fbpx
липофилинг

Pyöreydet ovat muotia. Usein pyöreyttä ei kuitenkaan ole juuri siellä, missä haluaisit. Rasvansiirto eli lipofilling on mahdollisuus muuttaa tilannetta ja suurentaa sekä rintoja, lantioita että myös pakaroita. Miten tämä tarkemmin kuvattuna tapahtuu nimenomaan pakaroiden osalta?

 

Miksi sitä harkitaan?

Pyöreä ja jopa hieman mahtavampikin takamus on monissa kulttuureissa ollut hedelmällisyyden ja hyvän terveyden merkki, joten eipä ole ihme, että se on tärkeä myös meidän nykyaikaisissa kauneusihanteissamme. Jokaisen keho ei muotoudu siten kuin henkilö itse haluaisi. Ongelma ei usein ole edes elämäntavoissa – hoikkanakin ollessa tai painon pudotessa jokin kehon alue saattaa säilyttää ei-toivotun muotonsa. Jo puhtaasti yksilöllisistä syistä rasva ei välttämättä keräänny sinne, minne haluat. Lipofilling voi siinä tapauksessa auttaa.

Tärkeä vaikutus on myös populaarikulttuurilla. Yhä enemmän on esimerkiksi muusikoita, jotka ilmaisevat (jopa omissa teoksissa) olevansa ylpeitä pyöreyksistään. Se on edistänyt terveemmän kehonkuvan popularisointia ja on samalla saanut naiset muokkaamaan kehoaan. Lipofilling on tästä syystä tullut varsin suosituksi juuri pakaroiden suurentamisessa, mutta suosio ei johdu vain tästä – kyseessä on lisäksi verrattain vaaraton menetelmä muokata omia pyöreyksiään, koska materiaalina on oma rasva.

 

Miten lipofilling toimii?

  • Rasvaa imetään vähintään kuudelta toivotulta kehon alueelta.
  • Rasva siirretään pakaroihin.
  • Seuraa 3–6 kuukauden pituinen kasvuvaihe, jona pakaroiden uusi muoto hahmottuu.

Lipofilling pakaroihin ei vaadikaan sen enempää. Ennen leikkausta lääkäri voi arvioida, millaista kasvua on odotettavissa, ja haluttaessa hoitotoimenpiteen voi toistaa.

Tri. Siim Simmon kommentti:

Alustava tulos on nähtävissä muutaman viikon kuluessa. Aluksi tapahtuu turvotuksen laskua ja vähitellen uudet rasvasolut saavat uudessa paikassaan verenkierron. Osa rasvasoluista imeytyy eli sulaa pois, osa jää pysymään. Lopullisen tuloksen pitäisi olla näkyvissä puolen vuoden päästä leikkauksesta.

Pakaroiden lipofillingin etu on sama kuin rasvan siirtämisessä rintoihin – tulos on luonnollinen, sekä ulkonäöllisesti että tuntemusten osalta.

 

Kauanko tulos pysyy?

Rasvan siirtämisellä saadut pyöreydet katoavat vain suuremman painonpudotuksen yhteydessä. Siirretty rasva toimii kuin tavallinen rasva, kerääntyen ja kadoten kehon painon muuttumisen myötä. Siten tulos voi pysyä lukuisia vuosia ja jos suurempia painonpudotuksia ei ole, myös vuosikymmeniä.

Toiseen yleiseen pakaroiden suurennusvaihtoehtoon – implantteihin – verrattuna lipofillingin etuna on nopeampi ja helpompi hoitotoimenpide ja luonnollisempi ulkonäkö. Implanttien ns. elinikä saattaa myös tietyissä olosuhteissa olla lyhyempi.

Siten lipofilling on tehokas, pysyvä ja harvoin komplikaatioita aiheuttava tapa suurentaa pakara-aluettaan, ja siihen liittyy rasvan ottaminen alueelta, jossa sitä voi olla liikaa. Luo itsellesi haluamasi ulkonäkö!

Samantapaisesta aiheesta: Miten rasvan siirtäminen rintoihin eroaa implanteista?