Nenäleikkaus - rhinoplastia Virossa

Nenäleikkaus (rhinoplastia)

Rhinoplastia leikkauksella voidaan suurentaa ja pienentää nenää, muokata sen kärkeä, nenäonteloiden leveyttä tai muuttaa kulmaa nenän ja ylähuulen välillä. Leikkauksella korjataan synnynnäisiä vikoja, nenävaurioita sekä auttaa ihmisiä, joilla on hengitysvaikeuksia. Jos on nenään liittyviä terveydellisiä tai kosmeettisia ongelmia, voi rhinoplastia olla ratkaisu.

 

Kirurgi Tri. Aet Saarts
Anestesia Yleisanestesia
Leikkausen kesto 1-4 tuntia
Yötä sairaalassa 1-2
Sairausloman tarve 2 viikkoa
Hinta 4000-4500 €
4600-5100 € (toistuva leikkaus)
Osamaksu medicredit

alk. 108,33 € / kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

NenäleikkausNenäleikkaus (rhinoplastia) eli nenän korjaaminen on kosmeettinen leikkaus, joka vaikuttaa nenän ulkonäköön, rakenteeseen ja toimintaan. Leikkauksella voidaan suurentaa ja pienentää nenää, muokata sen kärkeä, nenäonteloiden leveyttä tai muuttaa kulmaa nenän ja ylähuulen välillä.

Rhinoplastialla korjataan synnynnäisiä vikoja, nenävaurioita sekä auttaa ihmisiä, joilla on hengitysvaikeuksia. Jos on nenään liittyviä terveydellisiä tai kosmeettisia ongelmia, voi rhinoplastia olla ratkaisu.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Nenäleikkauksen kriteerit

Leikkaukseen parhaiten soveltuvat ne, jotka haluavat parantaa nenän ulkonäköä, mutta
eivät vaadi täydellistä nenää. Realististen odotuksien lisäksi on rhinoplastia miettivällä oltava hyvä psyykkinen ja fyysinen terveys.

Lisäksi vähintään 18-vuoden ikä, sillä silloin on jo myös nenän kehittyminen päättynyt.

 

“Olin todella jännittynyt ennen leikkaukseen menoa, mutta kaikki hoitui niin hienosti ettei paikan päällä tarvinut enään jännitellä! Paljon kiitoksia 🙂

LUE SUOSITUKSIA

 

Mitä rhinoplastia eli nenäleikkaus täsmälleen on

Ei ole olemassa yhtä nenäleikkauksen tapaa, joka vastaisi kaikkien tarpeisiin. Nenäleikkaus tehdään mukauttaen jokaisen leikattavan tarpeita. On kaksi tapaa nenän rungon sen muodon muuttamiseksi: suljettu (sisäinen) ja avoin (ulkoinen) menetelmä.

Suljetussa rhinoplastiassa tehdään ihoviillot nenäonteloon (sieraimeen sisään), iho ja ihonalainen kudos jaetaan alla sijaitsevista rakenteista, muutetaan luiden sijaintia, rustoa lisätään, poistetaan luut jne. Avoimessa leikkauksessa tehdään ihoviilto sieraimia erottavaan väliseinämään, ja leikkauksen arvet ovat minimaaliset.
Jos samaan aikaan esiintyy hengitysvaikeuksia, voidaan nenän sisusta korjata saman operaation aikana (septoplastia).

Yleensä leikkaus suoritetaan yleisanestesiassa.

 

Kuinka valmistautua leikkaukseen

Parhaan leikkaustuloksen saavuttamiseksi on tärkeätä seurata lääkäriltä saatuja ohjeita;

  • Vältä tupakointia useita viikkoja ennen leikkausta ja myös leikkauksen jälkeen.
  • Vältä tiettyjä lääkkeitä, kuten aspiriinia ja tulehduskipulääkkeitä vähintään 10 päivää ennen leikkausta.

 

Mitä odottaa paranemiselta

Leikkauksen jälkeen on tärkeää levätä riittävän usein makuultaan ja pitää pää rinnan yläpuolella, jotta vuoto olisi vähäistä ja turvotus laskisi. Seuraavat varotoimenpiteet nopeuttavat paranemista:

  • Vältä uintia
  • Vältä niistämistä.
  • Vältä ruokia, jotka edellyttävät puremista.
  • Vältä kasvojen mimiikkaa kuten naurua ja itkua.
  • Pese hampaita hyvin varovaisesti, vähennä ylähuulen liikkuvuutta.
  • Käytä helposti päälle puettavia vaatteita, jotka eivät vaadi pään yli vetämistä

Lisäksi silmälasien tai aurinkolasien käyttöä tulee rajoittaa vähintään 4 viikkoa leikkauksen jälkeen, jotta välttää liiallista painetta nenälle. Suoraa auringonvaloa tulee välttää vähintään 3 kuukautta – liikaa aurinkoa voi aiheuttaa pysyviä ihon värimuutoksia.

 

Tulokset

Hyvin pienet muutokset nenän rakenteessa usein vain millimetriä, voi vaikuttaa huomattavasti nenään ja koko kasvojen ilmeeseen ja ulkomuotoon. Lopputuloksen näkyminen voi kuitenkin kestää jopa kokonaisen vuoden, ja sen ajan voi nenän muodossa tapahtua vielä vähäisiä muutoksia.

 

Nenän muotoilua (rhinoplastia) toteuttaa asiantuntijatohtori Aet Saarts, joka on yksi Viron johtavammista nenäkirurgeista.
Kysy lisätietoja tai varaa aika.