fbpx
Rasvaimu

Ennen tärkeiden päätösten tekemistä on täysin luonnollista tutkia muiden kokemuksia. Kauneusleikkausten osalta se voi olla erityisen tärkeää, sillä päätös oman kehon muuttamisesta ei saa syntyä kevyesti. Millaisia kokemuksia rasvaimusta potilailla sitten on?

 

Keskustelupalstalla puhuvat…

RealSelf on USA:ssa toimiva verkkosivusto, joka käsittelee kauneuskirurgian aiheita suoraan ja kaunistelematta, mutta samalla myös tuomitsematta. Käyttäjät voivat esittää arvioitaan ja jakaa kokemuksiaan erilaisista kauneusleikkauksista.

Yksi suosituimmista aiheista keskustelupalstalla on se, millaisia kokemuksia rasvaimusta osallistujilla on. Hyvä esimerkki postituksista ilmestyi otsikolla ”10 asiaa, jotka olisin halunnut tietää ennen rasvaimua”, jossa kirjoittaja luettelee ne seuraavasti:

  1. Älä ”harhauta” itseäsi, kun käytät rasvaimua – kyseessä ei ole painonpudotusmenetelmä, vaan mahdollisuus muokata kehoa.
  2. Rasvaimu ei ole pikatie urheilulliseen vartaloon – paitsi jos ”urheilullisella” tarkoitetaan kehon symmetrisyyttä.
  3. Hoitotoimenpiteen lopulliset tulokset ilmenevät vasta vähintään kolmen kuukauden kuluttua.
  4. Valitse hoitotoimenpiteen suorittajaksi oikea lääkäri – kokemus ja ammattitaitoisuus takaavat hyvän tuloksen ja myös hoitotoimenpiteen turvallisuuden.
  5. Ole valmis jonkinasteiseen kipuun leikkauksen jälkeen – valitettavasti sellaista on odotettavissa jokaisen kirurgisen toimenpiteen jälkeen, mutta sitä voi erilaisin keinoin lievittää.
  6. Paino saattaa toimenpiteen jälkeen nousta – rasvaimu poistaa rasvaa, ei kiloja. Silti hyvällä ravitsemuksella ja aktiivisella elämäntavalla voi päästä liiallisista kiloista eroon ja hoitotoimenpiteen ansiosta myös saavuttaa halutun vartalon muodon.
  7. Odotettavissa on turvotusta ja mustelmia – se liittyy samoin kirurgisiin hoitoihin ja saattaa varjostaa ensimmäisiä tuloksia.
  8. Tukivaatetuksen käyttö – on tarkoitettu leikkauksen jälkeen kudosten muotoiluun.
  9. Selluliitti saattaa pahentua – rasvaimu ei poista selluliittia, joka saattaa epätasaisen rasvan poistamisen vuoksi jopa pahentua, mutta tämä on vältettävissä, jos rasvaa poistetaan kohtuullisesti.
  10. Terveelliset elämäntavat ovat leikkauksen jälkeen tärkeitä – jotta haluttu vartalon muoto säilyisi.

 

Miten saavuttaa parhaita kokemuksia rasvaimusta?

On tärkeää, että potilaalla on hoitotoimenpiteen suhteen realistiset odotukset. Tätä The Health Clinicin plastiikkakirurgi tri Siim Simmo kommentoi näin:

Rasvaimu sopii niille potilaille, joilla on ongelmia vain tiettyjen alueiden osalta, mutta jotka eivät ole ylipainoisia. Mikäli henkilö on huomattavan ylipainoinen, ei ole järkevää poistaa rasvaa yhdeltä tai useammaltakaan alueelta, sillä potilaan yleinen lihavuus kuitenkin säilyy. Mutta jos potilas haluaa muuttaa kehonsa muotoa hieman paremmaksi, toimenpide sopii.

Tavallisesti halutaan kapeampaa vyötäröä tai hoikempia reisiä. Täytyy muistaa, että yhdeltä alueelta ei voi poistaa paljon rasvaa, koska silloin syntyy kyseisen alueen ihon herkkyyden ja verenkierron suhteen häiriöitä ja saattaa aiheutua myös ihon epätasaisuuksia eli muhkuroita. Rasvaimulla ei voi myöskään ratkaista paino-ongelmia, se on pikemminkin kehon muotoiluun liittyvä toimenpide.

Kun tarkkaillaan yleisimpiä kokemuksia rasvaimusta, ne vahvistavat juuri tätä – jos kehosi muoto ei muokkaudu kuten haluat, tämä hoitotoimenpide voi auttaa. Sitä ei kannata sekoittaa painonpudotusmenetelmiin.

 

Lisää samantapaisesta aiheesta: ”Lipofilling muokkaa pakarat pyöreämmiksi”