Gynekomastia leikkaus Virossa

Gynekomastia

Gynekomastia on tila, jossa miehen rinnat ovat kasvaneet normaalia suuremmiksi, siten että rinta on naisen rinnan kaltainen. Leikkauksessa poistetaan kasvanut rintarauhaskudos, ja tämä tehdään joko yksin tai yhdessä rasvaimun kanssa. Yhdistetty leikkaus, jolloin tehdään sekä rasvaimu että kirurginen leikkaus, tehdään ensin rasvaimu ja sitten liiallisen rintarauhasen poisto.

 

Kirurgi Tri. Rein Adamson
Anestesia Yleisanestesia
Leikkausen kesto 1-1,5 tuntia
Yötä sairaalassa 1
Sairausloman tarve 1 viikko
Hinta 1890 €
Osamaksu medicredit

alk. 55,42 € / kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

Yleisimmät ongelmat, ratkaisut

Gynekomastia on tila, jossa miehen rinnat ovat kasvaneet normaalia suuremmiksi, siten että rinta on naisen rinnan kaltainen. Useimmiten muutokset ovat molemmissa rinnoissa, mutta muutosta voi tapahtua myös vain toisessa.

Gynekomastia

Teini-ikäisillä nuorilla voi esiintyä gynekomastiaa usein ja silloin se ei ole sairauden ilmiö.
Tätä voi esiintyä joka toisella nuorella. Teini-iän rintojen suureneminen häviää yleensä
itsestään kokonaan.

Myös aikuisilla miehillä esiintyy gynekomastiaa varsin usein, ja esiintymisen syyt ovat tuntemattomia. Mahdollisia syitä voivat olla maksan vajaatoiminta, estrogeenia sisältävien lääkkeiden ottaminen, joiden vuoksi mies- ja naissukuhormonien taso on muuttunut. Harvoin voi häiriötä aiheuttaa kasvain (syöpä).

Merkittävästi ylipainoisen henkilön pitäisi ruokavalion ja liikunnan avulla yrittää pudottaa painoa, jolloin rintojen koko voi pienentyä. Jos miehen gynekomastian syynä on alkoholin tai anabolisten steroidien käyttö, on suositeltavaa niiden käytön rajoittaminen tai lopettaminen.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Leikkaukseen valmistautuminen

  • Ennen leikkausta on hyvä olla terve ja hyvässä kunnossa. Nikotiinin ja alkoholin käyttö tulisi vähentää tai lopettaa. Jos käytätte lääkkeitä, leikkaavaa lääkäriä tulisi konsultoida niiden käytöstä. Lisäksi aspiriinia tai asetyylisalisyylihappoa sisältävien valmisteiden käyttö on lopetettava vähintään seitsemän (7) päivää ennen leikkausta.
  • Ennen leikkausta otetaan tarvittavat laboratoriokokeet ja laaditaan toimenpideaikataulu asiakkaan elämäntilanteen mukaan.
  • Sairauslomaa on noin viikko leikkauksen jälkeen. Toimenpiteen jälkeen on vältettävä urheiluharrastuksia.
  • Toimenpide suunnitellaan huolellisesti potilaan kanssa ennen leikkausta sekä vastaanotolla käydään läpi mm. jälkihoito, riskit sekä vastataan mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Sairaalassa oloaika

Pienet viat voidaan korjata avohoidossa tai päiväpoliklinikkakäynnillä. Suuret leikkaukset vaativat parin päivän sairaalassaolo.

Narkoosi

Pienemmät leikkaukset tehdään paikallispuudutuksessa, suurempiin leikkauksiin tarvitaan anestesiaa. Paikallispuudutuksen tueksi annetaan myös rauhoittavaa lääkettä.

 

Leikkauksen kulku

Leikkaus kestää yleensä pari tuntia. Leikkauksessa poistetaan kasvanut rintarauhaskudos, ja tämä tehdään joko yksin tai yhdessä rasvaimun kanssa.

Yhdistetty leikkaus, jolloin tehdään sekä rasvaimu että kirurginen leikkaus, tehdään ensin rasvaimu ja sitten liiallisen rintarauhasen poisto.
Kapean, tyhjän kanyylin liikuttamisen avulla tehdään rasva kulkevaksi ja sitten se poistetaan. Nämä toimenpiteet voivat tuntua tärinänä.
Normaalia on drenaasin asettaminen haava- alueelle, jolloin haavanesteet pääsevät vuotamaan ulos. Lisäksi asennetaan tiivis side, joka tukee uutta rinnan muotoa.

 

Leikkauksen jälkeen

Lievä kipu ja paineen tunne haavan alueella on ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä täysin normaalia, ja kivut voidaan lievittää kipulääkityksellä. Tukisidosta tulee käyttää lääkärin ohjeen mukaan, ompeleet ovat itsestään sulavat. Useimmat potilaat ovat leikkauksen tulokseen tyytyväisiä. Tulos on yleensä pysyvä.

 

Gynekomastia leikkausta toteuttaa tohtori Rein Adamson, joka on yksi Viron kokeneimmista vartalonmuotoilukirurgeista.
Kysy lisätietoja tai varaa aika.