fbpx

Gynekomastia

Gynekomastia on tila, jossa miehen rinnat ovat kasvaneet normaalia suuremmiksi siten, että rinta on naisen rinnan kaltainen. Leikkauksessa poistetaan kasvanut rintarauhaskudos, joko yksin tai yhdessä rasvaimun kanssa. Yhdistetyssä leikkauksessa, jossa tehdään sekä rasvaimu että kirurginen leikkaus, tehdään ensin rasvaimu ja sitten liiallisen rintarauhasen poisto.

 

  
KirurgiTri Siim Simmo / prof Jyri Hukki / tri Heikki Penttilä / tri Rein Adamson
AnestesiaYleisanestesia
Leikkauksen kesto1-1,5 tuntia
Yötä sairaalassa1
Sairausloman tarve1 viikko
Hinta3 390 €
Osamaksu

medicredit

alk. 81 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

 
KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

 

Yleisimmät ongelmat, ratkaisut

Gynekomastia on tila, jossa miehen rinnat ovat kasvaneet normaalia suuremmiksi siten, että rinta on naisen rinnan kaltainen. Useimmiten muutoksia on molemmissa rinnoissa, mutta muutosta voi tapahtua myös vain toisessa.

Gynekomastia

Teini-ikäisillä voi esiintyä gynekomastiaa usein ja silloin ei ole kyse sairaudesta.
Tätä voi esiintyä joka toisella nuorella. Teini-iän rintojen suureneminen häviää yleensä itsestään kokonaan.

Myös aikuisilla miehillä esiintyy gynekomastiaa varsin usein, eikä sen syitä tiedetä. Mahdollisia syitä voivat olla maksan vajaatoiminta tai se, että käytetään estrogeenia sisältäviä lääkkeitä, joiden vuoksi mies- ja naissukuhormonien taso on muuttunut. Harvoin häiriötä voi aiheuttaa kasvain (syöpä).

Merkittävästi ylipainoisen henkilön pitäisi ruokavalion ja liikunnan avulla yrittää pudottaa painoa, jolloin rintojen koko voi pienentyä. Jos miehen gynekomastian syynä on alkoholin tai anabolisten steroidien käyttö, on suositeltavaa rajoittaa niiden käyttöä tai lopettaa se.

 

Leikkaukseen valmistautuminen

 • Ennen leikkausta on hyvä olla terve ja hyvässä kunnossa. Nikotiinin ja alkoholin käyttöä tulisi vähentää tai lopettaa se. Jos käytätte lääkkeitä, leikkaavaa lääkäriä tulisi konsultoida niiden käytöstä. Lisäksi aspiriinia tai asetyylisalisyylihappoa sisältävien valmisteiden käyttö on lopetettava vähintään seitsemän (7) päivää ennen leikkausta.
 • Ennen leikkausta otetaan tarvittavat laboratoriokokeet ja laaditaan toimenpideaikataulu asiakkaan elämäntilanteen mukaan.
 • Sairauslomaa on noin viikko leikkauksen jälkeen. Toimenpiteen jälkeen on vältettävä urheiluharrastuksia.
 • Toimenpide suunnitellaan huolellisesti potilaan kanssa ennen leikkausta ja vastaanotolla käydään läpi mm. jälkihoito, riskit sekä vastataan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

 

Sairaalassaoloaika

Pienet viat voidaan korjata avohoidossa tai päiväpoliklinikkakäynnillä. Suuret leikkaukset vaativat parin päivän sairaalassaolon.

Narkoosi

Pienet leikkaukset tehdään paikallispuudutuksessa, suurempiin leikkauksiin tarvitaan anestesiaa. Paikallispuudutuksen tueksi annetaan myös rauhoittavaa lääkettä.

 

Leikkauksen kulku

Leikkaus kestää yleensä pari tuntia. Leikkauksessa poistetaan kasvanut rintarauhaskudos, joko yksin tai yhdessä rasvaimun kanssa.

Yhdistetyssä leikkauksessa, jolloin tehdään sekä rasvaimu että kirurginen leikkaus, tehdään ensin rasvaimu ja sitten liiallisen rintarauhasen poisto.
Liikuttamalla kapeaa, tyhjää kanyylia rasva tehdään kulkevaksi ja sitten se poistetaan. Nämä toimenpiteet voivat tuntua tärinänä.
Normaalia on drenaasin asettaminen haava-alueelle, jolloin haavanesteet pääsevät vuotamaan ulos. Lisäksi asennetaan tiivis side, joka tukee uutta rinnan muotoa.

 

Leikkauksen jälkeen

Lievä kipu ja paineen tunne haavan alueella on ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä täysin normaalia, ja kipuja voidaan lievittää kipulääkityksellä. Tukisidosta tulee käyttää lääkärin ohjeen mukaan, ompeleet ovat itsestään sulavia. Useimmat potilaat ovat leikkauksen tulokseen tyytyväisiä. Tulos on yleensä pysyvä.

 

Gynekomastia leikkaus – hintaan sisältyy:

 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Konsultaatio sairaalassa ennen leikkausta
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet)
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet
 • Jälkitarkastus Helsingissä

 

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Gynekomastialeikkauksia suorittaa tohtori Rein Adamson, joka on Viron kokeneimpia vartalonmuotoilukirurgeja.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ