fbpx
rintojen suurennus

Yksi yleisimmistä kauneusleikkauksista naisilla ja kauneuskirurgiassa yleensäkin on rintojen suurennus. Vastaamme pariin kysymykseen ja ajatukseen kumotaksemme myyttejä ja antaaksemme tietoa niille, jotka ovat hoitotoimenpiteestä kiinnostuneet.

 

Kenelle rintojen suurennus sopii ja miksi?

Elämän aikana kehomme käy läpi hyvin paljon muutoksia ja jotkut niistä eivät välttämättä ole toivottuja. Raskaus ja painon muutokset heijastuvat usein juuri naisen rintoihin aiheuttaen venytystä tai supistumista. Rintojen suurennus, mutta myös kohotus, voi tällöin varmistaa toivotun ulkonäön.

Monilla naisilla on kuitenkin ollut koko elämän ajan pienemmät tai peräti vajaakehittyneet rinnat, joka voi valitettavasti vaikuttaa meidän yliseksuaalistuneessa yhteiskunnassamme masentavasti. Miksi sitten muuttaa itseään? Siihen hyvä vastaus on kehopositiivisyys (body positivity), joka tarkoittaa kahta asiaa, jotka eivät sulje toisiaan pois:

  • Omaan kehoon tyytyminen
  • Vapaus muuttaa omaa kehoaan toiveiden mukaan

Keho ja ulkonäkö muuttuvat usein meidän omien valintojemme vuoksi ja rintojen suurennus on vain yksi mahdollisuus, johon monet ovat tyytyväisiä.

 

Kuinka pitkään rintaimplantit kestävät?

Pääsääntöisesti rintojen suurennuksella ei ole ”säilyvyysaikaa”. Yleinen käsitys, että implantit kestävät 10–20 vuotta, ei ota huomioon kaikkien saajien erikoispiirteitä. Jokaisen henkilön elämäntapa on erilainen ja siitä seuraavat riskitekijät, jotka konsultoinnissa voi selvittää. Nykyisin rintojen suurennus on erittäin turvallinen menetelmä.

Yleensä ei ole syytä huoleen. Vaikka syntyisikin tilanne, jossa implantit vaatisivat vaihtamista tai poistamista, se on helposti havaittavissa. Muiden kauneushoitojen tapaan kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin, jos tuntee jatkuvaa särkyä tai epämukavuuden tunnetta, vaikka parantumisvaihe on jo takana.

 

Onko syytä häpeään?

Meillä kaikilla on toisinaan ulkonäössämme jotain, johon emme ole tyytyväisiä. Jotkut ovat tyytymättömiä suuren osan elämää (esimerkiksi ruumiinosiin, joiden symmetria tai esteettisyys joka vähenee tai ei lainkaan muutu). Matka tyytyväisyyteen merkitsee toiselle tilanteeseen tyytymistä, kun taas toiselle tilanteen korjaamista.

On muistettava, että rintojen suurennus on auttanut lukuisia naisia tuntemaan itsensä omassa kehossaan kauniina. Sellainen muutos voi muuttaa koko elämän parempaan suuntaan.

 

Health Clinic on auttanut monia parantamaan elämänlaatuaan.

Kaikenlaisten kysymysten osalta kannattaa ottaa yhteyttä.