Rasvansiirto rintoihin - The Health Clinic

Rasvansiirto (lipofilling)

AquaShape® käyttää kehon omia rasvasoluja kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa imetään rasva kehon niiltä alueilta, joissa sitä ei tarvita (reidet, vatsa, lantion seutu) ja toisessa vaiheessa ruiskutetaan rasva niihin vartalon kohtiin, joihin halutaan lisää muotoja. Rintojen luonnonmukaiseen suurentamiseen tarvitaan rasvasoluja rinnan alustavan koon mukaan 150 – 300 ml yhtä rintaa kohtaan.

 

Kirurgi Tri. Siim Simmo / tri. Martin Adamson
Anestesia Yleisanestesia
Leikkausen kesto 1,5-2,5 tuntia
Yötä sairaalassa 1-2
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Hinta 3090€ (kaikki rasvansiirto toimenpiteet)
*hinta sisältää rasvaimua vatsan alueesta
Osamaksu medicredit

alk. 90,42 € / kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

Mitä autologisen rasvakudoksen siirto (rasvansiirto) tarkoittaa?

rasvansiirtoRasvasolut ovat ihmiskehon kaikkein heikompia soluja ja suurin osa niitä tuhoutuu tavanomaisten rasvaimutoimenpiteiden aikana. Se ei ole ongelma, sillä rasvaimussa kerättyjä rasvasoluja ei käytetä. Mutta kun rasvaa käytetään autologiseen siirtoon, on suurimman osan kehoon siirrettävästä rasvakudoksesta oltava elävä ja ehjä. Vain ehjät rasvasolut pystyvät kasvamaan, tuhoutuneet rasvasolut imeytyvät.

Innovatiivisessa veden paineeseen perustuvassa rasvaimussa käytetään hauraiden rasvasolujen mahdollisimman hellävaraiseen rasvakudoksesta irrottamiseen veden vaikutusta. Hienon viuhkanmuotoisen vesisuihkun painetta voidaan säätää erilaisten sidekudosrakenteiden mukaan, joten toimenpiteessä voidaan irrottaa juuri rasvasoluja. Tällainen toimenpide suojaa käsiteltävää aluetta ympäröivää sidekudosta, verisuonia ja hermoja. Hyvin tarkka veden paineeseen perustuva dissektio on todettu käyttökelpoiseksi ja toimivaksi menetelmäksi useiden eri leikkausmenetelmien kohdalla. Vedenpaineen tukema dissektio on käänteentekevä ratkaisu, sillä perinteisiin leikkausmenetelmiin verrattuna voidaan tällä tavalla vähentää leikkauksen kestoa, kipua ja palautumisaikaa.

AquaShape® käyttää kehon omia rasvasoluja kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa imetään rasva kehon niiltä alueilta, joissa sitä ei tarvita (reidet, vatsa, lantion seutu). Välittömästi ensimmäisen vaiheen jälkeen tapahtuvassa toisessa vaiheessa ruiskutetaan rasva niihin vartalon kohtiin (rasvansiirto), joihin halutaan lisää muotoja.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Kuinka paljon rasvaa autologiseen rasvasolujen siirtoon tarvitaan?

Se riippuu siitä, millaista vartalon osaa ja missä laajuudessa autologisella rasvakudoksella täytetään.
Rintojen luonnonmukaiseen suurentamiseen (rasvansiirto rintoihin) tarvitaan rasvasoluja rinnan alustavan koon mukaan 150 – 300 ml yhtä rintaa kohtaan.

 

Rasvansiirto – kuinka pysyvä on lopputulos?

Yleisenä periaatteena on, että vartaloon kertynyt rasva ei poistu itsestään. Tulos on siis elinikäinen. Siirrettyyn rasvakudokseen vaikuttavat kuitenkin, kuten myös muihin kehon rasvasoluihin, kehon omat, luonnolliset muutokset. Keho menettää voimakkaassa painonlaskussa tai luonnollisen ikääntymisprosessin aikana myös siirrettyjä rasvasoluja – joko kasvoista tai rinnoista.

 

Mistä vartalon osista voi imeä rasvaa?

Rasvaa voidaan poistaa melkein jokaisesta vartalon osasta – mutta etenkin niistä, joissa rasvaa on riittävästi. Rasvaa imetään useimmiten vatsasta, lantiolta, reisistä, polvista, käsivarsista ja kaksoisleuasta. Koska vedenpaineeseen perustuva rasvaimu on hellävarainen toimenpide ja nukutuksen kesto on lyhyt, potilaat toivovat usein, että samalla hoitokerralla hoidettaisiin monta ”ongelma-aluetta”.

 

Rasvansiirto – mitä riskejä toimenpiteeseen liittyy?

Kun rasvaimun tai rasvan siirron toteuttaa asiantuntija, komplikaatiot ovat harvinaisia. Rasvaimun jälkeen voi tulla mustelmia, lihaskramppia muistuttavaa vähäistä kipua ja hyvin harvoin myös tulehduksia. On äärimmäisen harvinaista, että rintoihin tulee rasvasolujen siirtämisenjälkeen pieniä rasvakystiä tai kalkkeutumia. Jos toimenpide on suoritettu vaatimusten mukaan, komplikaatioita yleensä ei tule.

 

Minkä verran rasva siirron jälkeen kasvaa?

Rasvasolut poistetaan hellävaraisesti vedenpaineen avulla ja samalla imetään pois. Tällä tavalla kerätyt vedessä uivia rasvaosia ei tarvitse erottaa seoksesta. Mukana on infiltraationesteeksi sanottua ylimääräistä nestettä, joka muodostaa noin 25–30% siirretystä rasvakudoksesta. Tämän johdosta vähentyvät siirretyn rasvakudoksen luomat muodot muutamana toimenpidettä seuraavana päivänä noin 25–30% eli siirrettyihin rasvasoluihin jääneen ylimääräisen nesteen verran.

Tätä vaihetta seuraa kasvuvaihe, joka kestää noin kolme kuukautta. Arviolta 76% (± 11%) rasvasoluista (jotka muodostavat noin 70% rasvakudoksen tilavuudesta) jäävät eloon, joten hieman yli 50% siirretyistä rasvasoluista luovat pysyvän, siirron tarkoituksena olleen kohottavan muutoksen. Tämä tarkoittaa, että siirrossa on huomioitava, että kehoon jää vain hieman yli puolet siirretystä määrästä (joka koostuu rasvasta JA infiltraationesteestä). Jokainen AquaShape® hoitomenetelmää käyttävä asiantuntija korostaa asiakkaalleen, että jokaisella toimenpiteellä voidaan saavuttaa kuppikoon suurentuminen noin ½ verran. Jos tavoitteena on saada aikaan suurempi kuppikoko, tarvitaan lisäksi toinen tai mahdollisesti myös kolmas hoitokerta.

 

Rasvansiirto toimenpiteet

Rintojen suurennus rasvansiirron avulla.

Toimenpiteen mahdollistavat autologiset rasvasolut. Rintojen suurentaminen rasvan siirron avulla sopii erityisen hyvin naisille, jotka toivovat rintoihinsa luonnollista ja pysyvää täyteläisyyttä ilman, että kehoon siirrettäisiin vieraita aineita.

  • Luonnolliset rinnat (ulkomuodolta ja kosketettaessa luonnolliset rinnat)
  • Suurin osa rasvasoluja jää eloon (jopa 87%)

 

Rintojen rekonstruktio rasvan siirron avulla

Toimenpide sopii naisille, jotka haluavat käyttää rintasyöpäleikkauksen jälkeen luonnollista rintojen rekonstruktiota, johon ei kuulu synteettisten materiaalien siirtäminen kehoon. Tämän menetelmän etuina ovat luonnollisilta näyttävät rinnat ja kestävä lopputulos. Autologisen rasvan avulla suoritetulla korjausleikkauksella muotoillut rinnat näyttävät ja tuntuvat luonnollisilta – rinta on edelleen kimmoisa ja liikkuva. Immuunivastauksiin liittyvien ongelmien riskiä ei ole (mm. kapselin kontraktuurin riskiä, joka saattaa liittyä silikoni-implantaatteihin).

 

Pakaroiden suurentaminen rasvan siirron avulla

Jos kaipaa isompia ja pyöreämpiä pakaroita, voidaan pakaroita suurentaa autologisen rasvan avulla ja keinotekoisia implantaatteja ei tarvitse käyttää.

  • Luonnollinen ulkonäkö ja tunto koskettaessa
  • Ei sivuvaikutuksia
  • Hyvin alhainen komplikaatioriski

 

Kysy lisätietoja tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon.