Nenäleikkaus eli rhinoplastia Virossa - The Health Clinic

Nenäleikkaus (rhinoplastia)

Rhinoplastisella leikkauksella voidaan suurentaa ja pienentää nenää, muokata sen kärkeä, nenäonteloiden leveyttä tai muuttaa kulmaa nenän ja ylähuulen välillä. Leikkauksella korjataan synnynnäisiä vikoja, nenävaurioita sekä voidaan auttaa ihmisiä, joilla on hengitysvaikeuksia. Jos on nenään liittyviä terveydellisiä tai kosmeettisia ongelmia, rhinoplastia voi ne ratkaista.

 

Kirurgi Tri Aet Saarts
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 1-4 tuntia
Yötä sairaalassa 2
Sairausloman tarve 2 viikkoa
Hinta 4 100-4 600 €
4 700-5 200 € (toistuva leikkaus)
Osamaksu medicredit

alk. 111 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

NenäleikkausNenäleikkaus (rhinoplastia) eli nenän korjaaminen on kosmeettinen leikkaus, joka vaikuttaa nenän ulkonäköön, rakenteeseen ja toimintaan. Leikkauksella voidaan suurentaa ja pienentää nenää, muokata sen kärkeä, nenäonteloiden leveyttä tai muuttaa kulmaa nenän ja ylähuulen välillä.

Rhinoplastialla korjataan synnynnäisiä vikoja, nenävaurioita sekä voidaan auttaa ihmisiä, joilla on hengitysvaikeuksia. Jos on nenään liittyviä terveydellisiä tai kosmeettisia ongelmia, rhinoplastia voi ne ratkaista.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Nenäleikkauksen kriteerit

Leikkaukseen parhaiten soveltuvat ne, jotka haluavat parantaa nenän ulkonäköä, mutta eivät vaadi täydellistä nenää. Realististen odotuksien lisäksi on rhinoplastiaa miettivällä oltava hyvä psyykkinen ja fyysinen terveys.

Lisäksi on oltava vähintään 18-vuotias, sillä silloin on nenän kehittyminen päättynyt.

 

Olin todella jännittynyt ennen leikkaukseen menoa, mutta kaikki hoitui niin hienosti, ettei paikan päällä tarvinut enää jännitellä! Paljon kiitoksia!

LUE SUOSITUKSIA

 

Mitä rhinoplastia eli nenäleikkaus täsmälleen on

Ei ole olemassa yhtä nenäleikkauksen tapaa, joka vastaisi kaikkien tarpeisiin. Nenäleikkaus tehdään jokaisen potilaan tarpeiden mukaan. On kaksi tapaa muuttaa nenän rungon muotoa: suljettu (sisäinen) ja avoin (ulkoinen) menetelmä.

Suljetussa rhinoplastiassa tehdään ihoviillot nenäonteloon (sieraimen sisään), iho ja ihonalainen kudos erotetaan alla sijaitsevista rakenteista, muutetaan luiden sijaintia, rustoa lisätään, poistetaan luut jne. Avoimessa leikkauksessa tehdään ihoviilto sieraimia erottavaan väliseinämään ja leikkauksen arvet ovat minimaaliset.
Jos potilaalla on hengitysvaikeuksia, voidaan nenän sisusta korjata saman operaation aikana (septoplastia).

Yleensä leikkaus suoritetaan yleisanestesiassa.

 

Kuinka valmistautua leikkaukseen

Leikkaus onnistuu parhaiten, kun noudatetaan lääkäriltä saatuja ohjeita:

  • Vältä tupakointia useita viikkoja ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen.
  • Vältä tiettyjä lääkkeitä, kuten aspiriinia ja tulehduskipulääkkeitä, vähintään 10 päivää ennen leikkausta.

 

Mitä odottaa paranemiselta

Leikkauksen jälkeen on tärkeää levätä riittävän usein makuultaan ja pitää pää rinnan yläpuolella, jotta vuoto olisi vähäistä ja turvotus laskisi. Seuraavat varotoimenpiteet nopeuttavat paranemista:

  • Vältä uintia
  • Vältä niistämistä.
  • Vältä ruokia, joita pitää pureksi
  • Vältä kasvojen ilmehtimistä, kuten naurua ja itkua.
  • Pese hampaita hyvin varovaisesti, älä liikuta ylähuulta.
  • Käytä helposti päälle puettavia vaatteita, joita ei tarvitse vetää pään yli.

Lisäksi silmälasien tai aurinkolasien käyttöä tulee rajoittaa vähintään 4 viikkoa leikkauksen jälkeen, jotta nenälle ei tulisi liiallista painetta. Suoraa auringonvaloa tulee välttää vähintään 3 kuukautta – liika aurinko voi aiheuttaa pysyviä ihon värimuutoksia.

 

Tulokset

Vaikka nenän rakenteessa tehdään usein vain millimetrin kokoisia muutoksia, ne voivat vaikuttaa huomattavasti nenään ja koko kasvojen ilmeeseen ja ulkomuotoon. Lopputuloksen voi kuitenkin nähdä vasta jopa kokonaisen vuoden kuluttua, ja sen ajan voi nenän muodossa tapahtua vielä vähäisiä muutoksia.

 

Nenän muotoiluleikkauksia (rhinoplastia) suorittaa asiantuntijatohtori Aet Saarts, joka on Viron johtavia nenäkirurgeja.
Kysy lisätietoja tai varaa aika.