fbpx

Rintojen suurennus

Rintojen suurennus Tallinn

Rintojen suurennus

KirurgiTri Siim Simmo / prof Jyri Hukki / tri Heikki Penttilä
AnestesiaYleisanestesia
Leikkauksen kesto1 tunti
Yötä sairaalassa1
Sairausloman tarve1 viikko
Hinta

alk. 4 590 € Polytech-, Sebbin-, Motiva-, Nagor-, Eurosilicone-, Mentor-implantit
alk. 4 890 € B-Lite pyöreät implantit
alk. 5 190 € B-Lite anatomiset implantit

Osamaksu

medicredit

alk. 111 €/kk. Täytä lainahakemus tässä.

Asiakkaiden kokemukset

Rintojen suurennus täyttää monien naisien unelmat, lisää itseluottamusta ja viehättävyyttä. Leikkauksella on mahdollista korjata pieniä rintoja ja saavuttaa haluttu ulkomuoto. Leikkaus parantaa myös rintojen huomattavaa muotoerilaisuutta (epäsymmetria). The Health Clinicissa käytetään innovatiivisia kevyitä B-Lite-implantteja ja korkealaatuisia perinteisiä silikoni-implantteja Polytech, Sebbin, Motiva ja Nagor.

Suositukset

Olen todella tyytyväinen leikkaukseen Health clinicin kautta. Asiakaspalvelu on ollut ystävällistä ja vastauksia on saanut nopeasti sekä ennen että jälkeen leikkauksen. Leikkaus sujui hyvin, klinikalla oli viihtyisää ja henkilökunta ystävällistä. Paraneminen on sujunut paremmin kuin osasin kuvitellakkaan ja lopputulos on kaunis, olen erittäin tyytyväinen päätökseeni ja tähän kokemukseen.

Jenni                     

Olen ollut tyytyväinen palveluun. Olen saanut vastaukset mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin ennen ja jälkeen leikkauksen. Kirurgin kanssa pääsimme hyvin yhteisymmärrykseen siitä mitä halusin lopputulokselta ja vaikka toipuminen on vielä kesken, en voisi olla tyytyväisempi tulokseen.

Hanna                   

Nouto satamasta erittäin mukava ja yhteyshenkilön kanssa oli helppo hoitaa asiat. Henkilökunta puhuu hyvää suomea tai englantia. Järjestelyt toimivat hyvin kaikinpuolin. Olen myös tyytyväinen siihen että sain mitä halusin eikä mielipiteeni pyritty vaikuttamaan. Rinnat ovat juuri niin suuret kuin halusin ja muoto on kaunis. Lopputulos on todella hyvä ja harmittaa vain etten tehnyt tätä aikaisemmin! Tietoa sain aktiivisesti kysymällä, itse kannattaa ottaa selvää mahdollisimman paljon ja kysyä kaikki mikä mieltä askarruttaa. Lopputulos on erittäin hyvä ja arvet todella siistit. Hinnoittelu selkeää kun kaikki kuuluu pakettihintaan ja helppoa kun liivitkin saa klinikalta eikä itse tarvitse ostaa. Olen todella tyytyväinen siihen miten kaikki on sujunut tähän mennessä.

Satu                       

Olen todella tyytyväinen koko toimintaan ja leikkauksen tuloksiin! Kaikki meni todella hyvin ja kipuja ei ollut juuri nimeksikään 🙂

Miia                 

 

Rintojen suurennusleikkaus – kenelle?

Rintojen muoto ja koko eivät ole naisille ainoastaan ulkomuodon olennainen osa, vaan myös – erityisesti nykypäivänä median vaikutuksesta – itseluottamukseen ja itsetuntoon vaikuttava tärkeä tekijä niin yksityis- kuin työelämässä.

Naiset kärsivät usein muuhun vartaloon verrattuna pienistä rinnoista. Psyykkinen paine ulkomuodon suhteellisen poikkeavuuden vuoksi on olemassa. Päivittäinen peiliin katsominen on kivuliasta.

Nainen tuntee olevansa ”puutteellinen”, ja siksi ei voi elää tyydyttävää elämää. Se voi vaikuttaa myös negatiivisesti sukupuolielämään.

Rintojen suurennusleikkauksella on mahdollista korjata pieniä rintoja ja saavuttaa haluttu ulkomuoto. Naisten odotukset ovat erilaiset. Jokainen nainen on ainutlaatuinen ja jokaisella on erilaisia toiveita. Useimmat naiset haluavat luonnollisella tavalla korotettua rintaa, joka sopii heidän kehoonsa. Toiset puolestaan kaipaavat hyvin suuria rintoja, joita ei aina ole edes leikkausteknisesti mahdollista saavuttaa.

Synnynnäisen rintarauhasen kehityshäiriön ohella, jolloin rinta on pieni, on tarve muotoilevaan leikkaukseen usein myös naisilla, joilla on raskauden tai imetyksen jälkeen syntynyt rintarauhasen taantuva kehitys. Alaspäin pudonnut iho rinnan yläosassa luo vaikutelman löyhistä, riippuvista rinnoista. Usein vielä nuoret naiset kärsivät rintojen muodonmuutoksesta, vaikka ikääntymisen merkkejä muualla vartalolla ei ole. Yleisesti leikkauksella voidaan saavuttaa hyvä tulos, koska rinnan nahka on venynyt jo riittävästi. Jos iho on kuitenkin jo venynyt liikaa, on optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi tarpeellista tehdä ihoa kiristävä leikkaus.

Rintojen suurennus parantaa myös rintojen huomattavaa muotoerilaisuutta (epäsymmetria).

 

Millaisia implantteja käytämme?

The Health Clinic tarjoaa Viron suurinta rintaimplanttivalikoimaa. Kirurgimme käyttävät päivittäin perinteisiä rintaimplantteja, kuten Polytech, Sebbin, Motiva, Nagor, Eurosilicone, Mentor joiden lisäksi valikoimassamme ovat B-Lite-kevytimplantit, jotka ovat jopa 30 % kevyempiä perinteisiä silikonigeeli-implantteja.

Kaikki valikoimaamme kuuluvat implantit ovat laadultaan parhaita ja peräisin vain parhaat testitulokset saaneilta valmistajilta.

 

Ennen leikkausta huomioitavat asiat

Ennen suunniteltua leikkausta olisi hyvä olla terve. Tupakoinnin ja alkoholin käyttöä tulisi rajoittaa. Hormoneja sisältävien valmisteiden (e-pillerit, hormonikorvaushoito) käyttäminen on tarvittaessa tilapäisesti keskeytettävä.

Missään tapauksessa ei saa käyttää aspiriinia tai muita vastaavia valmisteita vähintään 7 päivää ennen leikkausta.
Toipumiseen suositellaan 7–10 päivää, sillä toimintakyky on jonkin verran rajoittunut mahdollisen haavakivun vuoksi.

Sairaalassaoloaika

Yleensä sairaalajakso rintojen leikkauksen vuoksi on lyhyt (yksi yö). On varmistettu, että koulutettu ja asiantunteva henkilökunta hoitaa turvallisen leikkauksen jälkeisen seurannan.

Kivun lievitys

Yleensä rintojen suurennusleikkaus suoritetaan yleisanestesiassa. Ennen leikkausta on anestesialääkärin haastattelu ja suoritetaan tarvittavat tutkimukset, jotta nukutus olisi turvallinen.

 

Rintojen suurennus – miten leikkaus tapahtuu

Leikkauksen kesto on noin 60–90 minuuttia.

Hoitava kirurgi valitsee sopivan leikkaustekniikan, joka riippuu toiveista ja leikkauksen tavoitteesta sekä kudoksien anatomisista ominaisuuksista.

Tavanomainen leikkauksen kulku on seuraava

Noin 4 cm:n ihoviilto tehdään rinnan alle, nännin ympärille tai kainalon alle. Riippumatta valitusta alueesta kirurgi yrittää tehdä viilloista niin pienet kuin mahdollista. Yleensä arvet muuttuvat parantuessaan huomaamattomiksi.

Seuraavaksi tehdään implantille tarvittava tasku, joka tehdään joko rintarauhasen tai rintalihaksen taakse. Kirurgien enemmistö suosittelee implantin sijoittamista rintalihaksen taakse, koska lihas kantaa implanttia paremmin.
Implantin lopullinen asennus tapahtuu yleensä siten, että potilas on puoli-istuvassa asennossa.
Ennen haavan sulkua asetetaan implanttitaskuun haavadreeni, jonka kautta veri ja kudosneste leikkauksen jälkeen (12–24 tuntia) pääsevät valumaan.
Implantit kiinnitetään vahvoilla siteillä.

 

Rintaoperaation jälkeen

Ensimmäisinä päivinä leikkauksen jälkeen on kipua rinnoissa, sillä kyseessä on normaali leikkausalueen turvotus ja siitä johtuva kireys. Erityisesti ylävartalon normaali liikkuvuus on hieman rajoitettua. Siihen määrätään tulehduskipulääkkeitä ja tilanne helpottuu muutamassa päivässä.

Yleensä käytetään sulavia ompeleita. Jos käytetään sulamattomia ompeleita, ne on poistettava 10.–14. päivänä. Aluksi haava on punoittava ja kova. Voinnin mukaan arkiaskareet ovat sallittuja muutaman päivän kuluttua, urheilu on sallittua 4–6 viikon kuluttua leikkauksesta (tässä yhteydessä tulee käyttää erityisiä rintaliivejä).

Vaikka leikkauksen onnistunut tulos on nähtävissä jo pian leikkauksen jälkeen, lopputulos on nähtävissä muutaman kuukauden kuluttua. Implanttikapselin muodostuminen on päättynyt 3 tai 4 viikon kuluttua, rinnan kireys voi kuitenkin kestää 6–8 viikkoa. Rinta muuttuu hitaasti uudelleen pehmeäksi. Nännien herkkyyden vähentymisen tai lisääntymisen vuoksi voi tarpeen käyttää tilapäisesti nännisuojaa. Normaaliherkkyyden saavuttaminen voi kestää kuukausia.

Implantin asennuksen jälkeen, kun vartalo on sopeutunut ja leikkaushaavat parantuneet, ei ole mitään rajoituksia harrastuksissa (urheilu, sukellus, lentäminen, sauna).

Rintojen suurennus – hintaan sisältyy:

 • Rintaleikkausten asiantuntijat tri Siim Simmo, prof Jyri Hukki, tri Heikki Penttilä
 • Viron suurin rintaimplanttien valinta (tunnetuimmat ja korkealaatuisimmat tuotemerkit saatavilla – Polytech, Motiva, B-Lite, Nagor, Sebbin, Eurosilicone, Mentor)
 • Takuuohjelma kaikkille implantteille (myös kapselitakuu)
 • Lähetteet leikkausta edeltäviin tutkimuksiin
 • Hoidonseuranta sekä jälkitarkastukset (myös Helsingissä)
 • Laivaliput Helsinki–Tallinna–Helsinki, paluumatkalla hytti
 • Kuljetukset Tallinnassa satamasta sairaalaan ja takaisin
 • Leikkaus nukutuksessa
 • Yöpyminen ja ateriat Viron suurimmassa yksityissairaalassa Fertilitas (ilmainen WIFI, mukavuuksilla varustetut huoneet). 1 yö vietetään sairaalassa.
 • 24h päivystysnumero sairaalassa
 • Lääkkeet, kipulääkkeet, antibiootit (tarvittaessa), tukisiteet, rintaimplantit
 • Tukiliivit
 • Paikallinen asiakasvastaava / tukihenkilö Virossa (suomenkielinen palvelu)
 • 24h potilaskoordinattorin päivystysnumero
 • Jälkihoito- ja haavahoito ohjeet

 

Rinnankorjausleikkaus ja tärkeät kysymykset

Kuka on sopiva rintojen suurennusleikkaukseen?

Leikkaukseen sopivia ovat perusterveet naiset, jotka eivät ole tyytyväisiä rintojensa muotoon tai kokoon, sekä naiset, jotka kaipaavat synnytyksen jälkeen muotoa parantavaa leikkausta. Synnytyksen jälkeen joissakin tapauksissa parhaan tuloksen tuottaa rintojen suurennus- ja kohotusleikkauksen yhdistelmä.

 
Mitkä ovat rintojen suurentamisen syyt?

Rintojen suhteeton koko tai muoto.
Ikääntymisen, imetyksen tai synnytyksen seurauksena löystynyt iho.
Huonosta itsetunnosta johtuva heikkolaatuinen elämä.
Itseluottamuksen puuttumisen vuoksi vahingoittunut seksuaalinen minäkuva.

Paljonko implantit painavat?

Rintaimplanttien paino riippuu implanttien koosta. Perinteisistä implanteista voi yleensä laskea, että 1 ml = 1 g. Esimerkiksi 365 millilitran implantti painaa 365 grammaa. Yhä suositumpia ovat juuri kevyemmän painonsa vuoksi kuitenkin B-Lite-rintaimplantit, jotka painavat jopa 30 prosenttia vähemmän kuin perinteiset. Samankokoinen 365 millilitran B-Lite-implantti painaa vain 273 grammaa.

 
Mikä rintojen koko sopii vartalooni?

Jokainen nainen on ainutlaatuinen, ja yhtä erityinen on myös hänen ulkonäkönsä. Parhaan ratkaisun kirurgimme löytävät yhteistyössä kanssasi. Yleensä lähdemme sopusuhtaisuuden periaatteesta emmekä suosittele pituuteen ja muihin fyysisiin ominaisuuksiin nähden liian poikkeavia implantteja.

 
Väheneekö rintojen ja nännien herkkyys leikkauksen jälkeen?

Alkuvaiheessa leikkauksen jälkeen nännien herkkyys voi todella hävitä jossain määrin. Nänneistä voi kuitenkin tulla myös yliherkkiä, joten nännisuojaa tulee käyttää. Tavanomainen herkkyys palautuu muutamassa viikossa toimenpiteen jälkeen, poikkeustapauksissa palautuminen voi viedä kuukausia, mutta se tapahtuu aina.

 
Voinko imettää leikkauksen jälkeen?

Kyllä, normaalin rintojen suurennusleikkauksen jälkeen voi myös imettää, mutta jos rintoja suurentamisen lisäksi myös kohotetaan, imetyskyky voi huonontua tai kadota kokonaan. Se riippuu siitä, mitä rintojen kohotusmenetelmää kirurgi käyttää. On huomattava, että rintojen suurennusleikkausta ei suositella, jos lähiaikoina aiotaan tulla raskaaksi. Leikkausta ei kannata teettää myös aikaisemmin kuin puolen vuoden kuluttua imetyksen lopettamisesta, jos halutaan korjata rintoja äidiksi tulemisen jälkeen.

 
Vaikuttavatko implantit mammografiatutkimuksen tarkkuuteen?

Mammografiaa rintaimplantit eivät häiritse, ja nykyaikaisilla mammografialaitteilla on implantteja varten erikoisohjelmat. Leikkauksen jälkeen kannattaa teettää rintojen ultraäänitutkimus kahden tai kolmen vuoden välein.

 
Minkälainen on rintaimplantin takuu ja mistä joudun maksamaan, jos implantti rikkoutuu?

Valikoimassamme on Virossa eniten eri implanttivalmistajien merkkituotteita, ja jokaisella valmistajalla on oma takuuohjelma. Yleensä kaikilla valmistajilla on tapana, että implantin rikkoutuessa (mikä on erittäin harvinaista) valmistaja antaa uuden implantin ilmaiseksi. Potilaalta kuitenkin veloitetaan implantin vaihtoleikkaukseen liittyvät sairaalakulut. Yleensä uusintaleikkauksen kustannukset eivät ole suurempia kuin 30 prosenttia alkuperäisen leikkauksen kustannuksista.

 
Voiko rintaimplanttini liikkua?

Joissakin tapauksissa implantti todella liikkuu ”pesästään” ulos tai kääntyy. Sitä tapahtuu kuitenkin pikemmin sileäpintaisille implanteille. Tällöin implantti tulee asentaa takaisin paikalleen. Usein kirurgi voi tehdä sen käsin, mutta joissakin tapauksissa tarvitaan korjausleikkaus.

 
Onko totta, että synnytyksen jälkeen rintoja tulee korjata?

Jokainen nainen on yksilöllinen, samoin kuin hänen ihonsa kimmoisuus. Imetys voi vaikuttaa rintojen muotoon, koska raskauden ja imetyksen aikana maitorauhaset suurenevat ja ne venyttävät myös rinnan ihoa. Usein implanteilla täytetyt rinnat ovat kuitenkin yhtä kauniita kuin ennen imetystä. Kaikki on erittäin yksilöllistä.

 

Rintaimplantin komplikaatiot ja riskit

Mitkä ovat rintaimplanttileikkauksen mahdolliset riskit?

Rintojen suurennus on melko turvallinen leikkaus, kuitenkin jokaiseen kirurgiseen toimenpiteeseen liittyy tiettyjä riskejä. Harvoin esiintyviä ongelmia välittömästi leikkauksen jälkeen voivat olla verenvuoto ja infektio. Nopea toiminta ja verenvuodon tyrehdyttäminen auttavat usein välttämään komplikaatioita. Infektio paranee yleensä hyvin antibioottihoidolla.

 
Voiko kirurgi kieltäytyä leikkaamasta?

Kyllä, jos konsultaation aikana ilmenee, että rintojen suurennusleikkaus ei ole suositeltavaa esimerkiksi lääketieteellisistä syistä, tai jos potilaan odotukset ovat epärealistisia, kirurgilla on oikeus kieltäytyä toimenpiteestä. On tärkeää ymmärtää, että leikkauksella voi muuttaa rintojen muotoa ja kokoa tietyissä rajoissa. Jos kirurgin arvion mukaan toivettasi ei voida toteuttaa kaipaamallasi tavalla, harkitse huolellisesti, kannattaako leikkaus teettää.

Haluamme, että naiset ovat leikkauksen jälkeen onnellisia ja saavat lisää itsevarmuutta. Emme halua, että olet leikkauksen jälkeen pettynyt sen tulokseen. Sen takia on tärkeää kirurgin konsultaation aikana sanoa selvästi, mitä haluat, ja kuunnella tarkkaan, onko kirurgin mielestä mahdollista toteuttaa se.

 
Onko mahdollista välttää rintaimplanttien rikkoutumista, halkeamista tai rypistymistä?

Rintaimplantit rikkoutuvat erittäin harvoin, mutta rikkoutumisen välttämiseksi ei voida tehdä suoraan mitään eikä siitä tarvitse myöskään olla huolissaan. Implantit voivat rypistyä ajan mittaan, mutta se riippuu monista tekijöistä, mm. implantin ominaisuuksista. Mitä hoikempi nainen on, sitä enemmän rypistyminen voi näkyä, mutta silloin implantit asennetaan rintalihaksen alle, mikä ratkaisee ongelman.

 
Tuntuvatko implantit kosketettaessa luonnollisilta?

Halutusta lopputuloksesta ja implantin koosta riippuu myös rinnan luonnollisuus. Täysin luonnollisilta implantit eivät kosketettaessa tunnu, mutta nykyaikaiset implantit on tehty juuri siinä tarkoituksessa, että ne ovat mahdollisimman luonnollisen kaltaisia ja antavat rinnalle kauniin muodon ja täyteläisyyden.

 
Tuleeko implantteja vaihtaa jonkin ajan kuluttua?

Nykyaikaiset implantit kestävät koko loppuelämän eikä niitä ole syytä vaihtaa, ellei terveysongelmia tule.  

 
Tuleeko implantteja huoltaa?

Ei, implantteja ei tarvitse huoltaa. On kuitenkin hyvä käyttää laadukkaita tukevia rintaliivejä ja teettää säännöllisesti (noin kahden tai kolmen vuoden välein) ultraäänitutkimus.

 
Voiko implanteille olla allerginen?

Teoreettisesti voi syntyä allerginen reaktio silikonille, mutta se on äärimmäisen harvinaista. Silikonia käytetään arjessa laajalti, ja sitä on esim. purukumissa, saippuassa ja käsivoiteessa.

Leikkauksen jälkeiset allergiset reaktiot voivat johtua otetuista lääkkeistä. Muista keskustella kirurgin kanssa ennen toimenpidettä kaikista tärkeistä asioista, mm. otettavista lääkkeistä.

 

Valmistautuminen rintaimplanttileikkaukseen

Mistä iästä alkaen saa suurentaa rintoja?

Suosittelemme rintojen suurennusta aikuisille naisille, ja päätöstä pitää harkita erittäin perusteellisesti. Yläikärajaa ei ole, eli rintojen suurennusleikkauksen voi suorittaa iäkkäällekin. Tärkeintä on olla terve.

 
Mitä tavaroita tulee ottaa mukaan sairaalaan?

Koska rintojen korjausleikkauksen jälkeen tulee olla sairaalassa vain yksi yö, ota mukaan vain henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet. Kaikki muu on Fertilitasissa jo valmiina. Muista ottaa mukaan myös hyvä tuuli, myönteinen mieli ja valmius huomattavasti parempaan elämään!

Leikkaukseen kannattaa tulla meikkaamatta ja ilman koruja, irrota myös piilolinssit ja koristeniitit.

 
Mitä ravinto- ja elämäntapamuutoksia minun tulee tehdä ennen rintaimplanttileikkausta?

Nikotiinin ja alkoholin kulutusta pitää rajoittaa. Jos mahdollista, älä nauti näitä aineita ennen toimenpidettä lainkaan. Missään tapauksessa ei saa käyttää aspiriinia tai muita vastaavia valmisteita ainakaan 14 päivään ennen leikkausta, koska ne ohentavat verta. Emme suosittele myös omega-3-rasvahappoja sisältäviä valmisteita.

 
Mitä suosittelette turvotuksen, mustelmien ja kivun hoitoon?

Lääkäri antaa ennen leikkausta ja sen jälkeen yksityiskohtaisia neuvoja, jotta leikkauksen jälkeinen aika olisi mahdollisimman miellyttävää eikä tulisi komplikaatioita. Annamme jokaiselle kotiutetulle potilaalle mukaan perusteelliset jälkihoito-ohjeet. Määräämme myös kipulääkkeitä. Leikkauksen jälkeen kannattaa harrastaa kevyttä liikuntaa, esimerkiksi kävellä lyhyitä matkoja, jotta veri kiertää kehossa. Se nopeuttaa kuntoutumista ja virkistää henkisestikin. Älä kuitenkaan rasita itseäsi liikaa, vaan kuuntele jokaisessa tilanteessa kehoasi!

 
Vaikuttavatko säännöllisesti käyttämäni pillerit (ehkäisyvälineet, masennuslääkkeet, laihdutustabletit) anestesiaan?

Muista kertoa konsultaation aikana, mitä lääkkeitä käytät, koska leikkausta ei voida suorittaa, jos käytät tiettyjä lääkkeitä tai terveydentilasi ei sitä salli. Ehkäisyvälineet ja masennuslääkkeet eivät yleensä ole leikkauksen vasta-aiheita. Ennen leikkausta täytät sairaalassa anestesian kyselylomakkeen, jonka perusteella anestesiologi määrää sinulle sopivan nukutuksen.

 
Kuinka pitkään minun tulee olla tekemättä työtä?

Koska kyseessä on melko helppo leikkaus, suosittelemme, että pidät viikon loman.

 

Rintojen leikkaus

Missä leikkaus suoritetaan?

Rintojen suurennusleikkaus suoritetaan Viron suurimmassa ja nykyaikaisimmassa yksityissairaalassa nimeltä Fertilitas. Siellä on varmuuden vuoksi ympärivuorokautinen päivystys ja tehohoito-osasto sekä tietenkin kokenutta henkilökuntaa ja ystävällinen asiakaspalvelu.

 
Käytetäänkö nukutusta, ja tekeekö sen sertifioitu anestesiologi?

Kyllä, rintojen suurennusleikkaukset suoritetaan nukutuksessa, jonka tekee kokenut ja sertifioitu anestesiologi.

 
Toipuminen rintaimplanttileikkauksesta

Jos minulle tapahtuu jotakin leikkauksen jälkeen, miten voin ottaa yhteyttä teihin?

Olemme tarvittaessa aina tavoitettavissa. Jaamme konsultaation aikana tietoa siitä, mitkä asiat tulee huomioida ennen leikkausta ja sen jälkeen. Jälkihoito-ohjeissa on kaikkien asiakaskoordinaattoriemme yhteystiedot. Voit aina ottaa yhteyttä myös omaan asiakaskoordinaattoriisi, joka hoitaa asioitasi ensimmäisestä päivästä alkaen.

Poikkeuksellisissa terveysongelmissa hakeudu lähimmän sairaalan ensihoito-osastolle ja ilmoita tapahtuneesta myös meille.

 
Mikä kipu on rintojen suurennuksen jälkeen normaalia?

Jonkinlainen kipu on leikkauksen jälkeen tavallista, koska kyseessä on kirurginen toimenpide. Jos kipu jatkuu kuitenkin viikkoja, on terävää ja siihen liittyy muitakin elämää ja toimintaa häiritseviä oireita, ota yhteyttä meihin.

 
Mitä oireita on välittömästi rintojen suurennusleikkauksen jälkeen?

Tavanomaisia sivuoireita on tilapäinen kipu, jonkinlainen turvotus ja mustelmat sekä rinnoissa esiintyvä kova tunne. Kaikki nämä oireet häviävät yleensä muutaman viikon kuluessa.

Jos huomaat kuitenkin, että rinnoista vuotaa nestettä, joka aiheuttaa ihonalaisia nystyröitä, tai jos nousee korkea kuume, rinnoissa esiintyy terävää kipua ja voimakasta turvotusta, ota yhteyttä meihin tai hakeudu tarvittaessa lähimmän sairaalan ensihoito-osastolle.

 
Miten hoidan rintojani leikkauksen jälkeen?

Tärkeintä on levätä riittävästi ja noudattaa jälkihoito-ohjeissa esitettyjä haavanhoitokäytäntöjä. 4–6 viikon ajan tulee käyttää erikoisliivejä (joissakin tapauksissa kauemminkin, tämä riippuu implantin sijainnista) ja välttää kovaa liikuntaa. Tämän jälkeen voit jatkaa normaalia elämää, samaa kuin ennen leikkausta, koska suoria rajoituksia ei ole. Voit harrastaa liikuntaa, käydä saunassa ja tehdä muuta mielenkiintoista.

 
Miten peseydyn/käyn suihkussa rintojen suurennusleikkauksen jälkeen?

Suihkussa voi käydä toisesta leikkauksen jälkeisestä päivästä alkaen. Haavoihin voi päästää vettä tai saippuaa, mutta veden pitäisi olla vähän tavanomaista viileämpää. Suihkussa voi käydä laastarien kanssa tai ilman. Ensimmäisten viikkojen aikana tulee olla vain vähän varovaisempi, muita rajoituksia tai erikoisvaatimuksia ei ole.

 
Miten nukun rintojen suurennusleikkauksen jälkeen?

Leikkauksen jälkeen tulee nukkua 5–10 yötä selälläsi, kymmenen päivän kuluttua voit nukkua kyljelläsi tai niin kuin mukavalta tuntuu. Vatsallaan ei pidä nukkua ainakaan kahteen kuukauteen.

 
Kuinka pitkään toipuminen yleensä kestää?

Toipuminen vie yleensä noin 3–4 viikkoa, rinnan kireys voi kuitenkin jatkua 6–8 viikkoa. Ajan mittaan rinta pehmenee ja muuttuu luonnolliseksi. Nännien yliherkkyyden vuoksi voi olla tarpeen käyttää nännisuojia. Normaalin herkkyyden saavuttaminen voi viedä poikkeustapauksissa myös kuukausia.

 
Mitä saa syödä rintojen suurennusleikkauksen jälkeen?

Ruokavalion osalta rajoituksia ei ole. Koska leikkauksen jälkeen myös vointisi paranee, siihen voi liittyä halu tai tarve syödä terveellisemmin.

 
Kuinka pian voin jatkaa tavanomaista treenirutiiniani?

Se on aika yksilöllistä ja paljolti myös urheilulajikohtaista, kuitenkin yleensä voit jatkaa tavanomaista treenirutiiniasi jo noin 4–6 viikon kuluttua. Jos implantit on asennettu rintalihaksen alle, tietyistä punttisaliharjoitteista (esim. leuanvedosta, penkkipunnerruksesta) on pidettävä taukoa jopa kuuden kuukauden ajan. Jos implantit on asennettu rintalihaksen alle, et saa nostaa käsiäsi hartioiden yläpuolelle kahteen tai kolmeen viikkoon. 


 
Mitä rintaliivejä saan käyttää rintojen suurennusleikkauksen jälkeen?

Ensimmäisinä viikkoina tulee käyttää erikoisliivejä, myöhemmin saa käyttää normaaleja alusvaatteita.

 
Kuinka pian rintojen suurennusleikkauksen jälkeen saan taas lentää?

Mitään lentomatkustusrajoituksia ei ole, koska lentokoneen matkustamon paineen muutokset eivät vaikuta implantteihin.

 
Kuinka pian rintojen suurennusleikkauksen jälkeen saan taas ajaa autoa?

Mitään ajorajoituksia ei ole, vain kotiutumispäivänä olisi parempi matkustaa jonkun muun kyydissä.

 
Kuinka pian rintojen suurennusleikkauksen jälkeen saan tulla raskaaksi?

Lasten saaminen kannattaa suunnitella rintojen suurennusta edeltävälle ajalle, mutta myöskään implanttien asennuksen jälkeen ei ole mitään esteitä. Tärkeää on vain, että olet toipunut leikkauksesta ja terveytesi on hyvä. Kirurgien arvion mukaan raskaaksi voidaan tulla kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta.

 
Jättääkö rintojen suurennusleikkaus arpia? Milloin arvet häviävät?

Leikkauksen aikana rinnan alle tehdään noin 4–5 cm pitkä mahdollisimman huomaamaton viilto, ja leikkauksen jälkeiset arvet haalistuvat parantuessaan ja ajan kuluttua. Lopputulos riippuu ihosi kimmoisuudesta ja muista tekijöistä. Jos implantti on asennettu rinnan alle tehdyn viillon kautta, arvet ovat huomaamattomia, koska arven peittää itse rinta. Arven haalistuminen vie yleensä aikaa yhdestä kahteen vuotta.

 
Saanko rintojen suurennusleikkauksen jälkeen tupakoida?

Ei, tupakointi ei ole suositeltavaa leikkauksen jälkeen. Kun et tupakoi, ehkäiset mahdollisia verenkiertohäiriön tuottamia ongelmia, jotka voivat vaikuttaa suoraan leikkauksen lopputulokseen.

 
Saanko rintojen suurennusleikkauksen jälkeen ottaa aurinkoa?

Ruskettumiselle ei ole mitään rajoituksia, mutta haavaa ei kannata altistaa auringolle ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Se voi muuttaa arven väriä ja tehdä siitä näkyvämmän. Muista käyttää aurinkovoidetta, jolla on suuri suojakerroin eli SPF!

 
Kuinka pian rintojen suurennusleikkauksen jälkeen saan uida?

Liikunnan harrastaminen kannattaa aloittaa noin 4–6 viikon kuluttua, ja uinnin aloittamiseen pitää odottaa vähintään kuusi viikkoa, koska kehon yläosan liikkuvuus on alussa rajoittunut. On tärkeää, että tätä aluetta ei rasiteta liikaa.

 
Muuttuvatko rintaimplantit leikkauksen jälkeen?

Rintaimplanttien asennuksen jälkeen implantin ympärille muodostuu arpikudos eli kapseli. Kyseessä on ihan luonnollinen prosessi. Erittäin harvoissa tapauksissa kapseli alkaa kovettua, minkä vuoksi rinta voi muuttaa muotoaan sekä tulla kovemmaksi ja kivuliaammaksi. Silloin kapseli voidaan irrottaa uusintaleikkauksella. Yleensä kapseli muodostuu erittäin hitaasti, noin 2–10 vuodessa.

Kaikkien The Health Clinicin käyttämien rintaimplanttien valmistajilla on kapseloitumisen varalle asianmukainen takuuohjelma. Yleensä uusintaleikkausta varten annetaan uudet implantit maksutta ja potilas joutuu maksamaan vain leikkaukseen liittyvät sairaalakustannukset. Useimmiten ne ovat enintään 30 prosenttia alkuperäisen leikkauksen kustannuksista.

 

Raha-asiat

Jos en ole tyytyväinen lopputulokseen ja tarvitsen lisäleikkauksen, sisältyykö se alkuperäiseen palkkioon?

Kirurgisessa toimenpiteessä, kuten lääketieteessä yleensäkään, ei voida aina ennustaa sataprosenttisesti lopputulosta, joten kirurgin konsultaatiossa on äärimmäisen tärkeää selvittää toiveet mahdollisimman tarkkaan.

Harvoissa tapauksissa leikkauksen tulos ei ole täsmälleen sellainen kuin on suunniteltu. Jos tarvitaan korjausleikkaus, kirurgi tekee sen maksutta ja potilas vastaa osittain leikkaukseen liittyvistä sairaalakuluista. Yleensä kyseinen summa ei ole yli 30 prosenttia alkuperäisen leikkauksen kustannuksista.

 
Sisältyykö implantin poistoleikkaus alkuperäiseen palkkioon?

Se riippuu siitä, mistä syystä implantti poistetaan. Jos kyseessä on välittömästi leikkauksen jälkeen syntynyt lääketieteellinen ongelma, implantin poistoleikkauksen hinta voi sisältyä rintojen suurennusleikkauksen alkuperäiseen hintaan. Jos kuitenkin haluat poistattaa implantit myöhemmin esimerkiksi jostakin henkilökohtaisesta syystä, leikkauksesta tulee maksaa hinnaston mukaan.

 
Jos en pidä leikkauksen lopputuloksesta, mitä teen?

Näissä harvoissa tapauksissa tulee ottaa meihin yhteyttä, jotta kirurgi voi antaa lausuntonsa. Käytäntönä on, että valokuvia otetaan ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen ja suoritetaan tarvittaessa korjausleikkaus. Joka tapauksessa on tärkeää antaa meille palautetta, jotta voimme ratkaista kaikki mahdolliset ongelmat nopeasti ja vaivattomasti.

 

 

* Täyttämällä yhteydenottolomakkeen suostun vastaanottamaan tietoa kirurgien ja alan asiantuntijoiden laatimista terveyssuosituksista ja The Health Clinicin tarjouksista.

* Täyttämällä yhteydenottolomakkeen suostun vastaanottamaan tietoa kirurgien ja alan asiantuntijoiden laatimista terveyssuosituksista ja The Health Clinicin tarjouksista.