Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys - Ilmainen konsultaatio Helsingissä

Abdominoplastia (vatsanahan kiristys)

Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys eli vatsan kiinteytys on toimenpide, jossa poistetaan suurempaa rasvakerrosta ja koko etumaisen vatsa-alueen löystynyt iho. Lisäksi voidaan pingottaa vatsalihaksia. Parhaat mahdollisuudet esteettisesti hyvän tuloksen saamiseen on hyvässä fyysisessä kunnossa olevalla hoikalla ihmisellä, jonka vatsan alueen rasvakoe tai löystynyt iho ei reagoi harjoituksiin eikä ruokavalioon.

 

Kirurgi Tri Rein Adamson / tri Martin Adamson / tri Siim Simmo
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 1,5-2,5 tuntia
Yötä sairaalassa 2
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Hinta Mini-abdominoplastia 2 890 €
Abdominoplastia 3 390 €* (+kylkien rasvaimu, lisäksi 600 €)
* hintaan sisältyy vatsalihasten pingottaminen ja navan siirtäminen
Osamaksu medicredit

alk. 78 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon Helsingissä

 

Hoikka vyötärö on olennainen tekijä ulkonäön kannalta. Tiukka vatsa ja vyötärö ovat tärkeä osa sekä miesten että naisten työ- ja yksityiselämässä. Naiset ovat usein tyytymättömiä vatsaansa monien synnytyksien ja painonpudotusten jälkeen.

Vatsanahan kiristys (abdominoplastia)

Voimakkaan, pitkäaikaisen vatsan ihon venytyksen takia liikuntaelimistö on löystynyt ja ahkerasta liikunnasta huolimatta vatsan lihakset saattavat etääntyä toisistaan (diastaasi).

Iho on alimman ihonalaiskudoksen kanssa usein niin voimakkaasti venynyt, että synnytyksen tai painonpudotuksen jälkeen vatsa pysyy löystyneenä ja vahvasti ryppyisenä.

Ihon ja vatsalihasten päällä sijaitsevan ihonalaisen kudoksen muutoksiin voi liikunnan, hieronnan tai muun ulkoisen menetelmän avulla vaikuttaa vain rajallisesti, sillä monissa tapauksissa on kyse tärkeiden tukirakenteiden repeämisestä ja ns. raskausarpien syntymisestä.

Kireän vyötärön saavuttaminen voi olla myös ajankohtaista positiivisen elämänmuutoksen jälkeen, jolloin on pudotettu painoa ja harrastetaan säännöllisesti liikuntaa. Tällöin vatsan muotoilulla voidaan hyvin optimoida ei-kauniina tuntuvaa vatsa-aluetta. Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys eli vatsan kiinteytys on toimenpide, jossa poistetaan suurempaa rasvakerrosta ja koko etumaisen vatsa-alueen löystynyt iho. Lisäksi voidaan pingottaa vatsalihaksia. Abdominoplastia voi parantaa vatsan ulkonäköä huomattavasti. Tulos riippuu tietenkin myös ihon, aluskudoksen ja lihasten kunnosta.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

“Minusta huolehdittiin alusta loppuun asti hyvin. Toiminta on asiallista. Lääkäri ja hoitaja Suomessa kehuivat leikkausjälkeä erittäin hyvin tehdyksi. Olen tyytyväinen saamaani hoitoon ja tulokseen.”

LUE SUOSITUKSIA

 

Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys – mitä voi odottaa?

Parhaat mahdollisuudet esteettisesti hyvän tuloksen saavuttamiseksi on hyvässä fyysisessä kunnossa olevalla hoikalla ihmisellä, jonka vatsan alueen rasvakoe tai löystynyt iho ei reagoi harjoituksiin eikä ruokavalioon.

Jos aiotaan pudottaa painoa, olisi hyvä odottaa leikkauksen kanssa, kunnes toivepaino on saavutettu. Myös naiset, jotka haluavat synnyttää lapsia, voisivat odottaa, koska juuri vatsan lihakset, joita leikkauksella pingotetaan, voivat raskauden aikana uudestaan etääntyä toisistaan. Jos edellisistä operaatioista on jäänyt arpia, voi olla, että muotoiluleikkauksen tekeminen on vaikeampaa. 

Vatsan muotoiluleikkaus eli abdominoplastia on toimenpide, josta jää bikinialueelle melko pitkä arpi, joka ajan mittaan muuttuu pehmeämmäksi ja huomaamattomaksi. Lisäksi napa siirretään uuteen paikkaan ja sen muotoa muutetaan vähän. Pieni pyöreä arpi voi muodostua.

Klassisen vatsan muotoilun ohella voidaan tehdä myös osittainen vatsan muotoiluleikkaus. Silloin tehdään pienempi ihoviilto eikä muuteta navan paikkaa. Tämä on erityisen sopiva vatsan alaosan ongelmiin. Rasvaimu on mahdollista yhdistää osittaiseen tai täydelliseen leikkaukseen. Näitä näkökohtia ja vaihtoehtoja punnitaan leikkausta suunniteltaessa.

 

Miten valmistautua leikkaukseen?

 • Ennen suunniteltua leikkausta kunnon ja terveyden tulisi olla hyvä.
 • Nikotiinin ja alkoholin käytön rajoittaminen minimiin on suositeltavaa. Tupakointi vaikeuttaa leikkausalueen mikroverenkiertoa. Siksi on suositeltavaa välttää tupakointia kaksi viikkoa ennen leikkausta ja kaksi viikkoa sen jälkeen.
 • Hormoneja sisältävien valmisteiden (e-pillerit, hormonien korvausvalmisteet) käyttäminen on tarvittaessa tilapäisesti keskeytettävä.
 • Missään tapauksessa ei saa käyttää aspiriinia tai muita vastaavia valmisteita vähintään 14 päivää ennen leikkausta. 
 • On suositeltava pitää leikkauksen jälkeen noin 7–10 päivää sairauslomaa toipumisen turvaamiseksi.

 

Sairaalassaoloaika

Yleensä on tarpeellista olla sairaalassa 2 päivää. Leikkauksen jälkeistä yleistilaa ja toipumista seurataan sekä mahdolliset komplikaatiot hoidetaan.

Nukutus

Abdominoplastialeikkaus tehdään yleisanestesiassa. Ennen leikkausta anestesialääkäri tekee tarvittavat tutkimukset ja varmistaa sopivan nukutuksen.

 

Leikkauksen kulku

Leikkaus kestää yleensä 1,5–3 tuntia leikkauksen laajuuden mukaan. Leikkauksen täsmällinen kesto riippuu anatomisista rakenteista, odotuksista ja myös kirurgin suosituksista.

Periaatteessa leikkaus tapahtuu näin:

Aluksi tehdään pitkä ihoviilto, joka kulkee häpyluun yläpuolelta lantioon. Lisäksi poistetaan napa pyöreän ihoviillon avulla. Osittaisessa vatsan muotoilussa ihoviilto on merkittävästi pienempi eikä navan ihoviiltoa ehkä tarvitse tehdä. Tämä voi tosin tarkoittaa sitä, että navan paikka siirtyy alaspäin. Sen jälkeen poistetaan iso ihoalue kylkiluihin asti, jotta päästään vatsalihasten läpi. Vatsan pitkittäiset lihakset siirretään lähemmäs toisiaan, pingotetaan ja kiinnitetään uuteen paikkaan. Näin saadaan tiukempi vatsa ja kapeampi vyötärö.

Sivuun nostettu iho asetetaan sitten takaisin, liiallinen iho poistetaan. Sen jälkeen kiinnitetään napa uuteen paikkaan.

Haavadreenit asennetaan leikkauksessa, ja niiden kautta erittyy veri ja kudosneste. Haava suljetaan ja laitetaan taitokset. Osittaisessa vatsan muotoilussa tiukennetaan vain navan ja ihoviillon alueen välistä ihoa. Sitä osaa venytetään alaspäin, poistetaan ylimääräinen iho ja sen jälkeen suljetaan haava.

 

Leikkauksen jälkeen – mihin kiinnittää huomiota

 • Ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä haava-alueella on kipua. Siksi normaaleja liikkeitä pitää välttää ja määrätään yleensä tulehduskipulääkkeitä.
 • Leikkauksen aikana laitetut haavadreenit poistetaan yleensä ensimmäisenä leikkauksen jälkeisenä päivänä. Side poistetaan seuraavina päivinä.
 • Ensimmäisinä päivinä leikkauksen jälkeen on hyvä välttää fyysistä rasitusta, jotta turvotus laskisi. Mahdolliset turvotukset, mustelmat ja ihon tunnottomuus häviävät leikkauksen jälkeisinä viikkoina kokonaan.
 • Leikkauksen jälkeen asennetaan vielä leikkauspöydällä erityinen, etukäteen valmiiksi mitattu vaakapandaasi tai vaakahousut.
 • Leikkauksessa käytettävät langat sulavat itsestään, mutta joissain tapauksissa yksittäisiä saumoja pitää poistaa. Aluksi haava punoittaa ja on kova; muutaman kuukauden kuluttua haava muuttuu vaaleammaksi ja tasaantuu lopulta. Erityisiä haavoja hoitavia salvoja voi alkaa käyttää 3 viikkoa operaation jälkeen. Auringolta haavan aluetta tulee suojata ensimmäiset 6 kuukautta (sopiva vaatetus, laastarit).
 • Voinnin mukaan normaalia elämää voi aloittaa muutaman päivän kuluttua, ensimmäisellä leikkauksen jälkeisellä viikolla pitäisi kuitenkin pitää Tupakointia, alkoholia, saunaa ja höyrysaunaa tulee välttää.
 • Liikunta on sallittu kuusi viikkoa leikkauksen jälkeen.

 

Abdominoplastialeikkauksia suorittavat tohtori Rein Adamson ja tohtori Martin Adamson ja tohtori Siim Simmo, jotka ovat kokeneita vartalonmuotoilukirurgeja.
Kysy lisätietoa tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon Helsingissä.