fbpx

Rintojen pienennys

Rintojen pienentämisessä

Rintojen pienentämisessä on kyse liian suurten rintojen pienentämisestä, ja rintojen alkuperäisestä koosta riippuu, saavutetaanko leikkauksella sopiva pienempi rinnan muoto. Usein on suoritettava myös rintojen pingottaminen ja nännien sijoittaminen uuteen paikkaan. Leikkauksen avulla voidaan korjata myös rintojen muotojen välisiä suuria eroja (epäsymmetria).

 

  
KirurgiTri Siim Simmo / prof Jyri Hukki / tri Heikki Penttilä
AnestesiaYleisanestesia
Leikkauksen kesto2-3,5 tuntia
Yötä sairaalassa1
Sairausloman tarve1-2 viikkoa
Hintaalk. 4 690 €
Osamaksu

medicredit

alk. 119 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

 
TESTAA LEIKKAUSKELPOISUUTESI
VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ

 

Rintojen pienennys ja yleisimmät ongelmat
Rintojen pienennys

Joillekin naisille luonto on antanut suuret rinnat muuhun kehoon verrattuna.

Rintojen koko ja paino voivat haitata liikkumista ja rajoittavat urheilumahdollisuuksia. Suurten rintojen painon takia voi esiintyä asentovirheitä (ryhtivika), jännitteitä hartia- ja selkäalueilla sekä myös päänsärkyjä.
Isojen rintojen kantajalla on usein myös psyykkisiä ongelmia sekä epävarmuutta kehonsa kantamisessa.

 

Mitä voidaan rintojen pienennysleikkauksen avulla muuttaa

Rintojen pienentämisessä on kyse liian suurten rintojen pienentämisestä, ja rintojen alkuperäisestä koosta riippuu, saavutetaanko leikkauksella sopiva pienempi rinnan muoto. Siitä, voidaanko toive todellisuudessa toteuttaa, on keskusteltava kirurgin kanssa. Usein on suoritettava myös rintojen pingottaminen ja nännien sijoittaminen uuteen paikkaan. Leikkauksen avulla voidaan korjata myös rintojen muotojen välisiä suuria eroja (epäsymmetria).

Imettäminen voi olla joissain tapauksissa leikkauksen jälkeen rajoitettua. Halutun raskauden kannalta olisi parempi suunnitella leikkaus myöhemmäksi ajankohdaksi raskauden jälkeen tehtäväksi.

 

Leikkaukseen valmistautuminen

 • Lääkäri voi pyytää ennen leikkausta menemään mammografiaan, jotta leikkauksen suorittamiselle ei ole estettä. Tämä riippuu iästä ja geneettisestä riskistä.
 • Hyvä peruskunto mahdollistaa onnistuneen leikkauksen.
 • Nikotiinin ja alkoholin käyttöä tulisi rajoittaa minimiin. Tupakointi vaikeuttaa ja hidastaa yleistä verenkiertoa ja myös leikattavan alueen mikroverenkiertoa. Siksi on suositeltavaa välttää tupakointia kaksi viikkoa ennen leikkausta ja sen jälkeen.
 • Aspiriinin tai asetyylisalisyylihappoa sisältävien valmisteiden käyttö vähintään 14 päivää ennen leikkausta on ehdottomasti kielletty. Fyysistä ponnistusta tulisi rajoittaa. Sairaalassa ollaan yleensä kaksi tai kolme päivää, varsinkin jos muut sairaudet vaativat lääkärin valvontaa.
 • Leikkauksesta ja mieltä askarruttavista asioista tulisi keskustella kirurgin kanssa hyvissä ajoin ennen toimenpiteen suorittamista. Sairauslomaa on vähintään viikko leikkauksen jälkeen ja olisi hyvä järjestää apua sen ajaksi.

Narkoosi

Leikkaus suoritetaan yleisanestesiassa. Ennen leikkausta anestesialääkäri suorittaa tarvittavat tutkimukset, mikä takaa sopivan narkoosin.

 

Rintojen pienennys ja leikkauksen kulku

Rintojen pienennys kestää yleensä 2–3,5 tuntia. Tekniikat voivat vaihdella. Yleensä yhdistetään liiallisen rauhasen ja rasvan poisto siirtämällä rinnan alaosasta nännistä ylöspäin ja tarvittaessa nänniä pienentämällä. Joissakin tapauksissa tehdään rintojen pienennys yhdessä rintojen rasvaimun kanssa. Erityisesti leveiden rintojen kohdalla se voi parantaa tulosta. Leikkaustekniikan käyttö riippuu rinnan koosta ja vaikuttaa arven sijaintiin.

Aluksi piirretään iholle tulevien ihoviiltojen paikat ja nännien uusi sijainti. Leikkausalue desinfioidaan ja tehdään tarvittavat ihoviillot, poistetaan tarvittava ja suunniteltu määrä ihoa ja kudosta ja siirretään ja kiinnitetään nännit uuteen paikkaan. Lopuksi kiinnitetään ihoa nännien alta kiinni ja muotoillaan uusi rinta.

Nännejä ympäröivät saumat pituussuuntaan rintaan asti. Suuremmissa rinnoissa tai voimakkaasti painuneissa rinnoissa on tarpeellista tehdä yksi horisontaalinen ihoviilto rintaan, niin että syntyy L- tai T-muotoinen arpi. Leikkauksen jälkeen laitetaan erityisside tai liivit, jotka estävät leikkauksen jälkeisen turvotuksen. Pienet drenaasiputket auttavat haavanesteiden erittymistä ensimmäisinä leikkauksen jälkeisinä päivinä.

 

 

Rintojen pienennys – hintaan sisältyy:

 • Rintaleikkausten asiantuntijat Tri. Siim Simmo, Tri. Jaan Troost
 • Lähetteet leikkausta edeltäviin tutkimuksiin
 • Hoidonseuranta sekä jälkitarkastukset (myös Helsingissä)
 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet). 2 yötä vietetään sairaalassa.
 • 24h päivystysnumero sairaalassa
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet
 • Tukiliivit
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • 24h potilaskoordinattorin päivystysnumero
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet
 

Kokemuksena sanoisin, että oli parempi kuin mitä odotin… Merja

LUE SUOSITUKSIA
Galleria ennen / jälkeen kuvista

TESTAA LEIKKAUSKELPOISUUTESI

KYSY LISÄTIETOJA TAI VARAA AIKA KONSULTAATIOON HELSINGISSÄ