fbpx

Rasvaimu

Rasvaimu

Rasvaimu on toimenpide, jolla voidaan poistaa rasvaa paikoista, joista sen poistaminen pelkästään ruokavaliolla tai liikunnalla ei onnistu. Rasvaimun avulla poistetaan rasvasolut pysyvästi, mutta leikkauksen lopputulos riippuu muun muassa yleistilasta, iästä, painosta ja hormonaalisesta tasapainosta. Erityisesti ruokavalion aiheuttama painonnousu johtaa rasvasolujen täyttymiseen myös leikkausalueella.

 

Kirurgi Tri Siim Simmo / tri Heikki Penttilä / tri Rein Adamson / tri Martin Adamson
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 1-2,5 tuntia
Yötä sairaalassa 1-2
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Hinta 2 aluetta – alk. 1 990 €
4 aluetta – alk. 2 590 €
6 aluetta – alk. 2 990 €
8 aluetta – alk. 3 490 €
10 aluetta – alk. 3 990 €
12 aluetta – alk. 4 490€
Osamaksu medicredit

alk. 54 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

Millaisia mahdollisuuksia rasvaimu tarjoaaRasvaimu

Leikkauksella voidaan poistaa rasvaa paikoista, joista sen poistaminen pelkästään ruokavaliolla tai liikunnalla ei onnistu.

Rasvaimu pitää suorittaa niin, ettei ruumin nesteitä ja verivarastoa menetetä, ja siksi siinä ei ole kyse yleisestä ylipainon pudotuksen (painonpudotuksen) menetelmästä.

Vartalon ulkomuodon korjaus ei tapahdu ainoastaan poistamalla rasvaa, myös sidekudoksista poistetaan nesteitä. Leikkauksen jälkeen iho sopeutuu ja muokkautuu leikkausalueen ympärille – riippuen ihon joustavuudesta.

Jos iho ei ole enää riittävän joustava, lisäleikkauksella (esim. vatsan tai reisien kiinteyttämisen osalta) voidaan vähentää ihokerrosta, jotta saavutettaisiin visuaalisesti tyydyttävämpi tulos. Nämä menetelmät selitetään erikseen, jos niiden tekeminen katsotaan tarpeelliseksi. Rasvasolujen poisto on pysyvä. Jos paino kuitenkin nousee, alkavat jäljellä olevat rasvasolut kerätä uudelleen rasvaa, ja näin myös leikkausalueelle syntyy uusi rasvakerros.

 

Ennen leikkausta

Jotta leikkausriskit olisivat mahdollisimman pienet, on tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita:

 • Neuvottele lääkärin kanssa käytettävistä lääkkeistä. Veren hyytymistä estävät lääkkeet (niitä sisältävät esimerkiksi monet flunssa- ja tulehduskipulääkkeet) nostavat verenvuodon riskiä.
 • Kysy lääkäriltä, millaisia lääkkeitä voit käyttää.
 • Nikotiini aiheuttaa verenkierron hidastumista ja voi erityisesti leikkausalueella aiheuttaa verenkiertohäiriöitä. Nikotiini yhdessä e-pillereiden kanssa nostaa veren hyytymisriskiä. Sen vuoksi on tärkeää lopettaa tupakointi vähintään kaksi viikkoa ennen leikkausta sekä myös paranemisen ajaksi leikkauksen jälkeen.

 

Rasvaimu – miten leikkaus tehdään

Leikkaus tehdään joko anestesiassa tai paikallispuudutuksella. Yksityiskohdat ja riskit kerrotaan erikseen.

Leikkausalueelle voidaan tehdä edeltävästi pistos, joka valmistelee rasvasoluja rasvaimuun.
Tarpeelliset ihoviillot ovat harvoin yli puoli senttimetriä pitkiä ja tehdään ihopoimujen mukaisesti tai paikkoihin, jotka ovat helppo peittää vaatteilla, jotta mahdollinen arpi ei näy.
Toimenpiteessä rasvakudokseen viedään erillinen instrumentti ja tekniikan mukaan rasvasolujen solukalvon pilkkominen tapahtuu joko ultraäänen avulla ja/tai rasvasolujen imeminen tapahtuu tyhjöpumpun avulla vaurioittamatta ihon pintaa tai elimistön muita rakenteita.

Leikkauksen jälkeen suositellaan pitämään tukevaa sidettä tai tukiliiviä joitakin viikkoja turvotuksen ja kivun hallitsemiseksi ja ihon sopeutumiseksi uuteen muotoon. Kaikki haavalangat ovat sulavia, eikä niitä tarvitse poistaa leikkauksen jälkeen.

 

Rasvaimu leikkauksen jälkeen

Seuraavia ohjeita noudattamalla toivut hyvin leikkauksesta:

 • Veritukoksien ehkäisemiseksi nouse jo ensimmäisenä päivänä leikkauksen jälkeen liikkumaan kivun sallimissa rajoissa.
 • Siteiden poistamisen jälkeen ensimmäisten viikkojen tai kuukausien aikana haava on suojattava kudosten uusiutumisen edistämiseksi.
 • Vältä ensimmäisten kolmen–neljän viikon aikana fyysistä rasitusta. Vältä rajua liikuntaa noin kahden kuukauden ajan. Leikkauksen mukaan nämä kaudet voivat Keskustele lääkärin kanssa siitä, milloin leikkausalue lopullisesti todennäköisesti paranee.
 • Vältä kahden–kolmen kuukauden ajan aurinkoa, koska se voi estää turvotuksen laskua. Arvet voivat värjäytyä pysyvästi ruskeaksi.
 • Keskustele lääkärin kanssa mahdollisesta arpien jälkihoidosta (hieronta, voiteet).

 

Rasvaimu – mitä leikkaukselta odottaa

Aikuisiässä rasvasolujen määrä pysyy vakiona. Painonpudotus riippuu murrosiän jälkeen rasvasolujen täyttymisestä ja liittyy ruokavalioon. Rasvaimun avulla poistetaan rasvasolut pysyvästi. Leikkauksella saavutetaan pysyvä tulos rasvasolujen kasvulle. Vartalon muodonmuutokset ovat mahdollisia ajan kuluessa. Leikkauksen lopputulos riippuu muun muassa yleistilasta, iästä, painosta ja hormonaalisesta tasapainosta. Erityisesti ruokavalion aiheuttama painonnousu johtaa rasvasolujen täyttymiseen myös leikkausalueella.

Tilapäisesti voi esiintyä epätasaisuuksia tai kyhmyjä, jotka häviävät yleensä puolen vuoden kuluessa. Harvoissa tapauksissa on tarpeen tehdä korjaava toimenpide. Kuten jokaisessa esteettisessä leikkauksessa, lisäleikkaukset saattavat olla tarpeen, jos rasvaimun tulos ei vastaa odotuksia tai haava ei parane häiriöiden, infektion, haavan verenvuodon vuoksi tai jos tulos on esteettisesti epätyydyttävä.

 

Rasvaimualueet:

Vatsa – 4 aluetta (ylävatsa 2 ja alavatsa 2)
Kyljet (jenkkakahvat) – 2 aluetta (vasen ja oikea puoli)
Selkä – alaselkä 2 aluetta
Reidet – 2–4 aluetta (sisäreidet 2, ulkoreidet 2)
Olkavarret – 2 aluetta
Pakarat – 2 aluetta
Polvet – 2 aluetta
Nivuset – 1 alue
Leuanalus – 1 alue

 

Rasvaimu – hintaan sisältyy:

 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti (alkaen 2 000 €:n palveluista)
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Konsultaatio sairaalassa ennen leikkausta
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet)
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet
 • Jälkitarkastus Helsingissä

 

Kommunikoimti Health Clinicin kanssa oli nopeaa ja vaivatonta. Konsultaatio ja leikkauspäivä oli hyvin valittavissa. Sairaalassa hoitajat puhuivat englantia ja suomea. Kaikki sujui ongelmitta, kuljetukset satamasta sairaalaan ja toisin päin. Health clinicistä on myös oltu useamman kerran yhteydessä ja kyselty, kuinka voin… Isabel

Kannatti uskaltaa ja investoida! Prosessi konsultaatiosta rasvaimuun ja jälkitarkastukseen sujuva ja minut hyvin huomioiva. Iso kiitos Tri Simmolle, Maarja-Liisalle ja The Health Clinicin henkilökunnalle. Iloitsen päivittäin rasvaimun tuloksista! Terhi

Oli todella korkeatasoista työtä Teidän sairaalassa ja miellyttävä käydä.
Todella työhönsä paneutuva lääkäri Rein Adamson. Kunnioitukseni hänelle lääkärinä ja ihmisenä… Erkki

LUE SUOSITUKSIA
Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Rasvaimuleikkauksia suorittavat tohtori Siim Simmo, tohtori Rein Adamson ja tohtori Martin Adamson, jotka ovat kokeneita vartalonmuotoilukirurgeja.

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ