fbpx
Silikoni-implantit

Plastiikkakirurgia täydentyy päivittäin ja muuttuu tehokkaammaksi, turvallisemmaksi ja mukavammaksi. Esimerkiksi silikoni-implantit ja rintojen suurennus ovat tunnussanoja, jotka saattavat alasta puhuttaessa muistua ensimmäisinä mieleen.

Rinnat ovat meidän kulttuurissamme kuuma aihe, erityisesti kauneuskirurgiaan liittyen. Se, mitä tässä yhteydessä ei kovin hyvin tiedosteta, on se, että rintaimplantit ovat keksintö, jolla on pitkä historia ja joka on tuonut myönteisiä muutoksia jo useiden sukupolvien naisille.

 

4 yllättävää faktaa silikoni-implanteista:

  • Lähes 60 vuoden ikäinen keksintö – silikoni-implantit keksittiin ja otettiin käyttöön kuusikymmenluvun alussa ja tämän ajan kuluessa ne ovat kokeneet suuren kehityksen. Tänä aikana rintojen suurennustoimenpiteessä on käynyt miljoonia naisia.
  • Yksi kahdesta mahdollisuudesta – silikoni-implanttien lisäksi maailmalla ovat yleisiä myös Ranskassa keksityt implantit, jotka sisältävät fysiologista liuosta. Niihin verrattuna silikonin etuna on pienempi vuotomahdollisuus ja ihmisen kehon kaltainen tunne. Keksimisestään asti nämä vaihtoehdot ovat myös tavallaan kilpailleet keskenään, mikä on vaatinut kilpailuedun saavuttamiseksi jatkuvaa kehitystä.
  • Toimenpide on suosittu lasten saamisen jälkeen. Vaikka kaksikymppiset naiset muodostavatkin suuren osan rintojen suurennustoimenpiteessä käyneistä, toinen iso ryhmä ovat 30–40 -vuotiaat naiset, jotka haluavat palauttaa rintojensa aiemman koon ja ulkonäön raskauden ja imetyksen jälkeen.
  • Silikoni-implantit ovat apuna rintasyövästä parantuneille. Rintasyöpä voi valitettavasti muuttaa välttämättömäksi myös osittaisen tai kokonaisen mastektomian eli rintakudoksen poistamisen. Sekä silikoni-implantit että rasvansiirto ovat auttaneet naisia, jotka ovat halunneet ulkonäkönsä ennalleen palauttamista.

Lue lisäksi tarjoamistamme huipputeknologian silikoni-implanteista – B-Lite.

 

Nykyaikaiset silikoni-implantit ovat vain yksi esimerkki

Huipputeknologia ei ole ainoa kehityksen osa, sillä myös asenteet ovat muuttuneet. Oman ulkonäön ”virheiden” hyväksymisen ohella on täysin luonnollista myös haluta muokata ulkonäköään. Julkisuuden henkilöt kertovat vapaasti plastiikkakirurgiaan liittyvistä kokemuksistaan. Jokin kirurginen uudistus tai muutos omassa ulkonäössä on vahvistava ja myönteinen askel.

Hyvä esimerkki kehityksestä on se, että ihanteena on luonnollisuus, myös esimerkiksi rintojen suurennuksessa ja kasvojen muuttamisessa. Mehän kaikki tiedämme kertomuksia rintansa täyteen pumpanneista tai nenänsä ohueksi viilanneista kuuluisuuksista, mutta sellaiset ovat kuitenkin harvoin esiintyviä äärimmäisyyksiä. Olkoonpa kyseessä sitten silikoni-implantit taikka nenäleikkaus, nykyisin ihmiset haluavat vain tuoda todellisen minänsä esiin, eivätkä muokata itseään loputtomiin jonkin pakkomielteen mukaan.

 

Lue lisäksi: Mitä silikonien hinta sisältää?