melko suppean kuvan. Arvioinnin pitää olla paljon monipuolisempi, ja siinä on huomioitava myös korkean rasvaprosentin aiheuttamat sairaudet, terveyshistoria, ravitsemus- ja liikuntatottumukset, riskikäyttäytyminen yms.

Kehon painoindeksiin perustuva mahanpienennysleikkaus on varteenotettava vaihtoehto, jos BMI on yli 30 kg/m2 ja potilas kärsii ylipainoon liittyvistä sairauksista, joita ovat mm. kakkostyypin diabetes, sydämen vajaatoiminta, hyperkolesterolemia, verenpainetauti, degeneratiiviset nivelsairaudet, uniapnea ja naisilla hedelmättömyys.

 

Miten lihavuusleikkaus auttaa laskemaan painoa?

Lihavuusleikkaus rajoittaa nautittavan ruoan määrää. Pienempi mahalaukku täyttyy aterioidessa nopeammin ja aivoihin lähetetään kylläisyyden viesti. Henkilö syö vähemmän kaloreita ja paino laskee. Leikkauksen läpikäyneiden potilaiden paino laskee kahtena leikkauksen jälkeisenä vuotena keskimäärin 50–70 %.

Lihavuusleikkaus vaikuttaa lisäksi merkittävästi potilaiden makutottumuksiin ja ruokailukäyttäytymiseen. Paino putoaa tasaisesti, monet ylipainon aiheuttamat sairaudet (kakkostyypin diabetes, veren korkea kolesterolipitoisuus, verenpainetauti, uniapnea jne.) saattavat parantua ja elinikä pitenee.

Nautittavan ruoan määrä vähenee leikkauksen jälkeen, koska mahalaukku on pienempi ja ruokahalua säätelevien hormonien vaikutukset ovat muuttuneet. Kun ruokahalu on hormonien parantuneen toiminnan ansiosta pienempi, on oikeiden ja terveellisten ruokailutottumusten kehittäminen aikaisempaa helpompaa ja kestävät tulokset ja fyysisen kunnon parantuminen saadaan aikaan useiden vuosikymmenten ajaksi.

 

Kenelle leikkaus soveltuu?

Lihavuusleikkaus soveltuu henkilöille, joiden painoindeksi on yli 40 kg/m2, liikalihavuuden aiheuttamista oheissairauksista riippumatta. Jos painoindeksi on 30–39,9 kg/m2, leikkaus on suositeltavaa, jos henkilöllä on diagnosoitu jokin liikalihavuuden aiheuttama sairaus: kakkostyypin diabetes, sydämen vajaatoiminta, hyperkolesterolemia, verenpainetauti, degeneratiiviset nivelsairaudet, uniapnea tai naisilla hedelmättömyys.

Laske oma painoindeksi:

BMI-laskin

TotalSinun painoinindeksi:

 

 

Millaisia mahdollisuuksia on lihavuusleikkaukseen pääsemiseen?

Painonsa laskemista toivovien henkilöiden terveystila ja odotukset ovat erilaisia. Liikalihavuuden hoitoon on kehitetty erilaisia leikkaushoitoja ja yksi ei-kirurginen hoitomenetelmä. Jos haluatte päästä ylipainosta ja pohditte yhtenä vaihtoehtona lihavuusleikkausta, tohtori Rein Adamson, Virossa bariatrisen kirurgian huippuihin kuuluva asiantuntija, auttaa löytämään kannaltanne parhaiten toimivan ratkaisun.

Tohtori Adamson auttaa määrittämään parhaan mahdollisen hoitomenetelmän, joka varmistaa teidän kannaltanne pysyvän painonlaskun.

 

The Health Clinic tarjoaa seuraavia painokirurgian toimenpiteitä, joiden pakettihinta on seuraava:

 

Leikkauksen pakettihintaan sisältyy:
 • Konsultaatio Helsingissä bariatrisella kirurgilla
  Arvioimme potilaan terveydentilan ja hänen sopivuutensa bariatriseen leikkaukseen. Löydämme hänelle yksilöllisesti sopivan leikkausmenetelmän, joka antaisi parhaan lopputuloksen.
  Selvitämme kaikkea leikkaukseen liittyvää, jotta potilas voisi myöhemmin tehdä harkitun päätöksen.
 • Konsultaatiot bariatrian erikoissairaanhoitajalle / ravitsemusterapeutille
  Konsultaatio sairaalassa leikkauksen jälkeen.
  Konsultaatio Virossa 6 kuukautta leikkauksen jälkeen.
  Arviointi 12 kuukauden päästä.
 • Kuljetus
  Laivaliput Helsinki-Tallinna-Helsinki (jos leikkaus maksaa vähintään 3 500 € – paluumatkalla myös hytti).
  Tallinnan satamassa kuljetus sairaalaan ja takaisin.
 • Näytteet ja tutkimukset ennen leikkausta
  Verikoe
  EKG
  Ultraäänitutkimus
  Gastroskopia
 • Leikkaus ja sairaalassaoloaika
  1 vuodepaikka 2 hengen huoneessa mukavuuksineen (lisämaksusta yksityishuone hintaan 70 €/yö).
  Leikkaus Fertilitas-yksityissairaalassa tai Itä-Tallinnan Keskussairaalassa (Ida-Tallinna Keskhaigla).
  Sairaalassa viivytään 1–5 yötä (riippuu toimenpiteestä).
  Ilmainen hoito ja siitä johtuvat lisäyöpymiset, jos sairaalassa tulee komplikaatioita.
  Kipulääkkeet ja muut tarvittavat lääkkeet.
  Suomenkielinen ote epikriisistä omalääkärille Suomessa.
 • Ohjeet leikkauksen jälkeiseen vaiheeseen
  Ruokailuohjeet bariatrisen leikkauksen mukaan.
  Esimerkkiruokalistat ja ruokien määrät (kolmessa eri vaiheessa leikkauksen jälkeen).
  Vitamiinit ja kivennäisaineet.
  Nesteen saanti jne.

  Yleisimpiä ongelmia ja niiden ratkaisuja.
  Yleisiä neuvoja.
 • Komplikaatioiden hoito
  Kaikkia leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita hoidetaan lisämaksutta asiakkaan sairaalassa oleskelun aikana. Myöhemmin ilmeneviin komplikaatioihin järjestetään vaadittava hoito Tallinnan yksikössä (myöhemmän vaiheen komplikaatioiden syntymisen todennäköisyys on noin 10 %).
 • 24/7 seuranta ja hoito hoitoyksikössämme
  Jokainen asiakas saa henkilökohtaisen hoitokoordinaattorin, johon voi ottaa yhteyttä vuorokauden ympäri.
 • Jälkitarkastus
  Konsultaatio kirurgilla Helsingissä (4 viikkoa ja 6 kuukautta leikkauksen jälkeen).
  Mahalaukun ohitusleikkauksen jälkeen verinäytteet Tallinnassa alkaen 3. kuukaudesta leikkauksen jälkeen (muiden leikkausten jälkeen vain tarvittaessa).
  Bariatrian erikoissairaanhoitajan / ravitsemusterapeutin tuki sähköpostilla ja puhelimitse 12 kuukautta leikkauksen jälkeen.
 • Lisäksi
  Tarjoushinta post-bariatrisiin plastisiin leikkauksiin painonlaskun jälkeen (vatsanahan kiristys/abdominoplastia, olkavarsien kiristys, reisien kiristys).