fbpx
gynekomastia leikkaus

Ulkonäöstä johtuvat itsetunto-ongelmat ja niistä seuraava elämänlaadun lasku ovat erittäin todellinen ongelma myös miesten keskuudessa. Yksi yleisimpiä syitä siihen on rintarauhasten kasvu eli gynekomastia. Missään tapauksessa kyseessä ei ole jotain sellaista, jota tulisi hävetä, mutta ei tulisi myöskään häpäistä niitä, jotka etsivät tähän ongelmaan ratkaisua.

Ongelma ei usein ole ratkaistavissa elämäntapamuutoksella – gynekomastia leikkaus on miehelle varma tapa saada toivottu ulkonäkö.

 

Gynekomastiasta lyhyesti

Gynekomastialla on tärkeä yhteys kehon naissukupuolihormonien tasoon, joka voi olla seurausta ylipainosta, tietyistä lääkkeistä, harvemmin kasvaimesta tai maksan toimintahäiriöistä. Kyseessä ei ole vain rintojen liikakasvu, vaan rintarauhasten kehittyminen, josta puolestaan voi aiheutua nännien venymistä ja rintojen riippumista.

Yleisimmin gynekomastiaa esiintyy murrosikäisillä pojilla, mutta myös aikuisten miesten joukossa kyseessä on varsin yleinen ilmiö. Usein, ennen kaikkea teini-ikäisenä, se on ohimenevä ja fysiologisesti vaaraton ulkonäön muutos. Se saattaa kuitenkin vaikuttaa musertavasti itsetuntoon ja olla esteenä terveemmälle minä-kuvalle.

 

Miksi gynekomastia leikkaus on yleinen ratkaisu?

Vaikka gynekomastia ei välttämättä olekaan pysyvä kehon muutos, myös lyhyen aikaa kestänyt rintarauhasten kasvu voi jättää kehoon pysyviä merkkejä. Jokaisen ihmisen iho ei ole niin joustava, että esimerkiksi painonpudotus mahdollistaisi nännien palautumisen tai riippumisen lievenemisen. Jopa treenatussa kehossa voi siten havaita gynekomastian jälkiä.

Kauneusihanteet eivät ahdista vain naisia. Miehillä se on toisenlaista – kehoon suhtaudutaan usein kuin työvälineeseen, joka vaatii hiontaa ja ns. ”pehmeät paikat” eivät kuulu tähän pakettiin. Samalla varsin perusteltu voi olla sekin huoli, että keho ei muutukaan elämäntapamuutoksen jälkeen halutulla tavalla – myös siksi gynekomastia leikkaus on käyttöaihe jo tapahtuneen painonpudotuksen jälkeen.

Joka tapauksessa kyseessä on valinta, jonka tuloksena on symmetrisempi keho ja joka auttaa miestä tuntemaan olonsa vartalossaan hyväksi. Tässäkin yhteydessä tosiasia on, että plastiikkakirurgia voi auttaa muuttamaan omaa elämää parempaan suuntaan.

 

Mitä leikkaus käsittää?

  • Nukutuksessa poistetaan liiallinen rintarauhaskudos.
  • Tarpeen mukaan poistetaan myös liiallista ihoa ja suoritetaan rasvaimu.
  • Vaatii yhden yön viettämistä sairaalassa ja viikon lomaa leikkauksen jälkeen.

Gynekomastia leikkaus on yleensä riskitön hoitotoimenpide, johon ei liity komplikaatioita, ja joka on antanut toivotun tuloksen lukuisille miehille.

Lue hoitotoimenpiteestä lisää: Gynekomastia – rintojen korjaaminen miehillä