fbpx
nenäleikkaus

Nenäleikkaus voi tarjota useita myönteisiä vaikutuksia. Toivotun ulkonäön saavuttaminen parantaa itsetuntoa ja se on ilo, joka muuttaa näkymiä jokaisella elämän alueella.

Esteettisempi ulkonäkö ei usein ole ainoa tavoite – rhinoplastialla voi korjata synnynnäisiä virheitä ja elämän aikana syntyneitä puutteita, jotka voivat vaikuttaa elämänlaatuun vakavasti.

 

Nenä osana ulkonäköä

Tyytymättömyys nenään ei ole jotain, joka syntyy hetkessä. Joskus se tunne juontuu lapsuudesta, sillä ikätoverit voivat olla varsin ilkeitä. Kiusaajien vuoksi nenäleikkausta ei kannata kuitenkaan toteuttaa. Leikkauspöydälle päädytään useimmiten toiveena löytää todellinen ”minä”, joka muodostuu huomattavasti enemmästä kuin muutamasta ilkeästä sanasta.

Kasvot muodstavat persoonallisuutemme ytimen ja nenän ulkonäkö määrää suuresti vaikutelman. Siksi nenän rakenteen poikkeamat aiheuttavatkin usein mielipahaa, sillä nenä on jotain, joka huomataan heti. Tästä voi puolestaan aiheutua itsetunto-ongelma, jolla on varsin syvä psykologinen vaikutus jokaisen elämään.

Nenäleikkaus on yksi vaihtoehdoista, kun tunnet, että nenän ulkonäkö ei ole se, mikä se voisi olla. Oikeuteen olla tyytyväinen omaan ulkonäköön liittyy myös oikeus haluttaessa muuttaa omaa ulkonäköä. Ammattitaitoisen henkilön hallinnassa toteutettu muutos on merkinnyt lukuisille ihmisille myös itsetunto-ongelman poistumista.

 

Nenäleikkaus auttaa myös virheisiin

Yleinen ongelma, johon voi myös esteettisessä tarkoituksessa suoritettavan leikkauksen yhteydessä kiinnittää huomiota, on ahtaista nenäonteloista johtuvat hengitysvaikeudet. Nenäleikkauksen yhteydessä voi ulkonäön lisäksi korjata myös nenän sisustaa, jonka tuloksena elämänlaadun paraneminen on jopa monipuolista.

Synnynnäiset virheet ja epämuodostumat, jotka saattavat luonnottoman muodon lisäksi aiheuttaa myös vakavia hengitysongelmia, kuuluvat rhinoplastian käyttöaiheisiin. Elämän aikana voi syntyä myös vammoja tai terveysongelmia, jotka saattavat vaikuttaa nenän muotoon ei-toivotulla tavalla. Vaikka esteettisempi ulkonäkö onkin oikeutettu tavoite, se on vain yksi monista syistä, joiden kannustamina ihmisten valinta on nenäleikkaus.

 

Puhu meille nenästäsi

Jos ajattelet, että nenäleikkaus on jotain, joka voi muuttaa elämääsi paremmaksi, on ennen leikkaussuunnitelman käynnistymistä tärkeää erikseen konsultoida kirurgin kanssa. Edeltävä konsultointi käsittää useita aiheita, kuten esimerkiksi:

  • odotuksesi nenäleikkauksen suhteen;
  • aiemmat hengitysongelmat;
  • epämuodostumat, jotka ovat aiheutuneet vammasta tai ovat synnynnäisiä;
  • millaisen tuloksen nenäleikkaus mahdollisesti tuo.

Nämä ovat tärkeitä aiheita, joiden avulla valitaan sopiva leikkausmenetelmä. Konsultointi auttaa sinua myös ymmärtämään, ovatko odotuksesi realistisia ja onko nenäleikkaus todella se, joka voi vaikuttaa elämääsi myönteisesti.

Mielessä liikkuu nenäleikkaus, mutta pelkäät tulosta?