Rasvansiirto Rintoihin - Ilmainen Konsultaatio Helsingissä -The Health Clinic

Rasvansiirto (lipofilling)

AquaShape®-laite käyttää kehon omia rasvasoluja kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa imetään rasva kehon niiltä alueilta, joissa sitä ei tarvita (reidet, vatsa, lantion seutu), ja toisessa vaiheessa ruiskutetaan rasva niihin vartalon kohtiin, joihin halutaan lisää muotoja. Rintojen luonnonmukaiseen suurentamiseen tarvitaan rasvasoluja rinnan alustavan koon mukaan 150–300 ml yhtä rintaa kohden.

 

KirurgiTri Siim Simmo / tri Martin Adamson
AnestesiaYleisanestesia
Leikkauksen kesto1,5-2,5 tuntia
Yötä sairaalassa1-2
Sairausloman tarve1-2 viikkoa
Hinta3 390 € (kaikki rasvansiirto toimenpiteet)
*hintaan kuuluu 6 alueen rasvaimu, lisä alueet hinnaston mukaan
Osamaksumedicredit

alk. 92 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA ILMAISEEN KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

Mitä autologisen rasvakudoksen siirto (rasvansiirto) tarkoittaa?

rasvansiirto

Rasvasolut ovat ihmiskehon kaikkein heikoimpia soluja ja suurin osa niistä tuhoutuu tavanomaisten rasvaimutoimenpiteiden aikana. Se ei ole ongelma, sillä rasvaimussa kerättyjä rasvasoluja ei käytetä. Mutta kun rasvaa käytetään autologiseen siirtoon, suurimman osan kehoon siirrettävästä rasvakudoksesta on oltava elävää ja ehjää. Vain ehjät rasvasolut pystyvät kasvamaan, tuhoutuneet rasvasolut imeytyvät.

Innovatiivisessa vedenpaineeseen perustuvassa rasvaimussa käytetään hauraiden rasvasolujen mahdollisimman hellävaraiseen rasvakudoksesta irrottamiseen veden vaikutusta. Hienon viuhkanmuotoisen vesisuihkun painetta voidaan säätää erilaisten sidekudosrakenteiden mukaan, joten toimenpiteessä voidaan irrottaa juuri rasvasoluja. Tällainen toimenpide suojaa käsiteltävää aluetta ympäröivää sidekudosta, verisuonia ja hermoja. Hyvin tarkka vedenpaineeseen perustuva dissektio on todettu käyttökelpoiseksi ja toimivaksi menetelmäksi useissa eri leikkausmenetelmissä. Vedenpaineen tukema dissektio on käänteentekevä ratkaisu, sillä perinteisiin leikkausmenetelmiin verrattuna voidaan tällä tavalla vähentää leikkauksen kestoa, kipua ja palautumisaikaa.

AquaShape®-laite käyttää kehon omia rasvasoluja kahdessa vaiheessa: ensimmäisessä vaiheessa imetään rasva kehon niiltä alueilta, joissa sitä ei tarvita (reidet, vatsa, lantion seutu). Välittömästi ensimmäisen vaiheen jälkeen tapahtuvassa toisessa vaiheessa ruiskutetaan rasva niihin vartalon kohtiin (rasvansiirto), joihin halutaan lisää muotoja.

 

Kuinka paljon rasvaa autologiseen rasvasolujen siirtoon tarvitaan?

Se riippuu siitä, millaista vartalon osaa ja missä laajuudessa autologisella rasvakudoksella täytetään.
Rintojen luonnonmukaiseen suurentamiseen (rasvansiirto rintoihin) tarvitaan rasvasoluja rinnan alustavan koon mukaan 150–300 ml yhtä rintaa kohden.

 

Rasvansiirto – kuinka pysyvä on lopputulos?

Yleisenä periaatteena on, että vartaloon kertynyt rasva ei poistu itsestään. Tulos on siis elinikäinen. Siirrettyyn rasvakudokseen vaikuttavat kuitenkin, kuten myös muihin kehon rasvasoluihin, kehon omat, luonnolliset muutokset. Keho menettää voimakkaassa painonlaskussa tai luonnollisen ikääntymisprosessin aikana myös siirrettyjä rasvasoluja – joko kasvoista tai rinnoista.

 

Mistä vartalon osista voi imeä rasvaa?

Rasvaa voidaan poistaa melkein jokaisesta vartalon osasta – mutta etenkin niistä, joissa rasvaa on riittävästi. Rasvaa imetään useimmiten vatsasta, lantiolta, reisistä, polvista, käsivarsista ja kaksoisleuasta. Koska vedenpaineeseen perustuva rasvaimu on hellävarainen toimenpide ja nukutuksen kesto on lyhyt, potilaat toivovat usein, että samalla hoitokerralla hoidettaisiin monta ”ongelma-aluetta”.

 

Rasvansiirto – mitä riskejä toimenpiteeseen liittyy?

Kun rasvaimun tai rasvansiirron suorittaa asiantuntija, komplikaatiot ovat harvinaisia. Rasvaimun jälkeen voi tulla mustelmia, lihaskramppia muistuttavaa vähäistä kipua ja hyvin harvoin myös tulehduksia. On äärimmäisen harvinaista, että rintoihin tulee rasvasolujen siirtämisen jälkeen pieniä rasvakystiä tai kalkkeutumia. Jos toimenpide on suoritettu vaatimusten mukaan, komplikaatioita yleensä ei tule.

 

Minkä verran rasva siirron jälkeen kasvaa?

Rasvasolut poistetaan hellävaraisesti vedenpaineen avulla ja samalla imetään pois. Tällä tavalla kerättyjä vedessä uivia rasvaosia ei tarvitse erottaa seoksesta. Mukana on infiltraationesteeksi sanottua ylimääräistä nestettä, joka muodostaa noin 25–30 % siirretystä rasvakudoksesta. Tämän johdosta vähentyvät siirretyn rasvakudoksen luomat muodot muutamana toimenpidettä seuraavana päivänä noin 25–30 % eli siirrettyihin rasvasoluihin jääneen ylimääräisen nesteen verran.

Tätä vaihetta seuraa kasvuvaihe, joka kestää noin kolme kuukautta. Arviolta 76 % (± 11 %) rasvasoluista (jotka muodostavat noin 70 % rasvakudoksen tilavuudesta) jäävät eloon, joten hieman yli 50 % siirretyistä rasvasoluista luovat pysyvän, siirron tarkoituksena olleen kohottavan muutoksen. Tämä tarkoittaa, että siirrossa on huomioitava, että kehoon jää vain hieman yli puolet siirretystä määrästä (joka koostuu rasvasta ja infiltraationesteestä). Jokainen AquaShape®-hoitomenetelmää käyttävä asiantuntija korostaa asiakkaalleen, että jokaisella toimenpiteellä voidaan saavuttaa kuppikoon suurentuminen noin ½:n verran. Jos tavoitteena on saada aikaan suurempi kuppikoko, tarvitaan lisäksi toinen tai mahdollisesti myös kolmas hoitokerta.

 

Rasvansiirtotoimenpiteet

Rintojen suurennus rasvansiirron avulla

Toimenpiteen mahdollistavat autologiset rasvasolut. Rintojen suurentaminen rasvansiirron avulla sopii erityisen hyvin naisille, jotka toivovat rintoihinsa luonnollista ja pysyvää täyteläisyyttä ilman, että kehoon siirrettäisiin vieraita aineita.

 • Luonnolliset rinnat (ulkomuodoltaan ja kosketettaessa luonnolliset rinnat)
 • Suurin osa rasvasoluja jää eloon (jopa 87 %)

 

Rintojen rekonstruktio rasvansiirron avulla

Toimenpide sopii naisille, jotka haluavat rintasyöpäleikkauksen jälkeen luonnollisen rintojen rekonstruktion, johon ei kuulu synteettisten materiaalien siirtämistä kehoon. Tämän menetelmän etuina ovat luonnollisilta näyttävät rinnat ja kestävä lopputulos. Autologisen rasvan avulla suoritetulla korjausleikkauksella muotoillut rinnat näyttävät ja tuntuvat luonnollisilta – rinta on edelleen kimmoisa ja liikkuva. Immuunivasteisiin liittyvien ongelmien riskiä ei ole (mm. kapselin kontraktuurin riskiä, joka saattaa liittyä silikoni-implantaatteihin).

 

Pakaroiden suurentaminen rasvansiirron avulla

Jos asiakas kaipaa isompia ja pyöreämpiä pakaroita, voidaan pakaroita suurentaa autologisen rasvan avulla eikä keinotekoisia implantteja tarvita.

 • Luonnollinen ulkonäkö ja tunto koskettaessa
 • Ei sivuvaikutuksia
 • Hyvin alhainen komplikaatioriski

 

Rasvansiirto – hintaan sisältyy:

 • Ilmainen konsultaatio ennen leikkausta Helsingissä  (katso lisää täältä)
 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet)
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet
 • Jälkitarkastus Helsingissä
Galleria ennen / jälkeen kuvista

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA ILMAISEEN KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ