Rintojen kohotus Virossa - The Health Clinic

Rintojen kohotus

Rintojen kohottamisella (mastopexia) tarkoitetaan laskeutuneen ja löystyneen rinnan kohottamista ja uuden muodon antamista. Myös matalalla sijaitsevat nännit saavat korkeamman sijainnin. Rintojen kohotusleikkauksella parannetaan rintojen muotoa, kokoa, kimmoisuutta, nännien sijaintia sekä korjataan rintojen merkittävää symmetriaa.

 

Kirurgi Tri. Jaan Troost / tri Siim Simmo
Anestesia Yleisanestesia
Leikkausen kesto 1,5-3,5 tuntia
Yötä sairaalassa 2
Sairausloman tarve 1 viikko
Hinta 3690 €
Osamaksu medicredit

alk. 107,92 € / kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

Rintojen kohotus ja yleisimmät ongelmatRintojen kohotus

Naisen rinnan muoto muuttuu ajan ja iän myötä. Rintojen muotoon vaikuttaa ihon kimmoisuuden vähentyminen, painovoiman vaikutukset ja muut tekijät, kuten painon muutokset, raskaudet ja imetys.

Rintojen muodon muutos on naisille usein hankalaa. Tämä ei tosin aiheuta fyysisiä ongelmia, mutta voi vaikuttaa vartalon kokonaisvaikutelmaan ja sitä kautta heikentää itseluottamusta. Paljaan rinnan katsominen peilistä voi olla tällöin naiselle usein epämiellyttävää. Itsevarmuuden heikentyminen voi vaikuttaa negatiivisesti myös parisuhteeseen.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Mitä rintojen kohotusleikkaukselta voi odottaa?

Rintojen kohottamisella (mastopexia) tarkoitetaan laskeutuneen ja löystyneen rinnan kohottamista ja uuden muodon antamista. Myös matalalla sijaitsevat nännit saavat korkeamman sijainnin. Rinnan pienentyminen esimerkiksi raskauden jälkeisen painomenetyksen jälkeen, voi synnyttää toiveen myös rintoja suurentamisesta ja uudesta muodosta, joka voidaan tehdä rintaimplanttien avulla. Tähän leikkaukseen voidaan yhdistää rintojen kohotus.

Rintojen kohotusleikkauksella parannetaan rintojen muotoa, kokoa, kimmoisuutta, nännien sijaintia sekä korjataan rintojen merkittävää symmetriaa. Imettäminen ei vaikuttaa tähän leikkaukseen, mutta raskaus ja uusi imetys voi aiheuttaa rinnan sidekudoksen löystymisen ja leikkaustulos ei ole pysyvä, jolloin olisi järkevä siirtää leikkaus raskauksien ja imetyksen jälkeiseen ajankohtaan.

 

Leikkaukseen valmistautuminen

 • Riippuen iästä ja geneettisestä riskistä mammografiassa käynti voi olla aiheellista.
 • Ennen suunniteltua leikkausta olisi hyvä olla hyvässä fyysisessä kunnossa.
 • Nikotiinin ja alkoholinkäyttö tulisi olla vähäistä tai lopettaa kokonaan pariksi viikoksi ennen ja jälkeen leikkauksen. Tupakointi hidastaa haavojen paranemista.
 • Hormoneja sisältävien valmisteiden (pillerit, hormonien asennuspreparaatit) käyttäminen on tarvittaessa tilapäisesti keskeytettävä.
 • Missään tapauksessa ei saa käyttää aspiriinia tai asetyylisalisyylihappoa sisältäviä valmisteita vähintään 14 päivää ennen leikkausta.
 • Vähintään viikko leikkauksen jälkeen suositellaan sairaslomaa. Saatat tarvita myös kotiapua leikkauksen jälkeen.
 • Fyysistä rasitusta tulisi rajoittaa. Jos sinulla on ennen leikkausta vielä kysymyksiä ja epäilyjä, ottaa yhteyttä lääkäriin.

 

Sairaalassa viipyminen

Yleensä on tarpeellista viipyä sairaalassa 2-3 päivää, varsinkin jos lääkärin valvontaa vaativia yleissairauksia.

Nukutus

Useimmiten rintojen kohotusleikkaus suoritetan yleisanestesiassa, niin että nukutte koko operaation ajan. Ennen leikkausta anestesialääkäri suorittaa tarvittavat tutkimukset, jotta taata sinulle sopiva narkoosi.

 

Leikkauksen kulku

Rintoje kohotus leikkaus kestää yleensä 1,5 – 3,5 tuntia.
Leikkausmenetelmät voivat vaihdella. Yleisimmin käytettävä menetelmä on löystyneen kudoksen muotoileminen, nännin ylöspäin siirtämisen tarvittaessa pienentämisen kanssa.  Jos laitetaan myös implantti, asennetaan se rintalihaksen päälle tai alle taskuun ilmaan lisäviiltoa.

Rintojen löystymisen aste määrittää mitä leikkaus tekniikkaa käytetään ja käytettävät leikkausmenetelmät määrittävät myös arpien paikan.

Leikkaustekniikoita voi olla esim.

 • ympyrän – muotoinen nännin ympärillä
 • nännin ympärillä ja suoraan alas
 • nännin ympärillä, suoraan alas ja sivulle (katso kuvaa)
 • nännin ympäri ja ylösalaisin T- muotoisesti, kun rinta on erityisesti löystynyt

Aluksi piirretään iholle odotettujen ihoviiltojen paikat ja nännien uusi sijainti. Leikkausalueen desinfioinnin ja steriilin peittelyn jälkeen tehdään tarvittavat ihoviillot. Sen jälkeen muotoillaan rintarauhanen uuteen muotoonsa ja viedään nännin uuteen paikkaan. Lopuksi viedään iho nännien alta yhteen ja muotoillaan uusi rinta. Ompelut sijaitsevat yleensä nännien ympärillä.

Suurempien tai voimakkaasti riippuvien rintojen tapauksessa on tarpeellista tehdä yksi horisontaalinen ihoviilto rinnan lähelle, niin syntyy L- tai T-muotoinen arpi. Leikkauksen jälkeen asennetaan erityinen side tai liivit, joka vähentää leikkauksen jälkeistä turvotusta. Pienet haavadreenit on avuksi haavanesteiden poistamisella ensimmäisenä operaation jälkeisenä aikana.

 

Rintojen kohotusleikkausta tekee tohtori Jaan Troost tai tohtori Siim Simmo, jotka ovat yhdet Viron kokeneimmat rintakirurgit.
Kysy lisätietoja tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon.