Lihavuusleikkaus (laihdutusleikkaus) - The Health Clinic

Lihavuusleikkaus (laihdutusleikkaus)


The Health Clinic on ensimmäinen ja kokenein oman alueensa edustaja Virossa, joka vuonna 2009 aloitti bariatristen leikkausten tarjoamisen yksityisasiakkaille.

Tri. Rein Adamson aloitti myös ensimmäisten kirurgien joukossa bariatriset leikkaukset vuonna 2004. Hänen toimestaan kutsuttiin ulkomailta Viroon bariatrisen kirurgian asiantuntija, joka toteutti Viron ensimmäisen bariatrisen leikkauksen ja tri.Adamson avusti häntä. Tri. Adamson on suorittanut The Health Clinicissä leikkauksia heti yrityksen ensimmäisistä päivistä alkaen.

Lihavuuskirurgian lisäksi tri. Adamson on Viron kokenein postbariatristen leikkausten suorittaja. Postbariatrisilla leikkauksilla korjataan vatsan, olkavarsien ja reisien löystynyttä ihoa, joka on syntynyt suuren ja nopean painonpudotuksen seurauksena. 

Tri. Rein Adamsonista:
 • Viron kokenein bariatrinen kirurgi.
 • suorittanut henkilökohtaisesti yli 1000 bariatrista leikkausta.
 • 12 vuoden kokemus erilaisista bariatrisista leikkauksista
 • suorittaa ainoana Virossa säännöllisesti kaikkia viittä bariatrista perusleikkausta (mahalaukun ohitusleikkaus, mahalaukun pitkittäinen resektio, mahalaukun plikaatio, mahalaukun muovipanta, mahalaukkuun viety pallo).
 • kokemusta bariatristen leikkausten suorittamisesta Viron suurimmissa sairaaloissa (Itä-Tallinnan keskussairaala, Pohjois-Viron aluesairaala, Fertilitas-yksityissairaala).

 

The Health Clinic -klinikalla tekee bariatrisia leikkauksia myös tohtori Martin Adamson, joka yhdessä isänsä, tohtori Rein Adamsonin kanssa on suorittanut tämäntyyppisiä leikkauksia vuodesta 2011 lähtien. Martin Adamson on hankkinut tähän mennessä bariatristen leikkausten osalta kattavan osaamisen ja suorittaa leikkauksia vakaalla kädellä ja itsenäisesti.

Kaikkien kirurgisten mahalaukun pienennysleikkausten (paitsi BIB-leikkaukset) potilaita seuraa ja neuvoo meidän bariatrisen kirurgian sairaanhoitaja/ravitsemusasiantuntija Anni Laas, joka pitää huolen siitä, että potilas saisi painonpudotuksen aikana jatkuvaa ja kattavaa tukea ravintoon, liikkumiseen ja elämäntavanmuutokseen liittyvissä asioissa. Anni Laasilla on runsaasti kokemuksia sairaalloisen lihavien potilaiden neuvomisessa ja hänen jatkuva pyrkimyksensä osaamisensa kehittämiseen ja tiivis yhteistyö muiden erikoisalojen asiantuntijoiden kanssa tekevät hänestä hyvin kokeneen asiantuntijan laihdutusleikkauksen läpi käyneiden potilaiden neuvomisessa. Anni konsultoi meidän asiakkaita tarvittaessa myös The Health Clinicin tiloissa.

Anni tapaa potilaan leikkauksen jälkeen ja kuuden leikkausta seuraavan kuukauden ajan The Health Clinicin toimistolla. Hän neuvoo asiakkaita myös sähköpostin välityksellä vuoden ajan leikkauksen jälkeen ja antaa sen ajanjakson päädyttyä potilaalle oman arvionsa leikkauksen tuloksista.

Olemme vakaasti sitä mieltä, että meidän kehittämä kokeneiden kirurgien ammattitaidon, jokaisen asiakkaan toiveiden tarpeiden yksilöllisen käsittelytavan sekä perusteellisen seurannan ja neuvomisen yhdistelmä varmistaa meidän asiakkaille pysyvän laihtumisen ja elämänlaadun huomattavan parantumisen.

Jos haluatte päästä eroon ylipainosta ja olette yhtenä vaihtoehtona harkinnut laihdutusleikkausta, Viron parhaisiin lukeutuva bariatriseen kirurgiaan erikoistuneiden asiantuntijoiden tiimi auttaa löytämään parhaan ratkaisun.

Meidän tiimi auttaa selvittämään, onko lihavuusleikkaus teidän kannaltanne paras ratkaisu tai olisiko pyrittävä painonlaskuun perinteisten menetelmien avulla.

 

Bariatrinen kirurgia

Aina enemmän korostetaan seikkaa, että mahanpienennysleikkauksen tarpeen ja tehon arvioimisessa ei voi päällimmäisenä indikaattorina olla kehon painoindeksi (BMI), sillä se antaa ihmisen kunnosta ja terveydentilasta melko suppean kuvan. Asiassa vaaditaan paljon monipuolisempaa lähestymistapaa, jossa on huomioitava myös korkean rasvaprosentin aiheuttamat sairaudet, terveyshistoria, ravitsemus- ja liikuntatottumuksia, riskikäyttäytymistä yms.

Kehon painoindeksiin perustuva mahanpienennysleikkaus on varteenotettava vaihtoehto, jos BMI on yli 30 kg/m2 ja potilas kärsii ylipainoon liittyvistä sairauksista, jollaisia ovat mm. kakkostyypin diabetes, sydämen vajaatoiminta, hyperkolesterolemia, verenpainetauti, degeneratiiviset nivelsairaudet, uniapnea, naisilla hedelmättömyys.

 

Miten lihavuusleikkaus auttaa laskemaan painoa?

Lihavuusleikkaus rajoittaa nautittavan ruoan määrää. Pienempi mahalaukku täyttyy aterioidessa nopeammin ja aivoihin lähetetään kylläisyyden viesti. Henkilö nauttii vähemmän kaloreita ja paino laskee. Leikkauksen läpikäyneiden potilaiden paino laskee kahtena leikkauksen jälkeisenä vuotena keskimäärin 50–70%.

Lihavuusleikkaus vaikuttaa lisäksi merkittävästi potilaiden makutottumuksiin ja ruokailukäyttäytymiseen. Paino putoaa tasaisesti, monet ylipainon aiheuttamat sairaudet (kakkostyypin diabetes, veren korkea kolesterolipitoisuus, verenpainetauti, uniapnea jne.) saattavat parantua ja elinikä pitenee.

Nautittavan ruoan määrä vähenee leikkauksen jälkeen paitsi pienemmän mahalaukun, niin myös ruokahalua säätävien hormonien vaikutuksen muutoksen johdosta. Kun ruokahalu on hormonien parantuneen toiminnan ansiosta pienempi, on oikeiden ja terveellisten ruokailutottumusten kehittäminen aikaisempaa helpompaa ja kestävät tulokset ja fyysisen kunnon parantuminen saadaan aikaan useiden vuosikymmenten ajaksi.

 

Kenelle leikkaus soveltuu?

Lihavuusleikkaus on soveltuva toimenpide, jos painoindeksi on yli 40 kg/m2 liikalihavuuden aiheuttamien oheissairauksien sairastamisesta riippumatta. Jos painoindeksi on 30–39,9 kg/m2, on leikkaus suositeltavaa, jos henkilöllä on diagnosoitu jokin liikalihavuuden aiheuttama sairaus – kakkostyypin diabetes, sydämen vajaatoiminta, hyperkolesterolemia, verenpainetauti, degeneratiiviset nivelsairaudet, uniapnea, naisen hedelmättömyys.

Laske oma painoindeksi:

BMI laskin

TotalSinun painoinindeksi:

Millaisia mahdollisuuksia on lihavuusleikkaukseen pääsemiseen?

Painonsa laskemista toivovien henkilöiden terveystila ja odotukset ovat erilaisia. Liikalihavuuden hoitoon on kehitetty erilaisia leikkaushoitoja ja yksi ei-kirurginen hoitomenetelmä. Jos haluatte päästä ylipainosta ja pohditte yhtenä vaihtoehtona lihavuusleikkausta, tohtori Rein Adamson, Virossa bariatrisen kirurgian huippuihin kuuluva asiantuntija, auttaa löytämään kannaltanne parhaiten toimivan ratkaisun.

Tohtori Adamson auttaa määrittelemään parhaan mahdollisen hoitomenetelmän, joka varmistaa teidän kannalta pysyvän painonlaskun.

 

The Health Clinic tarjoaa seuraavia painokirurgian toimenpiteitä seuraavilla pakettihinnoilla:

 

Leikkauksen pakettihintaan sisältyy:
 • Konsultaatio Helsingissä bariatrisella kirurgilla
  Arvioimme potilaan terveydentilan ja hänen sopivuuden bariatriseen leikkaukseen. Löydämme hänelle yksilöllisesti sopivan leikkausmenetelmän, joka antaisi parhaan lopputuloksen.
  Selvitämme kaikkea leikkaukseen liittyvää, jotta potilas voisi myöhemmin tehdä harkitun päätöksen.
 • Konsultaatiot bariatrian erikoissairaanhoitajalle / ravitsemusterapeutille
  Konsultaatio sairaalassa leikkauksen jälkeen
  Konsultaatio Virossa 6 kuukautta leikkauksen jälkeen
  Arviointi 12 kuukauden päästä
 • Kuljetus
  Laivaliput Helsinki-Tallinna-Helsinki (Leikkaukset 3500 € ja kalliimpia – paluumatkalla myös hytti).
  Tallinnan satamassa kuljetus sairaalaan ja takaisin.
 • Näytteet ja tutkimukset ennen leikkausta
  Verikoe
  EKG
  Ultraäänitutkimus
  Gastroskopia
 • Leikkaus ja sairaalassa viipyminen
  1 vuodepaikka 2-hengen huoneessa mukavuuksineen (lisämaksulla on mahdollista viipyä myös yksityishuoneessa hinnalla 110€/yö).
  Leikkaus yksityissairaalassa Fertilitas tai Itä-Tallinnan Keskussairaalassa (Ida-Tallinna Keskhaigla).
  Sairaalassa viivytään 1-5 yötä (riippuen toimenpiteestä).
  Ilmainen hoito ja siitä johtuen lisäyöpymiset, jos sairaalassa tulee komplikaatioita.
  Kipulääkkeet ja muut tarvittavat lääkkeet.
  Suomenkielinen ote epikriisistä omalääkärille Suomessa.
 • Ohjeet leikkauksen jälkeiseen vaiheeseen
  Ruokailuohjeet bariatrisen leikkauksen mukaan
  Esimerkkiruokalistat ja ruokien määrät (kolmessa eri vaiheessa leikkauksen jälkeen).
  Vitamiinit ja kivennäisaineet
  Nesteen saanti jne.
  Liikuntasuositukset.
  Yleisimpiä ongelmia ja niiden ratkaisuja.
  Yleisiä neuvoja.
 • Jälkitarkastus
  Konsultaatio kirurgilla Helsingissä (4 viikkoa ja 6 kuukautta leikkauksen jälkeen).
  Mahalaukun ohitusleikkauksen tapauksessa verinäytteet Tallinnassa alkaen 3. kuukaudesta leikkauksen jälkeen (muiden leikkausten tapauksessa vain tarvittaessa).
  Bariatrian erikoissairaanhoitajan / ravitsemusterapeutin tuki sähköpostin ja puhelimen kautta 12 kuukautta leikkauksen jälkeen.
 • Lisäksi
  Tarjoushinta post-bariatrisiin plastisiin leikkauksiin painonlaskun jälkeen (vatsanahan kiristys/abdominoplastia, olkavarsien kiristys, reisien kiristys).

 

Lisätietojen saamiseen tai vastaanottoajan varaamiseen painakaa tänne tai lähettäkää viesti osoitteeseen clinic@thehealthclinic.eu.