Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys Virossa

Abdominoplastia (vatsanahan kiristys)

Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys eli vatsan kiinteytys käsittää suuremman rasvakerroksen poistamista ja koko etumaisen vatsa-alueen löyhtyneen ihon poistoa, lisäksi on mahdollista pingottaa vatsalihaksia. Parhaat mahdollisuudet esteettisesti hyvän tuloksen saavuttamiseksi on hyvässä fyysisessä muodossa hoikalla ihmisellä, jonka vatsan alueen rasvakoe tai löystynyt iho ei reagoi harjoituksiin eikä ruokavalioon.

 

Kirurgi Tri. Rein Adamson / tri. Martin Adamson / tri. Siim Simmo
Anestesia Yleisanestesia
Leikkausen kesto 1,5-2,5 tuntia
Yötä sairaalassa 2-3
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Hinta Mini-abdominoplastia 2790 €
Abdominoplastia 3290 €
(+kylkien rasvaimu, lisäntyy 600 €)* hintaan sisältyy vatsalihasten pingottaminen ja navan siirtäminen
Osamaksu medicredit

alk. 81,67€ / kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

Hoikka vyötärö on olennainen tekijä ulkonäön kannalta. Tiukka vatsa ja vyötärö ovat tärkeä osa sekä miesten että naisten työ- ja yksityiselämässä. Naiset ovat usein tyytymättömiä vatsaansa monien
synnytyksien ja painopudotusten jälkeen.

Vatsanahan kiristysVoimakkaan, pitkäaikaisen vatsan ihon venytyksen takia on liikuntaelimistö löystynyt ja ahkerasta liikunnasta huolimatta saattaa syntyä vatsan lihasten toisistaan etääntyminen (diastaasi).

Iho alimman ihonalaiskudoksen kanssa on usein niin voimakkaasti venynyt, että synnytyksen tai painopudotuksen jälkeen säilyy löystynyt, vahvasti ryppyinen vatsa.

Ihon ja vatsalihasten päällä sijaitsevan ihonalaisen kudoksen muutoksiin vaikuttaminen liikunnan, hieronnan tai muun ulkoisen menetelmän avulla on mahdollista vain rajallisesti, sillä monissa tapauksissa on kyse tärkeiden tukirakenteiden repeämisestä ja ns. raskausarpien syntymisestä.

Kireän vyötärön saavuttaminen voi olla myös ajankohtaista positiivisen elämämuutoksen jälkeen, jolloin on saavutettu painopudotus ja harrastetaan säännöllisesti liikunta. Tällöin vatsan muotoilu on hyvä tilaisuus optimoimaan ei-kauniina tuntuva vatsa-aluetta. Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys eli vatsan kiinteytys käsittää suuremman rasvakerroksen poistamista ja koko etumaisen vatsa-alueen löyhtyneen ihon poistoa. Lisäksi on mahdollista pingottaa vatsalihaksia. Abdominoplastia voi parantaa vatsan ulkonäköä huomattavasti. Tulos riippuu tietenkin myös ihon, aluskudoksen ja lihasten kunnosta.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

“Minusta huolehdittiin alusta loppuun asti hyvin. Toiminta asiallista. Lääkäri ja hoitaja Suomessa kehuivat leikkausjälkeä erittäin hyvin tehdyksi. Olen tyytyväinen saamaani hoitoon ja tulokseen.

LUE SUOSITUKSIA

 

Abdominoplastia eli vatsanahan kiristys – mitä voi odottaa?

Parhaat mahdollisuudet esteettisesti hyvän tuloksen saavuttamiseksi on hyvässä fyysisessä muodossa hoikalla ihmisellä, jonka vatsan alueen rasvakoe tai löystynyt iho ei reagoi harjoituksiin eikä ruokavalioon.

Jos suunnitellaan painonpudotusta, olisi hyvä odottaa edellä mainitun leikkauksen kanssa kunnes toivepaino on saavutettu. Myös naiset, jotka haluavat synnyttää lapsia, voisivat odottaa, koska juuri vatsan lihakset, joita leikkauksella pingotetaan, voivat raskauden aikana uudestaan toisistaan etääntyä. Jos esiintyy edellisistä operaatioista arpia, voi olla, että muotoiluleikkauksen tekeminen on vaikeampi.

Vatsan muotoiluleikkaus eli abdominoplastia jättää suhteellisen pitkän arven bikini-alueelle, joka ajan mittaan muuttuu pehmeämmäksi ja huomaamattomaksi. Lisäksi napa saa uuden sijainnin ja muutetaan vähän sen muotoa. Pieni pyöreä arpi voi muodostua.

Klassisen vatsan muotoilun ohella voidaan tehdä myös osittaista vatsan muotoiluleikkausta. Silloin tehdään pienempi ihoviilto ja eikä muuteta navan sijaintia. Tämä on erityisen sopiva vatsan alaosan ongelmiin. Rasvaimu on mahdollista yhdistää osittaiseen tai täydelliseen leikkaukseen. Näitä näkökohtia ja vaihtoehtoja punnitaan leikkausta suunniteltaessa.

 

Miten valmistautua leikkaukseen?

 • Ennen suunniteltua leikkausta kunnon ja terveyden tulisi olla hyvä.
 • Nikotiinin ja alkoholin käytön rajoittaminen minimiin on suositeltava. Tupakointi vaikeuttaa lisäksi myös leikkausalueen mikroverenkiertoa. Siksi on suositeltava välttää tupakointia kaksi viikkoa ennen ja 2 viikkoa operaation jälkeen.
 • Hormoneja sisältävien valmisteiden (e-pillerit, hormonien korvausvalmisteet) käyttäminen on tarvittaessa tilapäisesti keskeytettävä.
 • Missään tapauksessa ei saa käyttää aspiriinia tai muita vastaavia valmisteita vähintään 14 päivää ennen leikkausta. 
 • On suositeltava suunnitella leikkauksen jälkeiseksi ajaksi noin 7- 10 sairaslomapäivää toipumisen turvaamiseksi.

 

Sairaalassa viipyminen

Yleensä on tarpeellista olla sairaalassa 1-2 päivää. Leikkauksen jälkeistä yleistilaa ja toipumista seurataan sekä mahdolliset komplikaatiot hoidetaan.

Nukutus

Abdominoplastia leikkaus tehdään yleisanestesiassa. Ennen leikkausta anestesialääkäri suorittaa tarvittavat tutkimukset ja varmistaa sopivan nukutuksen.

 

Leikkauksen kulku

Leikkaus kestää yleensä 1,5–3 tuntia riippuen leikkauksen laajuudesta. Leikkauksen täsmällinen kesto riippuu anatomisista rakenteista, odotuksista ja myös kirurgin suosituksista.

Periaatteessa leikkaus tapahtuu näin:

Aluksi tehdään pitkä ihoviilto, joka kulkee häpyluun yläpuolelta lantioon. Lisäksi poistetaan napa pyöreän ihoviillon avulla. Osittaisellamuotoilulla on ihoviilto merkittävästi pienempi ja navan ihoviillosta on mahdollista luopua. Tämä voi tosin tarkoittaa sitä, että navan sijainti liikkuu alaspäin. Sen jälkeen poistetaan iso ihoalue kylkiluiden asti, jotta päästään vatsalihasten läpi. Vatsan pitkittäiset lihakset siirretään lähemmäs toisiaan, pingotetaan ja kiinnitetään uuteen paikkaan. Sen avulla saavutetaan tiukempi vatsa ja kapeampi vyötärö.

Sivuun nostettu iho asennetaan sitten takaisin, liiallinen iho poistetaan. Sen jälkeen kiinnitetään napa uuteen paikkaan.

Haavadreenit asennettaan leikkauksessa niiden kautta erittyy veri ja kudosneste. Haava suljetaan ja laitetaan taitokset. Osittaisella vatsan muotoilulla tiukennetaan vain navan ja ihoviillon alueen välistä ihoa. Sitä osaa venytetään alaspäin, poistetaan ylimääräinen iho ja sen jälkeen suljetaan haava.

 

Operaation jälkeen – mihin kiinnittää huomiota

 • Ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä haava- alueella on kipua. Siksi ovat normaalit liikkeet rajoitettu ja määrätään yleensä tulehduskipulääkkeitä.
 • Leikkauksen aikana laitetut haavadreenit poistetaan yleensä ensimmäisenä leikkauksen jälkeisenä päivänä. Side poistetaan seuraavina päivinä.
 • Ensimmäisinä päivinä leikkauksen jälkeen on hyvä välttää fyysistä rasitusta, jotta turvotus laskisi. Mahdolliset turvotukset, mustelmat ja ihon tunnottomuus häviävät leikkauksen jälkeisinä viikkoina kokonaan.
 • Leikkauksen jälkeen asennetaan vielä leikkauspöydällä erityinen, etukäteen valmis mitattu vaakapandaasi tai vaakahousut.
 • Leikkauksessa käytettävät langat sulavat itsestään, joissain tapauksissa on tarpeellista poistaa yksittäiset saumat. Aluksi haava on punoittava ja kova; muutaman kuukauden kuluttua muuttuu haava vaaleammaksi ja tasaantuu lopulta. Erityisen haavoja hoitavien salvojen käyttämistä voi aloittaa 3 viikkoa operaation jälkeen. Auringolta tulee haavan aluetta suojata ensimmäiset 6 kuukautta (sopiva vaatetus, laastarit).
 • Riippuen voinnista voitte normaalia elämää aloittaa muutaman päivän kuluttua, ensimmäisen leikkauksen jälkeiseen viikkoon pitäisi kuitenkin suunnitella lomaa. Tupakointia, alkoholia, saunaa ja höyrysaunaa tulee välttää.
 • Liikunta on sallittu kuusi viikkoa leikkauksen jälkeen.

 

Abdominoplastia leikkausta toteuttaa tohtori Rein Adamson tai tohtori Martin Adamson tai tohtori Siim Simmo, jotka ovat kokeneita vartalonmuotoilukirurgeja.
Kysy lisätietoja tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon.