Lihavuusleikkaus (laihdutusleikkaus)

Lihavuusleikkaus

Health Clinic on Virossa ensimmäinen ja kokenein oman alansa klinikka, joka vuonna 2009 aloitti bariatristen leikkausten tarjoamisen yksityisasiakkaille.

Vaikea ylipaino vähentää ihmisen omanarvontuntoa, aiheuttaa vakavia terveydellisiä haittoja ja lyhentää elinikää. Klinikallamme työskentelevät alansa huippuasiantuntijat, ja olemme kehittäneet erilaisia hoitomalleja, jotta asiakkaidemme elämänlaatu paranisi merkittävästi ja he voisivat elää terveellisempää, kauniimpaa ja pitempää elämää. Bariatrisen kirurgian keinoilla voidaan ehkäistä ja parantaa aina täydelliseen tervehtymiseen asti useita ylipainon aiheuttamia sairauksia ja oireyhtymiä.

 

Miten lihavuusleikkaus auttaa laskemaan painoa?

Lihavuusleikkaus rajoittaa nautittavan ruoan määrää. Pienempi mahalaukku täyttyy aterioidessa nopeammin ja aivoihin lähetetään kylläisyyden viesti. Henkilö syö vähemmän kaloreita ja paino laskee. Leikkauksen läpikäyneiden potilaiden paino laskee kahtena leikkauksen jälkeisenä vuotena keskimäärin 50–70 %.

Lihavuusleikkaus vaikuttaa lisäksi merkittävästi potilaiden makutottumuksiin ja ruokailukäyttäytymiseen. Paino putoaa tasaisesti, monet ylipainon aiheuttamat sairaudet (kakkostyypin diabetes, veren korkea kolesterolipitoisuus, verenpainetauti, uniapnea jne.) saattavat parantua ja elinikä pitenee.

Nautittavan ruoan määrä vähenee leikkauksen jälkeen, koska mahalaukku on pienempi ja ruokahalua säätelevien hormonien vaikutukset ovat muuttuneet. Kun ruokahalu on hormonien parantuneen toiminnan ansiosta pienempi, on oikeiden ja terveellisten ruokailutottumusten kehittäminen aikaisempaa helpompaa ja kestävät tulokset ja fyysisen kunnon parantuminen saadaan aikaan useiden vuosikymmenten ajaksi.

 

Kenelle leikkaus soveltuu?

Yhä enemmän korostetaan seikkaa, että mahanpienennysleikkauksen tarpeen ja tehon arvioimisessa ei voi päällimmäisenä indikaattorina olla kehon painoindeksi (BMI), sillä se antaa ihmisen kunnosta ja terveydentilasta melko suppean kuvan. Arvioinnin pitää olla paljon monipuolisempi, ja siinä on huomioitava myös korkean rasvaprosentin aiheuttamat sairaudet, terveyshistoria, ravitsemus- ja liikuntatottumukset, riskikäyttäytyminen yms.

Kehon painoindeksiin perustuva mahanpienennysleikkaus on varteenotettava vaihtoehto, jos BMI on yli 30 kg/m2 ja potilas kärsii ylipainoon liittyvistä sairauksista, joita ovat mm. kakkostyypin diabetes, sydämen vajaatoiminta, hyperkolesterolemia, verenpainetauti, degeneratiiviset nivelsairaudet, uniapnea ja naisilla hedelmättömyys.

Laske oma painoindeksi:

90
10

Sinun painoinindeksi:

 

Millaisia mahdollisuuksia on lihavuusleikkaukseen pääsemiseen?

Painonpudotusta haluavien terveydentila ja mieltymykset ovat erilaisia. Ylipainon hoitoa varten on kehitelty kirurgisia menetelmiä ja ei-kirurginen menetelmä. The Health Clinicin painokirurgit hallitsevat kaikki nykyään todistetusti toimivat ratkaisut, minkä ansiosta voimme tarjota Viron suurimman toimenpidevalikoiman (pallo, panta, hihatypistys, miniohitus, ohitus, mahalaukun plikaatio). Jokainen potilas on erilainen eikä mikään leikkaustapa sovi kaikille, joten on tärkeää, että Sinä voit valita eri vaihtoehdoista juuri Sinulle sopivimman. Jos haluat vapautua ylipainosta ja harkitset mahalaukun ohitusleikkausta, kirurgimme auttavat Sinua löytämään parhaan ratkaisun.

Tiimimme auttaa toteamaan, onko mahalaukun ohitusleikkaus Sinulle sopiva vai voidaanko painoa pudottaa myös perinteisillä menetelmillä.

Bariatrinen joukkue

Tri Rein Adamson aloitti ensimmäisten kirurgien joukossa bariatriset leikkaukset vuonna 2004. Hän kutsui ulkomailta Viroon bariatrisen kirurgian asiantuntijan, joka teki Viron ensimmäisen bariatrisen leikkauksen ja jossa tri Adamson avusti häntä. Tri Adamson on suorittanut The Health Clinicissä leikkauksia heti yrityksen ensimmäisistä päivistä alkaen.

Lihavuuskirurgian lisäksi tri Adamson on Viron kokenein postbariatristen leikkausten suorittaja. Postbariatrisilla leikkauksilla korjataan vatsan, olkavarsien ja reisien löystynyttä ihoa, joka on syntynyt suuren ja nopean painonpudotuksen seurauksena. 

 
Tri Rein Adamson
Tri Rein Adamsonista:
 • Viron kokenein bariatrinen kirurgi
 • suorittanut yli 1 500 bariatrista leikkausta
 • 15 vuoden kokemus erilaisista bariatrisista leikkauksista
 • suorittaa ainoana Virossa säännöllisesti kaikkia viittä bariatrista perusleikkausta (mahalaukun ohitusleikkaus, mahalaukun pitkittäinen resektio, mahalaukun plikaatio, mahalaukun muovipanta, mahalaukkuun viety pallo)
 • kokemusta bariatristen leikkausten suorittamisesta Viron suurimmissa sairaaloissa (Itä-Tallinnan keskussairaala, Pohjois-Viron aluesairaala, Fertilitas-yksityissairaala).
 • Curriculum Vitae.

Tri Martin AdamsonThe Health Clinicissä suorittaa bariatrisia leikkauksia myös tohtori Martin Adamson, joka on yhdessä isänsä Rein Adamsonin kanssa suorittanut bariatrisia leikkauksia jo vuodesta 2011 alkaen. Martin Adamson on saavuttanut bariatrian alueella suuren kokemuksen. Hän on monipuolinen asiantuntija, joka on erikoistunut painokirurgiaan ja vatsanseinämän rekonstruktioon. Hän panostaa turvalliseen kirurgiaan ja parhaimman toiminnallisen ja esteettisen tuloksen saavuttamista.

Anni LaasMaarja LemberKaikkien laihdutusleikkausten yhteydessä potilaitamme konsultoivat ja seuraavat kliiniliset ravitsemusterapeutit Anni Laas ja Maarja Lember, jotka huolehtivat siitä, että potilas saa laihtumismatkallaan pitkäaikaista ja perusteellista tukea ravitsemuksen, liikunnan ja elämäntapamuutoksen osalta. Anni ja Maarja ovat Viron ainoat sertifioidut kliinisen ravitsemuksen asiantuntijat, joilla on pitkäaikainen kokemus ylipainoisten potilaiden ravitsemusneuvonnasta. Heidän jatkuva kehityksensä ja yhteistyö muiden alan ammattilaisten kanssa tekee heistä pätevimpiä asiantuntijoita laihdutusleikkauksen teettäneiden konsultoinnissa.

Anni Laasin ohjeiden mukaan olemme yhteistyössä huippukokkien kanssa laatineet bariatrisessa leikkauksessa käyneille myös erikoisruokavalion, jossa on oikea annoskoko (n. 200 ml) ja ravintoaineiden suhde ja jonka ruoka on ennen kaikkea maistuvaa! Kaikki potilaat saavat Anni Laasin ensimmäisessä konsultaatiossa ravitsemusohjeet ja reseptikirjan.

The Health Clinicillä on laihdutusleikkauksia suoritettu vuodesta 2009 lähtien, ja kokemustemme mukaan potilaisten pahin leikkauksen jälkeinen ongelma on oikean ravintotasapainon löytäminen. Potilaat ymmärtävät, missä suhteessa elintarvikkeita pitäisi nauttia, mutta on aivan eri asia, miten elintarvikkeista valmistetaan maukas ateria.

 
Olemme vakuuttuneita, että kehittämämme hoitokokonaisuus, johon kuuluvat kokeneet kirurgit ja muut alansa huippuasiantuntijat, yksilöllinen konsultointi ja seuranta, varmistavat potilaillemme merkittävän ja pysyvän painonpudotuksen sekä elämänlaadun huomattavan parantumisen.

The Health Clinic tarjoaa seuraavia painokirurgian toimenpiteitä, joiden pakettihinta on seuraava:

 
Leikkauksen pakettihintaan sisältyy:
 • Konsultaatiot bariatrian erikoissairaanhoitajalle / ravitsemusterapeutille
  Konsultaatio sairaalassa leikkauksen jälkeen.
  Konsultaatio Virossa 6 kuukautta leikkauksen jälkeen.
  Arviointi 12 kuukauden päästä.
 • Kuljetus
  Laivaliput Helsinki-Tallinna-Helsinki (jos leikkaus maksaa vähintään 3 500 € – paluumatkalla myös hytti).
  Tallinnan satamassa kuljetus sairaalaan ja takaisin.
 • Näytteet ja tutkimukset ennen leikkausta
  Verikoe
  EKG
  Ultraäänitutkimus
  Gastroskopia
 • Leikkaus ja sairaalassaoloaika
  1 vuodepaikka 2 hengen huoneessa mukavuuksineen (lisämaksusta yksityishuone hintaan 70 €/yö).
  Leikkaus Fertilitas-yksityissairaalassa 
  Sairaalassa viivytään 1–3 yötä (riippuu toimenpiteestä).
  Ilmainen hoito ja siitä johtuvat lisäyöpymiset, jos sairaalassa tulee komplikaatioita.
  Kipulääkkeet ja muut tarvittavat lääkkeet.
  Suomenkielinen ote epikriisistä omalääkärille Suomessa.
 • Ohjeet leikkauksen jälkeiseen vaiheeseen
  Ruokailuohjeet bariatrisen leikkauksen mukaan.
  Esimerkkiruokalistat ja ruokien määrät (kolmessa eri vaiheessa leikkauksen jälkeen).
  Vitamiinit ja kivennäisaineet.
  Nesteen saanti jne.

  Yleisimpiä ongelmia ja niiden ratkaisuja.
  Yleisiä neuvoja.
 • Komplikaatioiden hoito
  Kaikkia leikkauksen jälkeisiä komplikaatioita hoidetaan lisämaksutta asiakkaan sairaalassa oleskelun aikana. Myöhemmin ilmeneviin komplikaatioihin järjestetään vaadittava hoito Tallinnan yksikössä (myöhemmän vaiheen komplikaatioiden syntymisen todennäköisyys on noin 10 %).
 • 24/7 seuranta ja hoito hoitoyksikössämme
  Jokainen asiakas saa henkilökohtaisen hoitokoordinaattorin, johon voi ottaa yhteyttä vuorokauden ympäri.
 • Jälkitarkastus
  Konsultaatio kirurgilla Helsingissä (4 viikkoa ja 6 kuukautta leikkauksen jälkeen).
  Mahalaukun ohitusleikkauksen jälkeen verinäytteet Tallinnassa alkaen 3. kuukaudesta leikkauksen jälkeen (muiden leikkausten jälkeen vain tarvittaessa).
  Bariatrian erikoissairaanhoitajan / ravitsemusterapeutin tuki sähköpostilla ja puhelimitse 12 kuukautta leikkauksen jälkeen.
 • Lisäksi
  Tarjoushinta post-bariatrisiin plastisiin leikkauksiin painonlaskun jälkeen (vatsanahan kiristys/abdominoplastia, olkavarsien kiristys, reisien kiristys).