Rintojen pienennys Virossa - The Health Clinic

Rintojen pienennys

Rintojen pienentämisessä on kyse liian suurten rintojen pienentäminen, ja rintojen alkuperäisestä koosta riippuu, saavutetaanko leikkauksella sopiva pienempi rinnan muoto. Usein on myös suoritettava myös rintojen pingottaminen ja nännien sijoittaminen uuteen paikkaan. Leikkauksen avulla on mahdollista korjata myös rintojen muotojen välisiä suuria eroja (epäsymmetria).

 

Kirurgi Tri. Jaan Troost / tri. Siim Simmo
Anestesia Yleisanestesia
Leikkausen kesto 2-3,5 tuntia
Yötä sairaalassa 2
Sairausloman tarve 1-2 viikkoa
Hinta 3790 €
Osamaksu medicredit

alk. 151,67 € / kk. Täytä lainahakemus tässä.

Kysy lisätietoja tai varaa aika

 

Rintojen pienennys ja yleisimmät ongelmatRintojen pienennys

Joillekin naisille luonto on antanut suuret rinnat muuhun kehoon verrattuna.

Rintojen koko ja paino voivat haitata liikkumista ja rajoittavat urheilumahdollisuuksia. Suurten rintojen painon takia voi esiintyä asentovirheitä (ryhtivika), jännitteitä hartia- ja selkä-alueilla sekä myös päänsärkyjä.
Isojen rintojen kantajalla on usein myös psyykkisiä ongelmia sekä epävarmuutta kehonsa kantamisessa.

 

Mitä voidaan rintojen pienennysleikkauksen avulla muuttaa

Rintojen pienentämisessä on kyse liian suurten rintojen pienentäminen, ja rintojen alkuperäisestä koosta riippuu, saavutetaanko leikkauksella sopiva pienempi rinnan muoto. Siitä, voidaanko toive todellisuudessa toteuttaa, on keskusteltava kirurgin kanssa. Usein on myös suoritettava myös rintojen pingottaminen ja nännien sijoittaminen uuteen paikkaan. Leikkauksen avulla on mahdollista korjata myös rintojen muotojen välisiä suuria eroja (epäsymmetria).

Imettäminen voi olla joissain tapauksissa leikkauksen jälkeen rajoitettu. Halutun raskauden kannalta olisi parempi suunnitella leikkaus myöhemmäksi ajankohdaksi raskauden jälkeen tehtäväksi.

Galleria ennen / jälkeen kuvista

 

Leikkaukseen valmistautuminen

  • Riippuen iästä ja geneettisestä riskistä lääkäri voi pyytää ennen leikkausta menemään mammografiaan, jotta leikkauksen suorittamiselle ei ole estettä.
  • Hyvä peruskunto mahdollistaa onnistuneen leikkauksen.
  • Nikotiinin ja alkoholin käyttöä tulisi rajoittaa minimiin. Tupakointi vaikeuttaa ja hidastaa yleistä verenkiertoa, ja myös leikattavan alueen mikroverenkiertoa. Siksi on suositeltavaa välttää tupakointia kaksia viikkoa ennen ja jälkeen leikkausta.
  • Hormoneja sisältävien valmisteiden (pillerit, hormonien asennuspreparaatit) käyttäminen on tarvittaessa tilapäisesti keskeytettävä.
  • Aspiriinin tai asetyylisalisyylihappoa sisältävien valmisteiden käyttö vähintään 14 päivää ennen leikkausta on ehdottomasti kielletty. Fyysistä ponnistusta tulisi rajoittaa. Sairaalassaolo aika on yleensä kaksi – kolme päivää, varsinkin jos muut sairaudet vaativat lääkärin valvontaa.
  • Leikkausta ja mieltä askarruttavista asioista tulisi keskustella kirurgin kanssa hyvissä ajoin ennen toimenpiteen suorittamista. Sairaslomaa on vähintään viikko leikkauksen jälkeen ja olisi hyvä järjestää apua sen ajaksi.

Narkoosi

Leikkaus suoritetaan yleisanestesiassa. Ennen leikkausta anestesialääkäri suorittaa tarvittavat tutkimukset, mikä takaa sopivan narkoosin.

 

Rintojen pienennys ja leikkauksen kulku

Rintojen pienennys kestää yleensä 2 – 3,5 tuntia. Tekniikat voivat vaihdella. Yleensä yhdistetään liiallisen rauhasen ja rasvan poisto siirtämällä rinnan alaosasta nännistä ylöspäin ja tarvittaessa nänniä pienentämällä. Joissakin tapauksissa tehdään rintojen pienennys yhdessä rintojen rasvaimun kanssa. Erityisesti leveiden rintojen kohdalla se voi parantaa tulosta. Leikkaustekniikan käyttö riippuu rinnan koosta ja vaikuttaa arven sijaintiin.

Aluksi piirretään iholle tulevien ihoviiltojen paikat ja nännien uusi sijainti. Leikkausalue desinfioidaan ja tehdään tarvittavat ihoviillot, poistetaan tarvittava ja suunniteltu määrä ihoa ja kudosta, ja siirretään ja kiinnitetään nännit uuteen paikkaan. Lopuksi kiinnitetään ihoa nännien alta kiinni ja muotoillaan uusi rinta.

Nännejä ympäröivät saumat pituussuuntaan rintaan asti. Suurempien rintojen tai voimakkaasti painuneiden rintojen osalta on tarpeellista tehdä yksi horisontaalinen ihoviilto rintaan, niin että syntyy L- tai T-muotoinen arpi. Leikkauksen jälkeen laitetaan erityisside tai liivi, joka estää leikkauksen jälkeisen turvotuksen. Pienet drenaasiputket auttavat haavanesteiden erittymistä ensimmäisenä leikkauksen jälkeisinä päivinä.

 

Rintojen pienennysleikkausta tekee tohtori Jaan Troost tai tohtori Siim Simmo, jotka ovat yhdet Viron kokeneimmat rintakirurgit.
Kysy lisätietoja tai varaa aika ilmaiseen konsultaatioon.