Rintojen kohotus - Ilmainen konsultaatio Helsingissä - The Health Clinic

Rintojen kohotus

Rintojen kohottamisella (mastopexia) tarkoitetaan laskeutuneen ja löystyneen rinnan kohottamista ja uuden muodon antamista. Myös matalalla sijaitsevat nännit saavat korkeamman sijainnin. Rintojen kohotusleikkauksella parannetaan rintojen muotoa, kokoa, kimmoisuutta, nännien sijaintia sekä korjataan rintojen merkittävää symmetriaa.

 

Kirurgi Tri Siim Simmo / tri Jaan Troost
Anestesia Yleisanestesia
Leikkauksen kesto 1,5-3,5 tuntia
Yötä sairaalassa 1
Sairausloman tarve 1 viikko
Hinta 3 890 €
Osamaksu medicredit

alk. 106 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon Helsingissä

 

Rintojen kohotus ja yleisimmät ongelmatRintojen kohotus

Naisen rinnan muoto muuttuu ajan ja iän myötä. Rintojen muotoon vaikuttavat ihon kimmoisuuden vähentyminen, painovoiman vaikutukset ja muut tekijät, kuten painon muutokset, raskaudet ja imetys.

Rintojen muodon muutos on naisille usein hankalaa. Tämä ei tosin aiheuta fyysisiä ongelmia, mutta voi vaikuttaa vartalon kokonaisvaikutelmaan ja sitä kautta heikentää itseluottamusta. Paljaan rinnan katsominen peilistä voi olla tällöin naiselle usein epämiellyttävää. Itsevarmuuden heikentyminen voi vaikuttaa negatiivisesti myös parisuhteeseen.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Mitä rintojen kohotusleikkaukselta voi odottaa?

Rintojen kohottamisella (mastopexia) tarkoitetaan laskeutuneen ja löystyneen rinnan kohottamista ja uuden muodon antamista. Myös matalalla sijaitsevat nännit saavat korkeamman sijainnin. Rinnan pienentyminen esimerkiksi raskauden jälkeisen painonmenetyksen jälkeen voi synnyttää toiveen myös rintojen suurentamisesta ja uudesta muodosta, joka voidaan tehdä rintaimplanttien avulla. Tähän leikkaukseen voidaan yhdistää rintojen kohotus.

Rintojen kohotusleikkauksella parannetaan rintojen muotoa, kokoa, kimmoisuutta, nännien sijaintia sekä korjataan rintojen merkittävää symmetriaa. Imettäminen ei vaikuta tähän leikkaukseen, mutta raskaus ja uusi imetys voivat aiheuttaa rinnan sidekudoksen löystymisen ja leikkaustulos ei ole pysyvä, jolloin olisi järkevä siirtää leikkaus raskauksien ja imetyksen jälkeiseen ajankohtaan.

 

Suomen sosiaalisen median tähti Cheyenne Järvinen valitsi rintojen korjausleikkaukseen The Health Clinicin. Katso tarkemmin videosta, miten kaikki sujui ensimmäisestä konsultaatiosta Helsingissä jälkitarkastukseen asti.

 

 

Leikkaukseen valmistautuminen

 • Mammografiassa käynti voi olla aiheellista; tämä riippuu iästä ja geneettisestä riskistä.
 • Ennen suunniteltua leikkausta olisi hyvä olla hyvässä fyysisessä kunnossa.
 • Nikotiinin ja alkoholin käyttö tulisi olla vähäistä tai lopettaa kokonaan pariksi viikoksi ennen ja jälkeen leikkauksen. Tupakointi hidastaa haavojen paranemista.
 • Missään tapauksessa ei saa käyttää aspiriinia tai asetyylisalisyylihappoa sisältäviä valmisteita ainakaan 14 päivään ennen leikkausta.
 • Vähintään viikko leikkauksen jälkeen suositellaan sairauslomaa. Saatat tarvita myös kotiapua leikkauksen jälkeen.
 • Fyysistä rasitusta tulisi rajoittaa. Jos sinulla on ennen leikkausta vielä kysymyksiä ja epäilyjä, voit ottaa yhteyttä lääkäriin.

 

Sairaalassaoloaika

Yleensä on tarpeellista viipyä sairaalassa üksi päivää.

Nukutus

Useimmiten rintojen kohotusleikkaus suoritetan yleisanestesiassa, niin että potilas nukkuu koko operaation ajan. Ennen leikkausta anestesialääkäri suorittaa tarvittavat tutkimukset, jotta taataan sinulle sopiva narkoosi.

 

Leikkauksen kulku

Rintojen kohotusleikkaus kestää yleensä 1,5–3,5 tuntia.
Leikkausmenetelmät voivat vaihdella. Yleisimmin käytettävä menetelmä on löystyneen kudoksen muotoileminen, nännin ylöspäin siirtäminen tarvittaessa pienentämisen kanssa. Jos laitetaan myös implantti, se asennetaan rintalihaksen päälle tai alle taskuun ilman lisäviiltoa.

Rintojen löystymisen aste määrittää, mitä leikkaustekniikkaa käytetään, ja käytettävät leikkausmenetelmät määrittävät myös arpien paikan.

Leikkaustekniikoita ovat esim. seuraavat:

 • ympyränmuotoinen nännin ympärillä
 • nännin ympärillä ja suoraan alas
 • nännin ympärillä, suoraan alas ja sivulle (katso kuvaa)
 • nännin ympäri ja ylösalaisin T-muotoisesti, kun rinta on erityisesti löystynyt

Aluksi piirretään iholle odotettujen ihoviiltojen paikat ja nännien uusi sijainti. Leikkausalueen desinfioinnin ja steriilin peittelyn jälkeen tehdään tarvittavat ihoviillot. Sen jälkeen muotoillaan rintarauhanen uuteen muotoonsa ja viedään nänni uuteen paikkaan. Lopuksi viedään iho nännien alta yhteen ja muotoillaan uusi rinta. Ompeleet sijaitsevat yleensä nännien ympärillä.

Suuremmissa tai voimakkaasti riippuvissa rinnoissa on tarpeellista tehdä yksi horisontaalinen ihoviilto rinnan lähelle, niin syntyy L- tai T-muotoinen arpi. Leikkauksen jälkeen asennetaan erityinen side tai liivit, jotka vähentävät leikkauksen jälkeistä turvotusta. Pienet haavadreenit auttavat haavanesteiden poistamisessa heti operaation jälkeen.

 

Katso videosta, miten Cheyenne Järvinen kertoo tarkemmin kokemuksestaan.

 

 

Rintojen kohotus – hintaan sisältyy:

 • Ilmainen konsultaatio ennen leikkausta Helsingissä Doctagon-lääkärikeskuksessa (katso lisää täältä)
 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet). 2 yötä vietetään sairaalassa.
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Tukiliivit (Lipoelastic)
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • Jälkihoito- ja haavahoito-ohjeet
 • Jälkitarkastus Helsingissä Doctagon-lääkärikeskuksessa

 

Rintojen kohotusleikkausia suorittavat tohtori Siim Simmo ja tohtori Jaan Troost, jotka ovat Viron kokeneimpia rintakirurgeja.
Kysy lisätietoa tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon Helsingissä.