fbpx
silmalaugude lõikus

Eräs yksityiskohta, joka monilla omassa ulkonäössä häiritsee, ovat löysät tai roikkuvat silmäluomet. Yleensä tämä muutos johtuu iästä, elämäntavasta tai terveydestä, mutta joku on elänyt koko elämänsä hänelle sopimattomin luomin. Tässä voi auttaa silmäluomien leikkaus. Hoitotoimenpide on nopea, valtaosalla tapauksista pysyvä ja se voi palauttaa kasvoille vuosientakaisen nuoruuden.

Silmät luovat vaikutelmaa kaikkein eniten

Ovatpa sitten kyseessä arkikeskustelut, kanssakäyminen työpaikalla tai vaikkapa ihailijat – katse kertoo hyvin paljon. Yleisvaikutelma muodostuu yksityiskohdista. Se on myös se jokin, joka ihmisille usein jää ensimmäisenä mieleen.

Rypyt ja luomien erityispiirteet saattavat monien katsetta kaunistaa, mutta on myös niitä, jotka eivät omalta osaltaan niin ajattele. Heidän onnekseen silmäluomien korjaus on helposti suoritettavissa. Muihin plastiikkakirurgian hoitotoimenpiteisiin verrattuna silmäluomien leikkaus:

  • on nopea – se kestää 0,5–1,5 tuntia
  • tapahtuu ilman nukutusta, joka merkitsee lyhyempää sairaalassa viipymistä
  • on pysyvä, myöhemmät muutokset ovat hyvin harvinaisia

On mahdollista korjata vain yläluomia tai alaluomia tai sitten molempia. Nuorekkaampi, sileämpi ja symmetrisempi katse, jonka silmäluomien leikkaus antaa, tuo kasvoille ja jopa koko olemukselle merkittävän muutoksen.

Silmäluomien leikkaus antaa luonnollisen tuloksen

Koska hoitotoimenpide joko palauttaa entisen ulkonäön tai tuo synnynnäisten erityispiirteiden takaa esiin halutut kasvonpiirteet, voit olla varma siitä, että leikkauksen jälkeisestä ulkonäöstä ei jää vierasta vaikutelmaa. Ammattitaitoisen kauneuskirurgian tuloksen tulisi aina täydentää ja silotella olemassa olevaa ulkonäköä ja silmäluomien leikkaus on jo olemukseltaan siihen suunnattu.

Luonnollisesti tulee antaa itselle aikaa paranemiseen – arpien väistyminen voi kestää jopa neljä kuukautta, mutta sinäkään aikana ne eivät yleensä ole kovin näkyviä. Silmien herkkyys ei kestä tavallisesti enempää kuin pari viikkoa.

Mitä hoitotoimenpide käsittää?

  • Paikallispuudutuksen
  • Pieniä viiltoja silmien ympärille
  • Löysän ihon ja rasvakudoksen poiston
  • Silmäluomien lihasten kiristämisen
  • Lopuksi viiltojen sulkemisen ompelein

Leikkauksen aikana potilas ei tunne mitään. Ennen leikkausta annetaan rentouttavaa lääkettä, jotta olo olisi mahdollisimman mukava. Koko toimenpiteeseen panostettu aika ja väliaikainen epämukavuuden tunne ovat pientä siihen verrattuna, että lopputulos pysyy varmasti vuosikausia.

Lue aiheesta lisää: Kasvojenkohotus todistaa, että ikä ei välttämättä näy kasvoista