fbpx
rasvaimu

Kaikkien muiden lääkinnällisten hoitojen tapaan myös rasvaimu voi herättää paljon kysymyksiä. Olemme jo puhuneet riskeistä, joita hoitoon saattaa liittyä ja miten niitä voidaan vähentää, sekä löytäneet myös vastauksia leikkauksen käyttöaiheisiin ja vaikutuksiin, mutta kysymyksiä voi syntyä myös käytännöllisemmistä aiheista:

  • Mistä leikkauksen laajuus riippuu ja mitä se tarkoittaa?
  • Miten paljon aikaa eri hoitotoimenpiteisiin tulisi varata?
  • Mihin valmistautua leikkauksen jälkeen?

 

Viimeinen silaus vai laajamittainen kauneushoitomenetelmä

Se, miten laajana leikkaus tulisi suorittaa, riippuu asiakkaan toiveista ja kehon ominaispiirteistä. Rasvaimu on tarkoitettu helpottamaan kehon muotoutumista painonpudotuksen yhteydessä tai korjaamaan jotain kehonosaa, joka painonpudotuksesta huolimatta ei muutu tai ei sovi vartalon yleisvaikutelmaan. Hoidon voi suorittaa 1–12 kehon alueella, parhaan ratkaisun voi selvittää lääkärin kanssa konsultoinnin aikana.

Rasvaimun hinta riippuu hoitotoimenpiteen alueiden määrästä, mutta potilaiden resursseja tukevat tarvittaessa myös erilaiset lääketieteellisiin palveluihin tarjottavat osamaksuvaihtoehdot. Rasvaimuun voi yhdistää myös rasvan siirtämisen rintoihin tai pakaroihin, mutta millaiseksi rasvaimun hinta tässä tapauksessa muodostuu, sitä voi suunnitella yhdessä lääkärin kanssa.

 

Kuinka paljon aikaa kuluu?

Konsultointi parhaan ratkaisun löytämiseksi ei yleensä vie enemmän aikaa kuin 20 minuuttia. Leikkaus itse kestää toimenpiteen laajuudesta riippuen enintään 2,5 tuntia, mutta sairaalassa oloon pitäisi varata 1–2 yötä. Käsiteltävien alueiden määrästä riippuu myös aika, jonka kuntoutuminen vaatii. Lääkäri osaa sanoa, tuleeko suunnitella yhden tai kahden viikon sairaslomaa. Leikkauksen jälkeen saattaa turvotusten laskemiseen kulua enintään kolme päivää. Mustelmat poistuvat 3–4 viikossa. Leikkauksen lopulliset tulokset ovat nähtävissä noin kuuden kuukauden kuluttua, mutta alustavat tulokset näkyvät jo muutaman viikon päästä, kun turvotus on laskenut. Lääkäri auttaa ennustamaan kaikkia näitä ja muita kuluvia aikoja.

 

Mikä on tärkeää leikkauksen jälkeen?

Jotta keho paranisi leikkauksen jälkeen odotetusti, on tärkeää välttää fyysistä toimintaa kuukauden ajan ja käyttää asianmukaista tukikorsettia kunnes kuusi viikkoa. Haavan paranemiskautena tulisi välttää myös nikotiinin käyttöä. Muiden epätavallisten oireiden suhteen kannattaa olla tarkkaavainen – yleensä ne menevät ohi, mutta konsultoimalla lääkärin kanssa voi varmistua siitä, vaativatko ne toimenpiteitä.